Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Competiţie

40 de interpreţi, pe scena Festivalului Internaţional „Cântecele Neamului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La ediţia a III-a a Festivalului Concurs Internaţional „Cântecele Neamului”, care a debutat ieri, 10 octombrie, la Sala „Dom Polski”, vor participa 40 de concurenţi din România (26 de judeţe), Republica Moldova, Ucraina, Serbia.

La deschiderea manifestării, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este un iubitor de folclor şi va face tot ce-i stă în putinţă să sprijine tinerele talente. El a făcut referire atât la tinerii care studiază cursurile Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, dar şi la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, care nu are un sediu. Flutur a mai sugerat că pot fi accesate şi fonduri europene pentru sprijinirea artei în Bucovina.

 

Puţini spectatori

Concursul „Cântecele Neamului” se desfăşoară pe parcursul a trei zile, 10-12 octombrie. Astăzi, la ora 15:00, începe cea de-a doua zi de concurs.

Mâine, la ora 15:30, pe esplanada Casei de Cultură Suceava, este programată premierea şi gala laureaţilor. După premiere, Ansamblul Folcloric „Bucovina” al Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” va susţine un spectacol.

Concursul are două secţiuni, solişti vocali şi solişti instrumentişti. Toţi interpreţii vor fi îmbrăcaţi în costume populare.

Deşi intrarea este liberă, în prima zi de spectacol au fost prezenţi foarte puţini suceveni care să-şi susţină favoriţii. Primul concurent care a urcat pe scena festivalului a fost un elev al şcolii de arte din Tg. Mureş.

 

Păstrarea tradiţiilor româneşti

În acest an, premiul cel mare al festivalului este în valoare de 2.000 de lei. Organizatorii manifestării (Consiliul Judeţean Suceava, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Administraţia Fondului Cultural Naţional Român) vor mai acorda două premii I, fiecare în valoare de 1.600 de lei, două premii II (1.400 de lei), două premii III (1.200 de lei).

Directorul Şcolii Populare de Arte Suceava, Petre Horvat, a declarat că „aşa cum sugerează şi numele festivalului – Cântecele Neamului – am încercat să adunăm tot ce este românesc din perimetrul graniţelor noastre, dar şi din diaspora românească, unde se păstrează tradiţiile româneşti”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de interpreţi, pe scena Festivalului Internaţional „Cântecele Neamului”.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
40 de interpreţi, pe scena Festivalului Internaţional „Cântecele Neamului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei