Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Veselie şi culoare

„Carnavalul toamnei”, ediţia a VII-a, la Grădiniţa „Prichindel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” din Burdujeni a organizat ieri, în prima zi din noiembrie, a VII-a ediţie a Carnavalului toamnei, o acţiune plină de culoare, cântec şi voie bună, dar şi multe emoţii din partea părinţilor, care au venit să-şi susţină prichindeii. „Chiar de-i timp urât, ploios/Vremea trece cu folos”, după cum a sugerat şi motto-ul carnavalului, „Noi cu toţii ne-adunăm,/Dansăm, cântăm, lucrăm”.

 

Dans tematic

În aplauzele părinţilor, a educatorilor, prichindeii, de la cei mai mici, până la „veteranii” din grupa mare, au impresionat prin costumele pe care le-au purtat, prin sinceritatea cu care au cântat şi recitat poeziile, sub semnul unicităţii pe care ţi-o dă această vârstă.

Într-o atmosferă degajată, caldă, şi-au făcut apariţia, în aplauzele publicului, preşcolarii de la grupa mare A, cu un dans tematic: „Toamna veseliei şi a hărniciei”, coordonaţi de educatoarele Vasilica Axinia şi Sanda Achihăie. A urmat parada „Alaiul toamnei”, cu copiii de la grupa mică A, coordonaţi de educatoarele Tatiana Apetrei şi Adina Bordeianu.

 

Dansul Pălăriilor

Un moment special a fost cel pregătit de educatoarele Olga Lenţa şi Genoveva Postolache, cu copiii de la grupa mijlocie C, care au prezentat momentul „Dansul pălăriilor”. Profesoara Olga Lenţa ne-a spus că „împreună cu celelalte cadre didactice, am colaborat în a face o expoziţie deosebită, plină de creativitate, îmbinând creativitatea educatoarelor, cu munca preşcolarilor. Activitatea în sine constă într-o trecere în revistă a unor momente care îi încântă pe copii şi pe părinţi. Noi desfăşurăm proiecte Eco, aşa că la <Dansul pălăriilor> am folosit pălării confecţionate din materiale eco, frunze, flori, carton”.

 

Dansul fructelor şi legumelor

Grupa mică D a prezentat „Parada costumelor de toamnă”, moment spectaculos, educatoare coordonatoare Denisa Aioanei şi Alina Pisancu, iar grupa mare C a venit în faţa spectatorilor cu „Dansul fructelor şi legumelor”, grupă coordonată de educatoarea Mihaela Lihănceanu.

Îmbrăcaţi în costume care sugerau bogăţia toamnei: morcovi, viţă-de-vie, dovlecei, vinete, roşii, micuţii au oferit un tablou inedit, o beatitudine de culori, zâmbete, frumuseţe. 

Au urmat în program prichindeii din grupa mijlocie B (educatoare Dorina Râşca şi Ramona Ungureanu), cu „Toamna în cântec şi culoare”, grupa mijlocie D (educatoare: profesoara Anişoara Tîrnovan şi Lidia Gâză), care a prezentat un dans intitulat „Alaiul toamnei”.

 

Dans

Printre prichindei, încă de la începutul Carnavalului, s-a aflat Zâna Toamnă, care a avut şi rolul de prezentatoare. Dacă cei mai mari au prezentat parada costumelor de toamnă, grupa mică C (educatoare: Alina Creangă şi Georgiana Flutur) a pregătit pentru carnaval „Parada  frunzelor”. Nu au lipsit din spectacol „Dansul castanelor”, grupa mare D, educatoare Getta Murariu şi Carmen Ilie, „Fructe vesele” - paradă, grupa mică B, educatoare Ecaterina Loghin şi Aurora Trandafir, dansul Furnicuţelor şi Greieraşilor, educatoare: Elena Chelaru şi Dorina Dunăreanu, dar şi „Dansul crizantemelor”, prezentat de grupa mare B, educatoare Alina Cozma şi Rodica Ciubotaru.

 

“Cei mici află de la cei mai mari că sărbătoarea toamnei la <Prichindel> este una deosebită”

Directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Prichindel”, profesoara Anişoara Tîrnovan, a declarat că „este o bucurie pentru părinţi, pentru copii, să sărbătorim bogăţiile şi frumuseţile toamnei. Copiii sunt încântaţi, pentru că devin artişti, în tot felul de personaje ale naturii, din grădina de legume, din livada cu fructe, din grădina cu flori. S-au obişnuit şi părinţii cu acest carnaval, aşa că nu putem să întrerupem această tradiţie. Cei mici află de la cei mai mari că sărbătoarea toamnei la <Prichindel>este una deosebită”.

Directoarea Anişoara Tîrnovan a completat că la Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” sunt 390 de copii, repartizaţi în 12 grupe. Carnavalul toamnei se organizează greu, a mai sugerat directoarea, dar „având un colectiv de cadre didactice inimoase, tinere, putem realiza lucruri deosebite. Costumele pentru carnaval sunt păstrate de la an la an, cu completări, care se fac la fiecare grupă, în funcţie de tema aleasă. Sponsori sunt părinţii, pentru că ei îşi doresc foarte mult să-i vadă pe cei mici în costume cât mai deosebite”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Carnavalul toamnei”, ediţia a VII-a, la Grădiniţa „Prichindel”.
 Vizualizări articol: 7524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Carnavalul toamnei”, ediţia a VII-a, la Grădiniţa „Prichindel”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei