Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Muzeul de Ştiinţele Naturii

Expoziţia de grafică şi pictură „Avem un singur Pământ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava s-a deschis miercuri expoziţia de grafică şi pictură cu genericul „Avem un singur Pământ”.

 

O explozie de formă şi culoare care a cotropit interiorul muzeului

Expoziţia, realizată de elevii claselor I, a III-a, a IV-a şi a VIII-a de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonaţi de prof. Raluca Schipor, etalează circa 170 de lucrări executate în tehnici diferite, având ca temă planeta Pământ, cu multiple şi interesante focalizări asupra diversităţii vieţii, a formelor de relief, a anotimpurilor, a ecosistemelor şi a necesităţii exploatării echilibrate a resurselor naturale.

„O expoziţie extrem de amplă”, aşa cum a remarcat prof. Raluca Schipor, expoziţie care se află la cea de-a doua ediţie şi care este posibilă datorită parteneriatului existent între colegiul de artă sucevean şi Muzeul Bucovinei.

O explozie de formă şi culoare care a cotropit interiorul muzeului, un carusel cromatic în care se succed lucrări realizate în tuş şi acuarelă, culori acrylice sau de ulei, imagini care alătură colţuri de natură, flori şi copaci, vieţuitoare de diferite specii, peisaje rurale şi urbane, culturi şi civilizaţii, activităţi umane diverse, portrete, chipuri de sfinţi şi scene religioase.

 

Copiii au fost felicitaţi pentru talent, ingeniozitate şi pentru curajul de a expune

Copiii, care au venit însoţiţi de părinţi şi bunici, au fost felicitaţi pentru talentul şi ingeniozitatea de care au dat dovadă, dar şi pentru curajul de a expune, întrucât, aşa cum a subliniat prof. Raluca Schipor, pe simeze se află lucrări realizate de copii de 6-7 ani, care expun alături de „veterani” din clasa a VIII-a.

Prof. Cecilia Derviş s-a referit apoi la tematica expoziţiei, la mesajul ecologic şi la faptul că fiecare lucrare este unică în felul ei.

Manifestarea a cuprins şi un microrecital muzical susţinut de elevi ai claselor a IX-a şi a X-a, microrecital care s-a desfăşurat în sala multimedia a muzeului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de grafică şi pictură „Avem un singur Pământ”.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţia de grafică şi pictură „Avem un singur Pământ”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei