Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vernisaj

Expoziţie de artă plastică dedicată Zilei de 8 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Consiliul Judeţean Suceava a avut loc luni, 9 martie, vernisajul expoziţiei de artă plastică dedicată Zilei Internaţionale a Femeii, semnată de profesoara Cristina Hreamătă Macoveiciuc, coordonatorul cercului de Artă Textilă – Atelierul Fanteziei, de la Palatul Copiilor Suceava.

Ea a reuşit, din nou, să ne surprindă plăcut, venind în faţa sucevenilor cu cea de-a cincea expoziţie personală. De această dată, artista a expus 45 de tablouri realizate în tehnica cuţitului de paletă, abordare rar întâlnită în domeniul picturii în ulei, în care a surprins „ceva din spiritul, din căldura şi bucuria primăverii”.

 

Un strop de bucurie, prin artă

Cristina Hreamătă Macoveiciuc s-a întâlnit la vernisaj cu mulţi admiratori, prieteni, cunoscuţi, care îi apreciază talentul. Artista le-a mulţumit tuturor, şi le-a spus că „am încercat să transpun în fiecare tablou un strop de bucurie, o rază de soare, un zâmbet... Sper ca cei care privesc aceste tablouri să se regăsească şi să se bucure împreună cu mine”.

Scriitorul Mihai Vicol, invitat la acest vernisaj, a spus câteva cuvinte despre artă şi artişti, după care a făcut câteva aprecieri şi despre expoziţia Cristinei Hreamătă Macoveiciuc.

„Omul a simţit nevoia încă de la începuturile sale să îmbunătăţească, să înfrumuseţeze locul în care stă. (...) Frumosul este cel care îţi exprimă sufletul, care îţi dăruieşte acea minune a inimii”, a spus Mihai Vicol. Tablourile artistei, a mai spus el, au menirea de a-ţi bucura sufletul, şi, de fapt, „este ceea ce îşi propune Cristina Hreamătă Macoveiciuc. În tablourile din această expoziţie predomină florile, pentru că ele sunt cele mai gingaşe simboluri ale primăverii, temă pe care şi-a ales-o”.

 

Talent nativ şi voinţă

Scriitorul Mihai Vicol a punctat şi faptul că nu trebuie neapărat să fi studiat institutul de arte plastice pentru a fi artist, dând mai multe exemple de mari pictori din lume, care nu au avut studii în domeniul artei, dar au avut talent şi voinţă.

Prin numeroasele expoziţii colective sau personale, mesajul artistic al Cristinei Hreamătă Macoveiciuc a fost receptat de publicul larg, astfel că tablouri semnate de ea se găsesc în casele multor suceveni, şi nu numai. Deşi a terminat Facultatea de Textile - Institutul Politehnic Iaşi, talentul nativ al Cristinei a făcut-o să se impună în peisajul picturii din Suceava, fiind o prezenţă permanentă la manifestările de acest gen. Ea are numeroase lucrări în colecţii particulare din ţară şi străinătate: Germania, Elveţia, Franţa, Canada, Israel, Olanda, şi a fost laureată a saloanelor anuale ale artiştilor organizate de Direcţia pentru Cultură Suceava, în anii 1994, 1996, 2003, 2004.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de artă plastică dedicată Zilei de 8 Martie.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Expoziţie de artă plastică dedicată Zilei de 8 Martie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei