Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

„Expo Art Absolvent 2013” la Clubul Artelor Vizuale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca la fiecare sfârşit de an şcolar, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a prezentat, în cadrul unei expoziţii, lucrările cu care elevii din ultimul an de studiu şi-au dovedit nivelul de pregătire şi competenţă profesională în faţa comisiilor de atestare.

 

Circa 30 de lucrări aparţinând absolvenţilor de la grupele de pictură, arhitectură şi design

Expoziţia, organizată împreună cu Shopping City Suceava, etalează, în spaţiul pus la dispoziţie la Clubul Artelor Vizuale, circa 30 de lucrări aparţinând absolvenţilor de la grupele de pictură, arhitectură şi design.

O primă observaţie făcută la deschidere, atât de directoarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Alexandra Bejenaru, cât şi de profesorii diriginţi şi coordonatori ai grupelor de absolvenţi, a vizat numărul mai mic de expozanţi. Dacă anul trecut la „Expo Art Absolvent” au expus 52 de elevi, anul acesta numărul lor s-a redus aproape la jumătate.

Şi nici aceştia nu au venit toţi la vernisaj. Aşa că, printr-o prezenţă redusă atât pe simeze, cât şi ca participare la vernisaj, absolvenţii din acest an şi-au demonstrat „interesul şi perspectivele”.

 

„Să nu uitaţi de unde aţi pornit şi cine v-au fost mentorii”

Cei care au participat la eveniment au ascultat cuvintele profesorilor care, fără să se refere la lucrările etalate (probabil au fost comentate suficient în cadrul comisiilor de atestare), i-au sfătuit, acum când se încheie o etapă şi se pregătesc pentru alta, să nu uite de unde au plecat („să nu uitaţi de unde aţi pornit şi cine v-au fost mentorii” - prof. Alexandra Bejenaru), să nu se lase amăgiţi de „strălucirile de la suprafaţa lucrurilor” (prof. Lucia Puşcaşu), să continue să lucreze şi să-şi valorifice cunoştinţele şi abilităţile dobândite („talentul trebuie exploatat la maximum, altfel se risipeşte în van” - prof. Iulian Asimionesei).

S-a manifestat un regret („anul acesta au fost puţini cei care au optat pentru design” - prof. Niculai Moroşan) şi s-au exprimat speranţe, dar pentru altă generaţie („sperăm ca la anul să avem rezultate mai spectaculoase şi mai palpabile” - arh. Ion Andriu). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Expo Art Absolvent 2013” la Clubul Artelor Vizuale.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Expo Art Absolvent 2013” la Clubul Artelor Vizuale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei