Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 294 (5501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Vernisaj

Expoziţie de fotografie în cadrul celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ieri, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava a fost vernisată expoziţia de fotografie Bucovina Mileniul III din cadrul celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică, ediţie la care au participat 545 de artişti, cu 3.625 de lucrări de artă fotografică, din 36 de ţări ale lumii.

Competiţia a fost deschisă tuturor artiştilor fotografi din ţară sau străinătate, amatori sau profesionişti, fără a fi percepută o taxă de participare, organizatorii propunând tema Natură şi o temă liberă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural Bucovina, sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

În calitate de jurat al competiţiei, Victor T. Rusu, managerul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a menţionat că „ediţia din acest an a fost cea mai reuşită. Valoarea expoziţiei a fost dată, în primul rând, de numărul mare de participanţi. Din peste 3.500 de lucrări au fost alese 120 pentru a face parte din catalog şi din salon. S-a constatat un salt mare de calitate, iar lucrările acceptate şi premiate se ridică la o valoare estetică deosebită”. Victor T. Rusu a mai precizat că numărul saloanelor internaţionale a crescut de la an la an, „fiind aproape o invazie de saloane internaţionale”, iar autorii fac o selecţie foarte riguroasă în ceea ce priveşte participarea.

„Ţinând cont că noi am eliminat taxa de participare, am beneficiat de prezenţa unor autori din câteva ţări care până acum nu au fost prezente la salonul din Suceava - China, Iran, Vietnam, fapt ce ne bucură, dat fiind faptul că acolo se realizează fotografii de un înalt nivel artistic”, a mai arătat Victor T. Rusu.

La rândul său, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, şi-a exprimat speranţa ca ediţia din acest an să primească cinci stele din partea FIAP, respectiv cotaţia maximă.

„Din 2005 până în 2011 am primit doar cinci stele. Sperăm să revenim la acea linie de cinci stele. Până în 2011 eram singurul salon din România organizat sub egida FIAP care avea cotaţia maximă”.

 

12 medalii acordate

Juriul ediţiei din acest an a fost condus de Csaba Balasi, iar Marcello Materassi (Italia), Vasile Paladean (Ucraina), Petru Gemănaru şi Victor Rusu au avut calitatea de membri.

În cadrul secţiunii Natura, medalia de aur a FIAP a fost obţinută de Yan Zong Hu (Taiwan), iar medalia de aur a AAFP a fost adjudecată de Zhou Jianxiong (China). Cât priveşte tema liberă, medalia de aur a FIAP a mers la Mohammadreza Momeni (Iran), iar medalia de aur a AAFR a fost acordată lui Ranjan Chakraborty (India).

Participanţii la expoziţie vor primi catalogul salonului. În total s-au acordat şase medalii (câte două de aur, argint şi bronz) şi 12 menţiuni FIAP, şi şase medalii (câte două de aur, argint şi bronz) şi 12 menţiuni AAFR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de fotografie în cadrul celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Expoziţie de fotografie în cadrul celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei