Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2014 - Anul XIX, nr. 24 (5533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sărbătorile Memoriei

Decernarea Premiilor „Anului 82 al Artelor Plastice Bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ediţia din acest an a manifestărilor cu genericul „Sărbătorile Memoriei”, care marchează centenarul Eugen Drăguţescu (1914, Iaşi - 1992, Roma), a debutat ieri, de Ziua Artelor Plastice Bucovinene, la Cafeneaua Padrino Lounge, din incinta Casei de Cultură Suceava.

 

Premiul „Opera Omnia” pentru Ion Grigore şi premii „Aristocrat al Frumosului” pentru Dumitru Rusu şi Viorica Moruz

Evenimentul, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei, Grup Muşatinii, www. dragusanul.ro, Monitorul de Suceava şi Padrino Lounge, a constat în decernarea Premiilor „Anului 82 al Artelor Plastice Bucovinene”, fiind conferite Premiul „Opera Omnia” - artistului plastic bucovinean Ion Grigore şi premiile „Aristocrat al Frumosului” - pictorilor Dumitru Rusu şi Viorica Moruz.

„Trei premii care - aşa cum a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor - nu sunt suficiente pentru bogata activitate desfăşurată pe parcursul anului trecut de artiştii plastici suceveni, dar care pot fi un îndemn încurajator de a-i face să fie mai creativi şi de a merge mai departe!”.

Avându-l ca moderator pe scriitorul Ion Drăguşanul, iniţiatorul „Sărbătorilor Memoriei”, evenimentul a reunit în noua locaţie din incinta Casei de Cultură Suceava reprezentanţi ai vieţii culturale sucevene, artişti plastici, scriitori, jurnalişti, oameni cu iniţiativă în sfera spiritualităţii locale.

 

Cafeneaua Padrino Lounge - „Spaţiu cultural adjudecat”

Cu acest prilej, a fost panotată exponenţiala Ion Grigore - Dumitru Rusu - Viorica Moruz (câte trei lucrări aparţinând fiecărui artist premiat expuse pe şevalete) şi s-a acordat Cafenelei Padrino Lounge, de către Asociaţia Culturală „Bucovina viitoare” şi Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice Bucovinene, titlul de „Spaţiu cultural adjudecat”.

Manifestarea, care le-a creat emoţii premianţilor (artista plastică Viorica Moruz a spus că este pentru prima dată, din anul 1976, de când s-a stabilit la Suceava, când i se acordă o asemenea atenţie), a ridicat pulsul vieţii artistice sucevene şi a deschis încurajator noul an cultural, un an în care, aşa cum a spus Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, „sperăm ca manifestările pe care le organizăm să se ridice la nivelul cerinţelor publicului”.

Un public receptiv şi primitor, care i-a stimulat pe artiştii premiaţi la mărturisiri şi destăinuiri emoţionante.

 

S-au configurat noi acţiuni culturale şi s-a conturat un calendar al manifestărilor

Şi dacă Ion Drăguşanul a prezentat câteva date biografice şi a făcut o serie de consideraţii asupra creaţiei plastice a lui Eugen Drăguţescu (care a copilărit la Vicovu de Jos şi a studiat la Liceul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi), graficianul Mihai Pânzaru PIM s-a referit la cei trei artişti premiaţi pe care i-a prezentat cu prietenia şi preţuirea unui coleg de breaslă. 

În calitate de gazdă şi partener al manifestării, Viorel Aelenei a salutat participanţii, le-a mulţumit organizatorilor şi i-a asigurat pe cei prezenţi de tot sprijinul său pentru activităţi viitoare similare.

Acţiuni culturale ce s-au configurat în cadrul discuţiilor care s-au purtat, conturându-se deja un calendar al manifestărilor.

Evenimentul, pe parcursul desfăşurării căruia graficianul Ovidiu Ambrozie Bortă BOA a realizat portrete „la minut”, a fost punctat cu momente muzicale susţinute de Alexandru „Teiu” Teişanu, de la Toy Machines. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decernarea Premiilor „Anului 82 al Artelor Plastice Bucovinene”.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Decernarea Premiilor „Anului 82 al Artelor Plastice Bucovinene”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei