Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Lansare de carte, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, în prezenţa tinerilor iubitori de lectură, a fost lansat, săptămâna trecută, volumul „Cioban la stele”, semnat de jurnalistul Dumitru Brădăţan. După un scurt preambul, oaspetele a oferit 60 de minute „de regal”, „de înălţare spirituală”, după cum a subliniat profesoara Luminiţa Cîmpan, care s-a ocupat de organizarea evenimentului, „făcându-ne părtaşi la propriile experienţe de viaţă, împărtăşindu-ne din vasta sa cultură”.

Titlul volumului, a mărturisit autorul, pare să fie inspirat tocmai de meleagurile fascinante ale Bucovinei, de bogăţia spirituală, de tradiţiile transmise din generaţie în generaţie care îi pot „corupe” şi pe cei mai insensibili dintre noi.

 

“Scrie neconvenţional şi inventiv”

Volumul este alcătuit în cea mai mare parte din interviuri realizate de profesorul Dumitru Brădăţan în calitate de gazetar la cotidianul Crai Nou.

Printre intervievaţi se numără nume sonore ale vieţii culturale româneşti, precum Zoe Dumitrescu Buşulenga, Alex Ştefănescu, Romulus Vulpescu sau Leopoldina Bălănuţă. Pe ultima copertă a cărţii se poate citi recomandarea criticului literar Alex Ştefănescu: „Dumitru Brădăţan scrie neconvenţional şi inventiv. În articolele sale nimic nu aminteşte de limba de lemn a gazetăriei. Orice ziar din România şi l-ar dori în redacţia sa. Dar el preferă ziarul din Suceava, în care şi eu mi-am văzut cu emoţie publicat primul text...”

Publicul, alcătuit din profesori şi elevi, „a fost captivat de nonconformismul profesorului Dumitru Brădăţan, de vitalitatea şi exuberanţa acestuia, de bogata experienţă de viaţă, dorindu-şi să fi petrecut mai mult timp împreună. A fost un nou câştig pentru elevi, orice contact spiritual îi poate ajuta să realizeze importanţa lecturii şi mai ales importanţa alegerii unor modele în ascensiunea ulterioară”, după cum a spus profesoara Adriana Apetri, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare de carte, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei