Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol de teatru

„Romeo şi Julieta”, în Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trupa de teatru Clan'Destin a prezentat miercuri, la ceas de seară, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, prima reprezentaţie cu piesa „Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare, în regia Teodorei Câmpineanu.

 

„Ideea de medieval şi ideea de teatru istoric se îmbină armonios în Cetatea Sucevei”

Evenimentul, care a marcat deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, a readus publicul sucevean în faţa scenei amplasate în interiorul cetăţii, scenă pe care, cu câteva zile în urmă, au urcat actorii trupei ieşene Funny Art şi studenţii Secţiei de actorie (clasa prof. Maia Morgenstern & Tache Florescu) de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Hyperion”, care, sub genericul „Teatru la Cetate”, le-au oferit sucevenilor două zile/seri cu spectacole pentru copii şi pentru adulţi.

Directorul Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu, care, în cuvântul dinaintea spectacolului, a spus că acesta constituie debutul ediţiei 2013 a Festivalului Medieval de la Suceava, a făcut precizarea că evenimentul n-ar fi fost posibil fără sprijinul necondiţionat al jurnalistului Nicu Amurăriţei, care a făcut şi propunerea aducerii acestei trupe de teatru din care fac parte şi patru tineri actori suceveni (Raluca Ghervan, Andrei Merchea, Ionuţ Maierean şi Bogdan Amurăriţei) şi unul din judeţul vecin Botoşani (Răzvan Amitroaei).

Subliniind faptul că „ideea de medieval şi ideea de teatru istoric se îmbină armonios în Cetatea Sucevei”, directorul Muzeului Bucovinei şi-a exprimat speranţa că programul festivalului va satisface toate gusturile publicului.

„Sper - a spus el - ca zilele Festivalului Medieval să încânte publicul spectator şi sper că veţi fi îngăduitori cu tot ceea ce nu este în regulă!”

 

Spectacolul a beneficiat de un cadru generos şi de o scenă cu „geometrie variabilă”

Aşa că, dacă numai cu câteva zile în urmă Shakespeare era jucat pe scena din curtea interioară a cetăţii cu piesa „Visul unei nopţi de vară”, miercuri creaţia shakespeariană a revenit în cetate prin piesa de teatru „Romeo şi Julieta”.

De la comedia dragostei, la tragedie - cea mai cunoscută şi mai frumoasă poveste de dragoste din istoria teatrului, cea care l-a făcut celebru pe Shakespeare în întreaga lume.

Spectacolul, care a adus în curtea interioară a cetăţii circa 300 de spectatori, a beneficiat de un cadru generos şi de o scenă cu „geometrie variabilă”, întrucât actorii nu au evoluat doar pe scena propriu-zisă, ci au extins acţiunea dincolo de podium, în perimetrul cuprins între zidurile cetăţii şi spaţiul rezervat spectatorilor.

Deşi tineri (aşa cum spunea regizorul Teodora Câmpineanu la sosirea la Suceava, trupa este alcătuită din actori care au absolvit facultatea anul acesta, cei mai mulţi aflându-se acum la primul lor rol), actorii au evoluat profesionist, fără poticneli, meritând pe deplin aplauzele publicului spectator.

Public în care fremătau inimi şi se stăpâneau cu greutate emoţii de cei care aveau dubla calitate de părinţi şi de spectatori, aşa cum era prof. univ. Petru Ghervan, tatăl actriţei Raluca Ghervan, care interpreta rolul mamei Julietei.

Un spectacol prin care, aşa cum spunea cu câteva zile în urmă regizorul Teodora Câmpineanu, trupa Clan'Destin a evoluat în avanpremieră şi „a intrat în pâine”, aici, la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Romeo şi Julieta”, în Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 3008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
„Romeo şi Julieta”, în Cetatea de Scaun a Sucevei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei