Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Panoplia cu premii

Mălina Corodescu, premiată la Salonul internaţional de caricatură pentru copii „POPA'S într-un zâmbet de copil”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mălina Corodescu, în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, care a participat la cea de-a V-a ediţie a Salonului internaţional de caricatură pentru copii „POPA'S într-un zâmbet de copil”, organizat în intervalul 19-23 aprilie, la „Zilele Severinului 2013”, şi-a împodobit panoplia cu un Premiu de Excelenţă şi cu Trofeul Salonului.

La salonul de caricatură organizat de Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România, Fundaţia POPA'S şi Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin au participat 210 copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, din 19 ţări, numărul total al lucrărilor cu care s-au confruntat membrii juriului fiind de 1.430, din care 500 au fost selectate pentru a fi expuse la Castelul Artelor din Turnu Severin.

Juriul a fost alcătuit din maestrul Ştefan Popa POPA'S - preşedinte, membri fiind Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, şi caricaturista Bianca Bălăşoiu.

S-au acordat premii pe categoriile de vârstă 6-9 ani, 10-13 ani şi 14-16 ani.

Mălina Corodescu, despre care scriam la începutul acestui an că spune că are „cel puţin două prietene, pictura şi grafica”, prietene care o ajută să descopere „o altă lume a copilăriei, plină de armonie şi culoare”, desenează şi pictează de la vârsta de 5 ani sub îndrumarea artistei plastice Puşa Pâslaru şi face parte din grupul „Micii Picasso”.

Cel care i-a stârnit apetitul pentru desen şi caricatură este însă bunicul său, unul dintre seniorii umorului desenat sucevean, binecunoscutul grafician satiric Viorel Corodescu - COV.

Panoplia succeselor Mălinei cuprinde numeroase dovezi de apreciere: Premiul I la Concursul internaţional „Copii şi marea” (ediţia a II-a, Mangalia, 2008), Diploma specială pentru creaţie plastică conferită de Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava (2009), două Menţiuni pentru desen obţinute la Olimpiada Naţională de Educaţie Civică (2011, 2012), două Diplome pentru creativitate în arta plastică oferite de Lions Club Suceava (2011) şi de Asociaţia Artă şi Umanitate (2011), Certificat de remarcat la Salonul internaţional de desene umoristice pentru copii „Look and Learn Art” (Londra, 2012), Premiul special „Sorin Postolache” la Salonul Internaţional de Grafică Satirică „Umor la Gura Humorului” (2012), Diploma de excelenţă pentru grafică satirică conferită de Radio Iaşi (octombrie, 2012) şi, recent, Premiul de Excelenţă şi Trofeul Salonului internaţional de caricatură pentru copii „POPA'S într-un zâmbet de copil”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mălina Corodescu, premiată la Salonul internaţional de caricatură pentru copii „POPA'S într-un zâmbet de copil”.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Mălina Corodescu, premiată la Salonul internaţional de caricatură pentru copii „POPA'S într-un zâmbet de copil”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hm....... trimis de
( 2 iun 2013, 18:30:11
Mai sa fie cum se face ca daca careva e judecător copilul e bun de judecător ,daca e muzician copilul e tot muzician,daca e fotbalist copilul e fotbalist acum si daca bunicul e caricaturist nepoata e talentata la caricaturi;mi e greata de atâta prefacatorie.ce le mai pace unora sa si scoată copiii la înaintate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei