Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În întâmpinarea lui Moş Nicolae

Poveşti şi cântece, la Cărtureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall Suceava, a fost sâmbătă locul în care Moş Nicolae a fost întâmpinat cu poveşti şi cu cântece.

Poveşti din cele două cărţi pentru copii ale lui Sorin Poclitaru, „Poveste pentru oameni şi femei” şi „Un (H)umor pentru mintea copiilor”, şi cântece interpretate de Grupul „Voces”, de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Dorohoi, coordonat de prof. Paul Ciprian Mihai.

 

Reînvăţând o lecţie uitată: cea de a redeveni, pentru câteva clipe, din nou copii

Librăria, care a fost invadată de copii însoţiţi de părinţi şi bunici şi, aşa cum a spus cu umor cantautorul Adrian Beznă, prezentatorul întâlnirii, „adulţi care au dat în mintea copiilor”, a devenit scena unui adevărat spectacol.

Un spectacol în care copiii au ascultat şi au aplaudat fragmentele citite de Adrian Beznă din cărţile lui Sorin Poclitaru, precum şi cântecele copiilor din Grupul „Voces”.

Şi dacă pentru cei mici întâlnirea a stat sub semnul aşteptării lui Moş Nicolae, care a venit cu anticipaţie prin cărţile şi dulciurile oferite în dar de Sorin Poclitaru (care s-a şi îmbrăcat, înainte de manifestare, ca Moş Nicolae pentru înregistrarea unei emisiuni de televiziune), cei mari, aşa cum a remarcat Adrian Beznă, „au reînvăţat o lecţie uitată, cea de a redeveni, pentru câteva clipe, din nou copii”.

 

„Mi-a ieşit coşaru-n drum…”

„O frumoasă întâmplare”, cum a spus autorul celor două cărţi, o întâmplare în care copiii şi adulţii au exersat, deopotrivă, „un zâmbet frumos”, ascultând fragmente din „basmele reciclate” scrise de „un mare copil”.

Cum Moş Nicolae trebuie să coboare pe coş pentru a pune în ghetuţele celor mici cadourile, spectacolul Grupului „Voces” a debutat cu un cântec retro, „Coşarul” interpretat de cel mai mic membru al grupului, Rareş Ionescu, în vârstă de 5 ani.

În costum negru, cu joben, micul coşar a interpretat cântecul care l-a făcut nemuritor pe Colea Răutu: „Mi-a ieşit coşaru-n drum / Şi-am să am noroc de-acum / Griji, nevoi, necaz, durere / Se vor duce ca un fum”.

 

Cântece de Crăciun

Spectacolul a continuat cu evoluţia altor copii (Amina Damian, Miruna Ecaterina Mihai, Ana Maria Gîbu, Cezara Mândrescu, Laura Macoviciuc, Eduard Parasca, Andrei Gorgan), a grupului „Voces” în formaţie completă (care a interpretat câteva cântece de Crăciun, dar şi un cântec pe versurile lui Sorin Poclitaru) şi s-a încheiat după prezenţa pe scenă a cantautorului Adrian Beznă.

Acesta l-a acompaniat pe puştiul folkist Lucas Burighian şi a interpretat  câteva din cântecele sale, între care unul în...duet cu micuţa Sonia.

La final, Sorin Poclitaru a dăruit cărţi copiilor şi a oferit autografe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poveşti şi cântece, la Cărtureşti.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poveşti şi cântece, la Cărtureşti5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei