Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

Concert inedit cu muzică tradiţională coreeană, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Câteva sute de spectatori, în majoritate tineri, elevi de liceu, au participat, joi seară, la Casa de Cultură Suceava, la un concert inedit cu muzică tradiţională coreeană.

Alături de instrumentiştii Filarmonicii de Stat Botoşani, sub bagheta dirijorului Minseok Kang au evoluat tineri interpreţi şi artişti consacraţi din Coreea de Sud. Minseok Kang s-a născut în Coreea, în anul 1962. A studiat în Los Angeles, la California State University, secţiile dirijat orchestră şi dirijat cor. În ultimii ani, Minseok Kang a dirijat orchestre din România, Bulgaria, Cehia şi Republica Moldova.

 

Au interacţionat cu publicul din sală

Oaspeţii au interpretat piese muzicale la flaut, violă, vioară, dar şi la instrumente tradiţionale coreene. Multe aplauze a primit Hyemi Kim, soprană de la Opera „Sym – cheong – jeon”.

Artiştii au impresionat şi prin costumele colorate, sofisticate, specifice ţării pe care o reprezintă. Hyemi Kim a absolvit Şcoala naţională superioară de arte tradiţionale şi apoi Universitatea Naţională de Arte din Coreea, incluzând şi cursul de masterat. A primit premii de Excelenţă la mai multe concursuri naţionale de muzică tradiţională din Coreea de Sud.

Sucevenii au ascultat piese precum valsul „Valurile Dunării” – Iosif Ivanovici, Concertul pentru flaut şi orchestră (partea I) – J. J. Quantz, Concertul pentru violă şi orchestră în re major (partea I) – F.A. Hoffmeister, Concertul pentru violă şi orchestră în re major (partea I) – C. Stamitz, Concertul pentru vioară şi orchestră în mi major (partea I) – J. S. Bach, Poemul simfonic „The Montain Flower” (Flori de munte); „Heikum” - concert instrumental tradiţional coreean, a interpretat Boah Park, haegeum, Concertul pentru două flaute şi orchestră (partea I ), soliste: Yang Jin, flaut 1, Choi So Hyun, flaut 2, „Jindo Arirang – Pansori”, solistă Hyemi Kim, soprană (de la Opera „Sym – cheong – jeon”); Poemul simfonic „The sound of Arirang”.

Dirijorul Minseok Kang a interacţionat cu publicul sucevean, creând în sala de spectacol o atmosferă veselă, entuziastă, deşi au fost şi momente nepotrivite, când unii tineri spectatori „melomani” au făcut gălăgie şi au imitat, într-un mod jenant, evoluţia artiştilor coreeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert inedit cu muzică tradiţională coreeană, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Concert inedit cu muzică tradiţională coreeană, la Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Melomani? trimis de
(27 feb 2011, 10:47:27
La deschiderea stagiunii, in sala ,la concertele filarmonicii din Botosani erau mai putini spectatori , dar era liniste..erau melomani si elevi de la Liceul de arta care stiu sa se comporte la concerte. De vreo 2 luni profesorii de la scoala gen. 3 dau bilete intr-un fel obligatoriu elevilor, acestia sunt copii cuminti, educati dar nu sunt interesati de concerte simfonice si oricat s-ar stradui nu au rabdare. Deci va rog domnilor profesori nu mai aduceti copii cu forta la concerte si ei sunt nemultumiti si noi cei care vrem sa ascultam muzica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei