Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Istoria şi rolul unei cărţi

Zilele Bibliei, la Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Zilele Bibliei, 29 şi 30 aprilie, sunt marcate la Iulius Mall Suceava printr-un eveniment organizat în parteneriat cu Radio Vocea Evangheliei, manifestare care-şi propune să prezinte istoria şi rolul acestei sfinte cărţi în istoria omenirii.

 

„Evenimentul se adresează tuturor creştinilor şi tuturor categoriilor de vârstă”

Organizatorii au pus la dispoziţia publicului o expoziţie de Biblii care cuprinde circa 80 de exponate şi câteva standuri care circumscriu istoria traducerii Bibliei în limba română (date şi imagini), Biblia pe gadgeturi, Biblia copiilor (de la primele ediţii până în prezent, stand la care există căşti şi aparatură audio pentru ascultarea unor istorioare biblice), un stand audio pentru adulţi (pot fi ascultate opiniile unor mari personalităţi referitoare la Biblie) şi un foarte interesant labirint biblic realizat din panouri care prezintă, în imagini şi texte, relatări ale Bibliei.

Aşa cum ne-a spus Margareta Lupaşcu, realizator de programe la Radio Vocea Evangheliei, „evenimentul se adresează tuturor creştinilor şi tuturor categoriilor de vârstă”.

 

Biblii tipărite de-a lungul timpului, texte ebraice scrise pe pergament, obiecte de cult

Expoziţia care etalează Biblii tipărite de-a lungul timpului, în diverse limbi şi formate, texte ebraice scrise pe pergament, mai multe obiecte de cult, aparţine colecţionarului Vasile Chindriş, din Ilişeşti. Între piesele expuse se află, tipărit pe o singură filă cu litere de dimensiuni micronice, vizibile doar prin lupă, Vechiul şi Noul Testament, o lucrare realizată în serie limitată, nedestinată comercializării, care conţine 3.288.163 de litere, 730.880 de cuvinte şi 36.964 de fraze.

Labirintul biblic, care oferă un cadru vizual generos, realizat din panouri cu dimensiunile de 2 m x 1,5 m (pe care sunt imprimate imagini şi texte), expus în premieră la Suceava, îi aparţine lui Paul Williams, un englez stabilit de 17 ani la Ploieşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Bibliei, la Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Bibliei, la Iulius Mall Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei