Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Două vizite” după Cehov

Comedie plină de vervă, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc luni, pe 26 martie, un spectacol plin de vervă, „Două vizite”, o adaptare după doua piese scurte într-un singur act ale dramaturgului rus A. P. Cehov: „Ursul” şi „Propunere de căsătorie”, în care se reflectă căsătoria „din interes”, „pentru a câştiga bogăţie şi posesiuni”. In this play, the concept of marriage is being satirized to show the real purpose of marriage – materialistic gain rather than true love.Protagoniştii comediei au fost trei actori bucureşteni, Florin Şerbănescu, cunoscut publicului sucevean şi din spectacolul „Plicul”, Simona Vlad-Sabie şi George Creţu. Regia şi adaptarea artistică au fost semnate de Florin Şerbănescu.

 

Ironizează conceptul de căsătorie... din interes

„Ursul” este una dintre piesele foarte scurte ale lui Cehov, o comedie care sintetizează în principal latura umană, cu bune şi rele, cu comic şi bizar, dar care, în final, se termină triumfător. Autorul demonstrează cât de mic este pragul „dintre furie şi pasiune” şi ce minunată poate fi condiţia umană, când se revine la sentimente... „Propunere de căsătorie” este o altă lucrare a dramaturgului Cehov, care ironizează „conceptul de căsătorie”, mai ales al căsătoriilor pentru câştig material, în detrimentul unei iubiri sincere.

 

Frământări încheiate cu „Şampanieeeee!”

Puţin peste o sută de spectatori, în majoritate tineri, au aplaudat şi s-au bucurat de un spectacol spumos, care i-a scos din rutina zilei. Fiecare dintre ei şi-a descoperit pe timpul spectacolului propriile defecte, propriile sentimente, frământări. Multe răsturnări de situaţie, o adaptare originală: două case, două stiluri de viaţă diferite, multe ţipete, palpitaţii, conflicte, reveniri la sentimente mai bune, încheiate cu „Şampanieeeee!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comedie plină de vervă, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Comedie plină de vervă, pe scena suceveană4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei