Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Petrecere

Muzică lăutărească şi voie bună, în prima seară a Festivalului „Tarafuri şi fanfare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea de-a doua ediţie a Festivalului „Tarafuri şi Fanfare” a debutat sâmbătă seara la Muzeul Satului Bucovinean, loc în care s-au adunat zeci de iubitori ai muzicii lăutăreşti şi de petrecere.

Întreaga atmosferă a fost întreţinută de amfitrionul evenimentului, rapsodul popular Grigore Leşe, iar la festival au fost invitaţi lăutari din Gorj, Alba, Taraful din Goicea, judeţul Dolj, muzicanţi şi dansatori din Ţara Lăpuşului şi Fanfare din Bucovina.

Evenimentul a început sâmbătă la orele 17:00, când Grigore Leşe i-a invitat rând pe rând, pe scena amenajată în aer liber în Muzeul Satului Bucovinean, pe lăutarii, fanfariştii şi dansatorii populari invitaţi la festival. Chiar de la începutul serii, rapsodul Grigore Leşe s-a arătat nemulţumit de sonorizarea asigurată la eveniment şi supărat, le-a cerut organizatorilor să aducă un alt sunetist, dacă cel care era la „butoane” nu se descurcă. Dar pentru că cei buni cântă şi fără microfon, după cum a spus Grigore Leşe, pe scenă a fost chemat lăutarul Eugen Budulică, pentru a interpreta o doină. „Cei care n-au voce cântă la microfon, cei care au voce se aud oricum”, a spus Grigore Leşe atunci când l-a prezentat publicului pe Eugen Budulică.

Festivalul a continuat cu muzică de petrecere, iar pe scenă au urcat invitaţii, care au delectat publicul cu muzica lăutărească, cântată cu vocea sau cu instrumente. Unii chiar, precum Gherasin Cărtiţă, din satul Ungureni, Ţara Lăpuşului, au reuşit să bine-dispună publicul cu poveştile de viaţă spuse cu umor. La cei 78 de ani, Gherasin Cărtiţă s- a declarat apt de cântat şi jucat şi a demonstrat lucrul acesta pe scenă, cântând la fluier şi vioară.

Festivalul „Tarafuri de Fanfare” a continuat şi ieri seară în aceeaşi atmosferă de petrecere câmpenească.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Asociaţia „Mişcarea de rezistenţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzică lăutărească şi voie bună, în prima seară a Festivalului „Tarafuri şi fanfare”.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Muzică lăutărească şi voie bună, în prima seară a Festivalului „Tarafuri şi fanfare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei