Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sub semnul erotismului

„Mincinosul”... sexy a umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
„Mincinosul”... sexy a umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură Suceava. Marţi seară, Claudiu Bleonţ, Don Juanul îmbrăcat sumar, doar în chiloţi, înnebunit după femei, a stârnit hohote de râs şi ropote de aplauze.

Piesa de teatru „Mincinosul”, scrisă de Carlo Goldoni, regizată de Toma Enache şi cu scenografia semnată de Raluca Mişaca, a fost foarte aşteptată la Suceava, ca dovadă că în ziua spectacolului nu mai erau bilete cu loc (50 de lei un bilet).

Trei nume mari ale scenei teatrului românesc i-au atras pe suceveni la spectacol: Claudiu Bleonţ, Sebastian Papaiani şi Valentin Uritescu. La Suceava nu a mai ajuns Sebastian Papaiani, care a fost înlocuit cu un alt actor.

 

„Flori de spirit”

Spectacolul a fost o comedie, în care Don Juanul sau dandy-ul italian interpretat de Claudiu Bleonţ minte pentru a cuceri femei, dar, la un moment dat, se încurcă în propriile minciuni. El îi păcăleşte pe toţi că este burlac, dornic să se „căpătuiască”, să se însoare, şi foloseşte toate mijloacele pentru a-şi atinge scopul. „Dacă recunoşti că trebuie să minţi, poate afli adevărul”, a fost unul dintre motto-urile Mincinosului.

În demersul său amoros, el se foloseşte de „flori de spirit”, adică de minciuni, preluate şi de sluga sa, „Arlecchino”, cu scopul de a cuceri femei. În cele din urmă, „Mincinosul” este prins de cei pe care i-a minţit.

 

Scene fierbinţi

O parte dintre spectatori au fost nemulţumiţi de faptul că piesa de teatru a conţinut multe scene fierbinţi şi mimări ale actului sexual. A fost prezentată o lume plină de erotism, fără să se ajungă, însă, la vulgar. Poate cu aluzii fine, rezultatul ar fi fost acelaşi, sau mai bun. Au fost multe replici haioase, altele mai puţin inspirate, dar s-a observat că regizorul a lăsat mai multă libertate de exprimare actorilor.

Claudiu Bleonţ a interacţionat cu publicul, ca de obicei, lăsându-i să mediteze, în cele din urmă, pentru a-i da dreptate lui Einstein: „Ce secol trist, mai degrabă spargi un atom decât o prejudecată”.

Şi-au dat mâna pe aceeaşi scenă, la final de spectacol, în aplauzele zgomotoase ale publicului, Claudiu Bleonţ (Mincinosul), Valentin Uritescu (Pantalone) şi fiul său Bogdan Uritescu (Florindo), Liliana Pană (Rosaura), Mircea Cons­tantinescu (Arlecchino), Radu Zetu (Brighella), Teodora Colagiu (Beatrice), Mariana Liurcă (Colombina), Adrian Anghel (Ottavio) şi Ana Constantin (Cleonice).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mincinosul”... sexy a umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
„Mincinosul”... sexy a umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei