Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2011 - Anul XVI, nr. 162 (4760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Primul român

Premiul Mediterraneo Arte, pentru Ştefan Popa POPA’S

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Maestrul Ştefan Popa POPA’S, preşedintele de onoare al Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor...la Gura Humorului" (festival care şi-a încheiat duminică cea de-a XXI-a ediţie, apreciată ca fiind, prin concepţie, participare şi calitatea materialelor prezentate în concurs, cea mai bine realizată din istoria festivalului humorean), a fost distins recent, în Italia, cu prestigiosul Premiu Mediterraneo Arte.

                                  

Expoziţia „150 de artişti fraţi în Italia”

Artist plastic de anvergură internaţională, maestrul Ştefan Popa POPA’S a participat, la sfârşitul lunii mai a.c., la Expoziţia „150 Artisti frateli in Italia” („150 de artişti fraţi în Italia”), care a avut loc la Assisi (supranumit Oraşul Păcii, locul în care s-a născut Sf. Francisc, întemeietorul Ordinului Franciscan), expoziţie organizată „ca un dialog al artelor şi ca instrument al păcii”.

Cu acest prilej, artistul român a avut o expoziţie personală la Palatul Monte Fromentario, în cadrul căreia, aşa cum procedează de obicei, a realizat portrete pentru participanţii la eveniment.

Lucrările din expoziţie, prezentate pe simeze sau expuse pe şevalete, au fost cu precădere portrete ale unor personalităţi istorice sau contemporane, de la Giuseppe Garibaldi, la Luciano Pavarotti sau Papa Benedict al XVI-lea.

 

Un omagiu pentru întreaga activitate artistică

PremiulMediterraneo Arte, care se acordă o dată la trei ani unor personalităţi ştiinţifice sau artistice, i-a fost conferit maestrului Ştefan Popa POPA’S de către Giorgio Cegna, preşedintele asociaţiei „Artisti e Creativi”. E suficient să menţionăm că printre cei premiaţi se află laureata Premiului Nobel Rita Levi Montalcini sau celebrul tenor Luciano Pavarotti.

POPA’S a fost apreciat ca fiind un portretist deosebit, un „artist incredibil” care reuşeşte să „citească sufletul” persoanei căreia îi realizează portretul.

Ştefan Popa POPA’S este primul român căruia i s-a decernat acest premiu ca un omagiu pentru întreaga activitate artistică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul Mediterraneo Arte, pentru Ştefan Popa POPA’S.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Premiul Mediterraneo Arte, pentru Ştefan Popa POPA’S5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei