Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concert

Cântece şi versuri religioase, interpretate de 13 formaţii, grupuri vocale, corale, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A devenit o tradiţie ca în Postul Mare, înainte de Sărbătoarea Învierii Domnului, mai multe formaţii, ansambluri, grupuri vocale, corale din judeţ să susţină, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, un concert de cântece şi versuri cu temă religioasă.

La evenimentul religios din acest an, organizat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor Suceava, împreună cu Casa de Cultură Suceava, au evoluat 13 ansambluri, formaţii artistice, grupuri vocale, corale din Suceava, Şcheia, Vatra Moldoviţei, Pârteştii de Jos, Mihoveni, Mirăuţi, Salcea, Rădăuţi.

 

Puţini spectatori

Concertul organizat în cinstea patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, „Postul Mare, cântări şi versuri”, desfăşurat miercuri, 13 aprilie, la Suceava, a fost o explozie de culoare, de frumos, de tradiţie, de credinţă, pe care spectatorul a primit-o cu aplauze.

Din păcate, deşi evoluţia invitaţilor de pe scenă a meritat aplauze şi aprecieri, în sala de spectacol s-a aflat puţin public, mulţi dintre spectatori fiind părinţi sau rude ale micilor artişti care au evoluat pe scenă. „Cred că vremea urâtă i-a ţinut pe mulţi suceveni departe de acest spectacol, un spectacol pentru suflet. Ei au pierdut, pentru că aceste cântece se ascultă doar în această perioadă şi sunt foarte frumoase. Pe de altă parte, nici nu s-a ştiut de acest concert. Nu s-a făcut mare tam-tam, cum se face cu alte spectacole, cu afişe prin tot oraşul, care să-ţi obosească ochii. Cred că preoţii ar fi trebuit să anunţe acest concert la predica din duminica trecută”, ne-a spus Maria Sentiuc.

 

„Balada Bucovinei”, în deschidere

În deschiderea concertului, după cum ne-a obişnuit an de an, a evoluat Ansamblul artistic „Balada Bucovinei” Suceava. Membrii ansamblului, coordonaţi de maestrul George Sârbu, scenarist, regizor artistic şi compozitor de texte pentru muzică, şi de profesoara Oana Maria Sârbu-Botezat, dirijorul grupului, au pregătit un repertoriu de cântări ale Floriilor, ale Patimilor Mântuitorului şi din perioada Paştilor („Pe Hristos ni l-o-ngropat”, „Mormântul întunecat”, „O, ce Paşti mari şi luminos!”). Îmbrăcaţi în costume populare, din care nu au lipsit elemente ca bundiţa, catrinţa la fete, opincile, baticurile înflorate şi trăistuţele, copii doar de-o şchioapă, vreo 11 mici artişti, şi tinerii aşezaţi în spatele lor, au oferit publicului o bucurie imensă, atât prin ţinută, cât şi prin evoluţie.

 

Autentic şi tradiţional

După ce s-au retras de pe scenă, în aplauzele publicului, membrii Ansamblului artistic „Balada Bucovinei”, a fost rândul copiilor de la Grupul vocal al Şcolii cu clasele I - VIII Şcheia, să evolueze în faţa sucevenilor, cu cântece pascale. A urmat Formaţia „Gura Izvorului” Vatra Moldoviţei, care a promovat, într-un mod foarte original, autenticul şi tradiţia zonei pe care o reprezintă, în cadrul Concertului „Postul Mare – cântări şi versuri”.

Pe scena suceveană au mai urcat şi interpretat cântece şi versuri specifice perioadei Postului Mare Grupul vocal „Suflet bucovinean” din Pârteştii de Jos, Corul de copii al Şcolii cu clasele I - VIII Mihoveni, Corul Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, Grupul vocal al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Suceava, Corul Parohiei „Sfântul Gheorghe” Mirăuţi Suceava, Grupul vocal al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” Suceava, Corala bărbătească a Parohiei Salcea, Corul „Fiii Bucovinei” din Protopopiatul Rădăuţi, Corala preoţească a Protopopiatului Suceava I şi Corul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântece şi versuri religioase, interpretate de 13 formaţii, grupuri vocale, corale, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Cântece şi versuri religioase, interpretate de 13 formaţii, grupuri vocale, corale, la Suceava4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei