Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Şcoala Populară de Arte

Omagiu adus maestrului Ion Irimescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La sala Dom Polski a avut loc vineri vernisarea expoziţiei Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”, ediţia a II-a, organizat de Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, urmată de un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric Bucovina.

Acţiunile culturale de pe 27 februarie, zi în care maestrul Ion Irimescu ar fi împlinit 106 ani, au fost şi un omagiu adus marelui artist, mai ales că Şcoala Populară de Arte îi poartă numele.

Înainte de vernisarea expoziţiei, preotul Lucian Tablan Popescu a oficiat o slujbă de pomenire pentru maestrul Ion Irimescu, după care criticul de artă Valentin Ciucă a vorbit despre personalitatea marelui artist.

„Pentru toţi cei care l-au cunoscut, tineri şi vârstnici, artişti sau doar iubitori de artă, prezenţa sa în cetate avea civismul exemplar al celui care nu şi-a uitat nicicând obârşiile, conştient că aparţine unui neam dăruit de Dumnezeu cu harul creaţiei”, a spus criticul de artă Valentin Ciucă, completând el că „cei care l-au cunoscut nu l-ar putea uita vreodată, deoarece himerele sale s-au transfigurat în opere destinate neuitării şi permanentelor asocieri cui ideea de valoare”.

 

„Acţiune fertilă a Şcolii de Arte sucevene”

Criticul artă Valentin Ciucă a făcut referire şi la cea de-a II a ediţie a  concursului naţional de artă plastică. La această ediţie au fost trimise 100 de lucrări, realizate de 42 de pictori, graficieni şi sculptori, din 16 şcoli populare de arte din ţară.

„Experienţele anterioare au validat o opţiune fertilă a Şcolii de Artă sucevene, au confirmat faptul că statornicia unor proiecte generoase confirmă profesionalismul şi atestă rigoarea exigenţelor estetice. Aşadar, cu gândul la Ion Irimescu, ne bucurăm să-i asociem, la aniversare, numele cu ideea de creativitate românească, acces la sfera valorilor şi rolul extrem de necesar al Şcolii Populare de Arte în contextul conceptului de educaţie permanentă şi împlinire umană prin frumos”, a spus criticul Valentin Ciucă.

Iubitorii de frumos a avut posibilitatea să admire lucrările premiate la cea de-a II a ediţie a concursului naţional de artă plastică, expuse în holul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, dar şi alte lucrări: pictură, sculptură, grafică, care au intrat în concurs.

La secţiunea pictură, premiul I a fost obţinut de Angelica Mirela Pagu, Şcoala de Arte Iaşi, cu lucrarea „Peisaj”. Premiul I la secţiunea de grafică i-a revenit Ioanei Miron – Şcoala de Arte Botoşani, cu lucrarea „Teatru şi poezie”. Adriana Elena Balea, de la Şcoala de Arte Cluj Napoca, a câştigat premiul I la secţiunea sculptură.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omagiu adus maestrului Ion Irimescu.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Omagiu adus maestrului Ion Irimescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei