Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Succes

„Adoleşcenţii” din Rădăuţi, medalie de aur la Festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Concursul de interpretare pentru liceu, secţiunea trupe, derulat cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a Festivalului internaţional de teatru pentru copii şi tineret, a fost câştigat de „Adoleşcenţii” din Rădăuţi. Trupa formată din elevi ai clasei a XI-a B a Colegiului „Andronic Motrescu” s-a dovedit cea mai bună, fiind preferată de juriu într-o competiţie la care au mai participat alte 18 formaţii. Piesa pe care tinerii artişti au pus-o în scenă, sub coordonarea profesorilor Paula Ciobîcă și Viorica Coroamă, a fost „Omul din cerc”, aparţinând dramaturgului rădăuţean Matei Vişniec. Personajul principal, „Omul din cerc”, a fost interpretat de Iulia Capră, rolul „Orbului” a fost jucat de Mariana Olărean, în timp ce „Vocea Autorității” i-a revenit Teodorei Moldovan. Evadații din orașul invadat de fluturi, de melcii pestilențiali și de ploaia animal au fost Ramona Alexandra Pleșca, Roxana Maloș, Mărioara Halip, Pazica Nichitean și Irina Coneac.

La aceeaşi secţiune au mai fost premiate trupele „Ruralia” şi „Altfel”, juriul format din actorii Tudorel Filimon și Gabriela Ioniţă, Brânduşa Dăscălescu, Carmen Veronica Steiciuc, dar şi din laureaţii precedentelor ediţii de teatru pentru tineret, având o misiune extrem de dificilă în stabilirea câştigătorului.

Trupa „Adoleşcenţii” a fost înființată în anul 2003, iar de-a lungul timpului a urcat mereu pe podium, interpretând piesele Omul din cerc, Recviem și Țara lui Gufi, adaptări după opera dramatică a lui Matei Vișniec. Tinerii actori rădăuţeni vor participa în iunie la un Festival Internațional la Timișoara, de unde speră să se întoarcă din nou cu premiul cel mare.

Festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineret are loc la Suceava în perioada 4-13 aprilie şi este iniţiat de Asociaţia „Promotorii Bucovinei”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Primăria Suceava, Consiliul Local Suceava, Asociaţia „Magimedia”, Fundaţia „Ana”, Fundaţia „Arhetip Cultural” Bucureşti şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Adoleşcenţii” din Rădăuţi, medalie de aur la Festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineret.
 Vizualizări articol: 2702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Adoleşcenţii” din Rădăuţi, medalie de aur la Festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei