Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2009 - Anul XIV, nr. 137 (4123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Duminică

Festivalul literar artistic „Mihai Eminescu” - Dumbrăveni, la a doua ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea de-a II-a ediţie a Festivalului literar artistic „Mihai Eminescu” a avut loc, ieri, la Dumbrăveni, cu o zi înainte de comemorarea a 120 de ani de la stingerea Luceafărului poeziei româneşti.
Organizată de Primăria şi Consiliul Local Dumbrăveni, manifestarea a reunit personalităţi de seamă, inclusiv din Republica Moldova şi Ucraina.
După festivitatea de deschidere, de la ora 11.00, s-a desfăşurat prima parte a sesiunii de comunicări, la care au participat academicienii Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija şi deputatul Călin Vieru (fiul regretatului poet Grigore Vieru) din Republica Moldova, poeţii Vasile Tărâţeanu, Ilie Zegrea şi Simion Gociu, din Cernăuţi - Ucraina, precum şi scriitorii suceveni Ion Beldeanu, Ion Cozmei, Constantin Arcu, Constantin Severin, Alexandru Ovidiu Vintilă, L.D. Clement şi scriitoarea botoşăneană Lucia Olaru Nenati.

 

Parastas în memoria lui Mihai Eminescu

La finalul discuţiilor, preotul Constantin Jaba, de la parohia din localitate, i-a invitat pe toţi cei prezenţi la un parastas în memoria lui Mihai Eminescu, la care oaspeţii au putut gusta, printre alte bunătăţi, clătite cu carne şi afinată.
După masă, poetul Mihai Sultana Vicol şi-a lansat volumul recent scos de sub tipar, la Editura „Princeps Edit”, „Grigore Vieru, pontiful limbii române”, ulterior sesiunea de comunicări continuând cu prezentarea unor expuneri susţinute de scriitorii Ion Filipciuc, Ion Ţicalo, Constantin Hrehor şi preotul Constantin Jaba.

 

Concert în aer liber al folkistului Victor Socaciu

A urmat un moment poetic prezentat de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, acţiunea încheindu-se cu un concert în aer liber al cant-autorului de muzică folk Victor Socaciu.
„La Dumbrăveni, Eminescu a fost şi este acasă. Răsfoind paginile timpului vom întâlni, înainte de toate, figura impunătoare şi, poate, severă a căminarului Eminovici, a celui ce bătea drumurile dintre Ipoteşti şi Dumbrăveni pentru a-şi îndeplini obligaţiile ce le avea, apoi trecerile meteorice ale inegalabilului Poet. Aceste două puncte de reper, la care se adaugă acţiunile de odinioară pentru readucerea în paginile prezentului a umbrei lui Mihai Eminescu, conferă Dumbrăvenilor semnul ales al singurătăţii”, a spus Ion Beldeanu, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul literar artistic „Mihai Eminescu” - Dumbrăveni, la a doua ediţie .
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Festivalul literar artistic „Mihai Eminescu” - Dumbrăveni, la a doua ediţie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei