Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cultural

Imagini din Serbia înlăcrimată, „Prin fereastra temniţei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
În foaierul Dom Polski a avut loc marţi seară vernisajul expoziţiei de fotografie „Kosovo şi Metohia în lacrimi”, a fotografului sârb Milinko Stefanovici. Vernisajul expoziţiei a fost urmat de lansarea cărţii „Prin fereastra temniţei”, a Sfântului Nicolae Velimirovici.

Tot marţi s-a lansat şi DVD-ul cu filmul documentar „Sfântul Nicolae al Serbiei”.

Atât despre expoziţia de fotografie, cu imagini surprinse de artistul fotograf şi foto-jurnalist sârb Milinko Stefanovici, cât şi despre cartea Sfântului Nicolae Velimirovici - „Prin fereastra temniţei”, au vorbit preotul Ioan Irimia de la Parohia „Sfânta Înviere” Suceava şi Ionuţ Gurgu, directorul Editurii Predania.

Acesta din urmă a explicat celor prezenţi că imaginile surprinse de fotograful sârb, pe care îl cunoaşte şi cu care a devenit bun prieten, redau momente din cumplita vară a anului 1999, când armata Iugoslavă s-a retras din Kosovo şi Metohia, iar NATO şi formaţiunile paramilitare albaneze au preluat controlul asupra regiunii.

Expoziţia aduce de fapt fragmente din jurnalul ţinut de Stefanovici în acele zile groaznice. Ea va putea fi vizitată până pe data de 31 martie, în foaierul Dom Poski.

 

Scrisul profeţilor

După ce a vizitat expoziţia de fotografie, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a vorbit publicului numeros care a ales să participe la eveniment, printre ei foarte mulţi tineri, despre cartea scrisă de un ierarh sârb contemporan, de la moartea căruia s-au împlinit ieri, 18 martie, 53 de ani.

„Acest sfânt părinte, Nicolae Velimirovici, explică în carte necazurile prin care a trecut poporul sârb. Ne face să conştientizăm că suferinţa vine când îl părăsim pe Dumnezeu. El ne aminteşte să mergem pe drumul poruncilor lăsate de Dumnezeu. (...) Citind cartea, gândul mă duce la scrisul profeţilor”, a spus ÎPS Pimen.

După prezentarea cărţii, din care părintele Ioan Irimia a citit câteva fragmente reprezentative, sucevenii au putut urmări DVD-ul cu filmul documentar „Sfântul Nicolae al Serbiei”.

Evenimentul cultural de marţi seară a fost organizat de Editura Predania şi Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România – Filiala Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini din Serbia înlăcrimată, „Prin fereastra temniţei”.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Imagini din Serbia înlăcrimată, „Prin fereastra temniţei”5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei