Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Artă contra drog”

Dans de primă clasă şi armonie cromatică, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Casa de Cultură Suceava a avut loc sâmbătă seară un spectacol de mare ţinută artistică, protagonişti fiind vedete ale Teatrului „Balşoi” din Moscova. „Gala baletului rus” s-a dovedit a fi un regal de muzică, dans şi culoare.

Sute de suceveni au scos din buzunare 50, 70 sau 100 de lei, pentru a fi prezenţi în sala de spectacol, pentru a admira şi aplauda în repetate rânduri performanţele şcolii ruse de balet.

 

Decoruri şi costume impresionante

Armoniile cromatice, decorul impresionat prin proporţii, dar şi prin somptuozitate şi colorit - toate într-o îmbinare perfectă cu ceea ce s-a petrecut pe scenă, au reuşit să impresioneze în mod excepţional publicul din Suceava.

De multe ori, pe parcursul celor două ore de spectacol, s-au auzit din sală ovaţii: „Bravo!”, „Bravo”, iar publicul i-a răsplătit cu generozitate pe artiştii ruşi.

Balerinii au interpretat fragmente din spectacole renumite de balet, cum ar fi  „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci”, „Carmen”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Corsarul”, „Spartacus”, „Gissele”, „Don Quijote”, „Şeherezada”, şi au făcut-o cu dăruire, rigurozitate, profesionalism, de fiecare dată.

 

Nouă poveşti de balet, pe aceeaşi scenă

Spectatorii au fost captivaţi de cele nouă reprezentaţii teatrale, căci despre aşa ceva a fost vorba pe scenă, sub formă de dans, în care muzica a avut un rol covârşitor, iar balerinii s-au dăruit întru totul scenei şi publicului.

La finalul spectacolului, toţii balerinii au revenit pe scenă şi au fost aplaudaţi de public la scenă deschisă, minute în şir. „A fost o seară magică”, ne-a spus un spectator, venit de la Câmpulung Moldovenesc pentru acest regal de balet. Un altul a fost ceva mai pesimist şi a declarat că „nu degrabă vom mai avea un astfel de spectacol la Suceava, ceva magnific, de mare ţinută artistică şi cu balerini de primă clasă”. 

 

„Adevăratele droguri să fie înlocuite de artă”

Proiectul naţional „Artă contra drog”, iniţiat de CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului), Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” şi ANCCSR (Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România) şi-a atins scopul.

Sucevenii, tineri sau vârstnici, s-au „hrănit” mai bine de două ore cu drogul numit „baletul rus”. Aşa cum spunea înainte de deschiderea spectacolului de la Suceava actorul Iosif Gheorghiu, de la Teatrul „Fantasio” din Constanţa, prin artă se poate combate acest flagel. „Arta este ca un drog pe care toată lumea ar trebui să-l ia”, spunea pictorul Henri de Toulouse Lautrec, citat de Iosif Gheorghiu, care a adăugat că „ar trebui să ne gândim la ce a spus Lautrec, iar  adevăratele droguri să fie înlocuite de artă”.

Sucevenii au primit, la intrarea în sala de spectacol, un chestionar, în vederea realizării unui sondaj de opinie cu privire la poziţia pe care autorităţile publice o au faţă de o problemă atât de delicată cum este consumul de droguri. Banii din vânzarea biletelor vor fi folosiţi la organizarea altor evenimente culturale, în cadrul proiectului „Artă contra drog”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dans de primă clasă şi armonie cromatică, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dans de primă clasă şi armonie cromatică, pe scena suceveană5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De trei ori bravo trimis de
( 6 oct 2008, 11:13:45
A venit o luminita de cultura si acest orasel.Felicitari organizatorilor si ARTISTILOR RUSI. SUNT MARI,CHIAR FOARTE MARI .

Totusi sucevenii trebuiau sa le ofere si flori .Poate alta data.
2.   De trei ori bravo trimis de
( 6 oct 2008, 11:14:20
A venit o luminita de cultura si acest orasel.Felicitari organizatorilor si ARTISTILOR RUSI. SUNT MARI,CHIAR FOARTE MARI .

Totusi sucevenii trebuiau sa le ofere si flori .Poate alta data.
3.   De trei ori bravo trimis de
( 6 oct 2008, 11:14:56
A venit o luminita de cultura si acest orasel.Felicitari organizatorilor si ARTISTILOR RUSI. SUNT MARI,CHIAR FOARTE MARI .

Totusi sucevenii trebuiau sa le ofere si flori .Poate alta data.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei