Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 38 (5245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziţie

„Decoraţiuni în piatră”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava s-a deschis joi expoziţia cu genericul „Decoraţiuni în piatră”.

 

O expoziţie interesantă, „care atrage prin frumuseţea şi coloristica exponatelor”

Expoziţia, care, aşa cum a spus la deschidere muzeograful geolog Angela Anea, „este prima manifestare din acest an care pune în lumină o parte din colecţia de mineralogie şi petrografie a muzeului”, prezintă publicului circa 70 de piese din patrimoniul instituţiei, eşantioane şi obiecte decorative din roci şi minerale naturale.

O expoziţie interesantă, „care atrage prin frumuseţea şi coloristica exponatelor”, care aduce în faţa publicului vizitator minerale cu calităţi estetice deosebite (agat, diverse varietăţi de cuarţ - ametist, cuarţ roz, ochi de tigru - jasp, malachit, lapis lazuli, chihlimbar, abalone, jad şi onix), de pe toate meridianele lumii

 

Spectacol vizual sclipitor şi multicolor

Prezentate în vitrine, eşantioanele şi obiectele ornamentale realizate din roci şi minerale naturale oferă un spectacol vizual sclipitor şi multicolor.

De la piese decorative de „calibru mare” (vase bogat ornamentate din jad), la obiecte utilitare (scrumiere din amonit, aragonit sau agat roşu, sfeşnice din onix, mici aparate de masaj din jad sau o casetă din malachit), până la mici figurine din jad şi onix (copăcei, elefanţi, iepuri, peşti, lebede...) sau obiectele de podoabă din chihlimbar (coliere, brăţări, pandative), toate atrag atenţia prin măiestria realizării şi prin cromatica pietrelor.

Câteva panouri afişează informaţii privind originea, proprietăţile fizico-chimice, calităţile, varietăţile şi posibilităţile de prelucrare şi utilizare ale pietrelor şi cristalelor naturale din care sunt realizate exponatele.

 

Stand cu vânzare cu mărţişoare, bijuterii şi obiecte ornamentale din pietre şi cristale naturale

Directorul general adjunct al Muzeului Bucovinei, dr. Ioan Mareş, a felicitat colectivul de realizatori, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu a apreciat acţiunea ca fiind „lăudabilă”, expoziţia fiind captivantă prin etalarea acestor „obiecte extraordinar de frumoase”.

Şi, întrucât se apropie luna de Mărţişor, organizatorii expoziţiei au prezentat pentru publicul vizitator un stand cu mărţişoare executate din pietre semipreţioase şi ornamentale, aduse spre vânzare de Grupul Mineralia, un consecvent partener ale muzeului.

Mărţişoarele, prezentate pe zodii, dar şi o gamă variată de bijuterii şi obiecte ornamentale din pietre şi cristale naturale care provin din toate colţurile lumii (Afganistan, Australia, Brazilia, China, Congo, Madagascar, Maroc, Mexic, Noua Zeelandă, România...), pot fi achiziţionate la preţuri accesibile.

Expoziţia este deschisă până pe data de 10 martie, iar programul de vizitare al Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava este: luni, orele 9.00-16.00, marţi-duminică, orele 9.00-17.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Decoraţiuni în piatră”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii.
 Vizualizări articol: 1557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
„Decoraţiuni în piatră”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei