Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte estivale

Două workshop-uri pentru tineret, coordonate de Andrea Rüthel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Andrea Rüthel, managerul cultural IFA (Institut für Auslandsbeziehungen - Institutul pentru Relaţii Externe) Stuttgart, care activează în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) - Forumul Regional Bucovina, coordonează două proiecte estivale, două workshop-uri pentru tineri cunoscători de limbă germană.

 

„Fotografii de grup - Poveşti din Bucovina pe celuloid”

Primul workshop, care se va desfăşura în intervalul 24-29 iulie, are genericul „Gruppenbilder - Buchenlandgeschichten auf Zelluloid” („Fotografii de grup - Poveşti din Bucovina pe celuloid”) şi vizează colectarea unor poveşti interesante de viaţă din spaţiul bucovinean, având ca punct de pornire o fotografie veche care aparţine povestitorului.

Poveştile vor fi redactate în trei limbi (germană, română, ucraineană) şi vor fi prezentate împreună cu fotografiile aferente într-o expoziţie care va fi organizată atât la Suceava, cât şi la Cernăuţi.

Workshop-ul, la care vor participa 12 tineri cu vârsta minimă de 16 ani din România, Germania şi Ucraina, cunoscători de limbă germană, va avea loc în Tabăra de vară pentru tineret de la Vatra Moldoviţei.

 

„Atelierul de radio Bucovina”

Cel de-al doilea proiect, care se va derula în intervalul 6-12 august, intitulat „Radiowerkstatt Bukowina” („Atelierul de radio Bucovina”), se adresează tinerilor care vor să experimenteze jurnalismul radio. „Radiowerkstatt Bukowina” este un proiect de parteneriat între Asociaţia de Tineret a Forumului Democrat German din Bucovina (Suceava) şi Forumul de Tineret German din Braşov. Un număr de 12 tineri cu „cunoştinţe de limba germană şi interes faţă de tema Radio/Audio” vor lucra în echipe, conduse de jurnalişti radio profesionişti, urmărind teme captivante din perimetrul bucovinean. Se vor realiza interviuri cu personaje interesante, se vor face înregistrări şi fotografii, care vor fi postate apoi pe platforma online.

Tinerii pasionaţi de jurnalism, de fotografie, de producţia experimentală radio pot s-o contacteze pe Andrea Rüthel, coordonatoarea proiectelor, la adresa de e-mail ruethel@ifa.de sau pot suna la tel. 0746 841 462.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două workshop-uri pentru tineret, coordonate de Andrea Rüthel.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două workshop-uri pentru tineret, coordonate de Andrea Rüthel5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei