Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Steagul Verde pentru acţiunile ecologice, la Grădiniţa „Aşchiuţă” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” din Suceava a primit cel mai înalt însemn al recunoaşterii activităţilor ecologice derulate de-a lungul a patru ani de activitate, şi anume „Steagul Verde”, distincţie acordată în luna octombrie, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Bucureşti. Steagul a fost acordat în cadrul Seminarului Naţional „Parteneriat în educaţie pentru mediul înconjurător” şi este un simbol al educaţiei pentru mediu ce se acordă şcolilor care implementează cu succes programe de mediu, unităţi care primesc, în acelaşi timp, şi statutul de „Eco Şcoală”.

După ani de activităţi cu caracter ecologic şi după o evaluare naţională riguroasă făcută de către reprezentanţi ai Centrului Carpato-Danubian de Geologie, reprezentanţi ai IŞJ Suceava şi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” a obţinut Steagul Verde şi Certificatul de Eco Şcoală.

Ieri, într-un cadru festiv, Steagul Verde a fost prezentat preşcolarilor şi foştilor preşcolari, care au derulat de-a lungul celor patru ani numeroase activităţi cu caracter ecologic.

„Este o zi mult aşteptată de copii care au muncit pentru acest rezultat, au desfăşurat o gamă diversă de acţiuni cu caracter eco, dar şi de părinţii lor, care ne-au susţinut în aceste demersuri”, a declarat educatoarea Angelica Ignat, coordonator Eco-Şcoala la Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” din Suceava.

 

„Verde înseamnă viaţa”

La evenimentul festiv de ieri au participat, în primul rând, preşcolarii şi părinţii lor, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Suceava, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, reprezentanţi ai altor instituţii şi, nu în ultimul rând, conducerea grădiniţei, reprezentată prin Dorina Vieriu.

Arborarea Steagului Verde a fost moment de sărbătoare pentru cei mici, care au oferit invitaţilor un program artistic, bineînţeles cu mesaj ecologic. Micii ecologişti au început programul cu imnul grădiniţei şi au continuat cu poezii şi dans.

„Verde înseamnă viaţa”, acesta a fost mesajul preşcolarilor, transmis tuturor celor prezenţi la eveniment.

La nivelul judeţului Suceava, 32 de instituţii de învăţământ sunt posesoare ale Steagului Verde, în timp ce în ţară, 200 de şcoli au primit steagul. Pentru că este un program ecologic internaţional, în întreaga lume, 9900 de instituţii de învăţământ sunt posesoare ale Steagului Verde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steagul Verde pentru acţiunile ecologice, la Grădiniţa „Aşchiuţă” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steagul Verde pentru acţiunile ecologice, la Grădiniţa „Aşchiuţă” din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei