Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2008 - Anul XIII, nr. 233 (3914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Constantin Severin, singurul român prezent în albumul „Libertate şi artă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Artistul plastic Constantin Severin este singurul român prezent în albumul Internaţional „Libertate şi artă”, lansat ieri la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, în varianta electronică.

Suceveanul se numără printre cei 74 de artişti internaţionali din 27 de ţări, de pe şase continente, care au câte o lucrare publicată în albumul internaţional „Freedom&art”, realizat de Carla Goldberg, artist şi curator din New York.

Lucrarea artistului sucevean se numeşte „Text şi Timp 60”, şi a fost de 12 ori în TOP 50 - cea mai bună poziţie locul 6, la cea mai importantă competiţie online de artă, Showdown, organizată de muzeul de artă contemporană Saatchi Gallery din Londra.

„Mirca Art Group”, o coaliţie internaţională de artişti profesionişti, au hotărât ca proiectul de colaborare emblematic, cartea intitulată „Libertate şi artă”, să fie lansat în aceeaşi zi în cele 74 de oraşe ale lumi, printre care şi Suceava.

 

Un tablou realizat de Constantin Severin, la New York

Albumul de artă cuprinde 74 de lucrări, fiecare fiind însoţită de o scurtă declaraţie a artistului despre sinergia dintre libertate şi artă în lumea noastră.

Proiectul se va finaliza cu o expoziţie colectivă cu participarea celor 74 de artişti prezenţi în album la Galeria de Artă „Mount Beacon” din New York. Vernisajul acestei expoziţii colective va avea loc pe 10 ianuarie 2009.

Toate lucrările vor fi vândute pentru a se obţine fonduri în sprijinul dizidentei Aung San Suu Kyi, o figură politică-cheie din Myanmar (fostă Birmania), arestată la domiciliu din cauza luptei sale pentru libertate politică. Constantin Severin va fi prezent în expoziţia de la New York cu lucrarea „Text şi Timp 52”, ulei pe pânză, 50x70 cm, evaluată la 2.000 de dolari.

 

Expoziţie personală la Oslo

Deşi şi-ar dori să fie prezent la vernisajul expoziţiei de la New York, Constantin Severin a spus că nu îndrăzneşte să ceară sprijinul autorităţilor (bani publici) pentru deplasare, mai ales că au fost inundaţii devastatoare în judeţ şi autorităţile vor repartiza fonduri spre aceşti oameni necăjiţi. Totuşi, artistul a spus că pregăteşte în primăvara viitoare, în aprilie, o expoziţie personală la Oslo - Norvegia, unde are nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean Suceava pentru transportarea lucrărilor dus – întors.

 

Întâmplare norocoasă

Profesorul universitar Ionel Corjân – Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a spus ieri, la lansarea albumului de artă internaţional „Libertate şi artă”, că artistul Constantin Severin se încadrează în tagma artiştilor plastici de şevalet.

„Severin a adus două concepte noi: conceptul expresionismului arhetipal şi conceptul de post literatură, poezie nouă. Este meritul său că a putut pătrunde în această elită, să îşi adjudece un loc de onoare în această carte de anvergură internaţională”, a mai spus profesorul Corjân.

Artistul Constantin Severin este de părere că a fost doar o întâmplare norocoasă că el reprezintă România în acest album de artă internaţional, album care se lansează în aceeaşi zi în 74 de oraşe din toată lumea. „Bucovina are foarte mulţi artişti plastici foarte buni, doar că unii dintre ei sunt mai puţini vizibili. Eu, însă, sunt mai prezent pe siturile de artă şi am putut fi votat şi cunoscut de mai multă lume”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Severin, singurul român prezent în albumul „Libertate şi artă”.
 Vizualizări articol: 1260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Constantin Severin, singurul român prezent în albumul „Libertate şi artă”3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impostor cersetot trimis de
( 3 oct 2008, 11:44:40
daca esti pictor ai bani sa-ti faci expozitiile, caci ai succes si vinzi ceea ce faci.Daca "te dai artist", vrei sa-ti plateasca administratia deplasarile,deci esti nul!
2.   Intamplarile norooase trimis de
( 3 oct 2008, 15:14:39
Intamplarea norocoasa de care vorbeste domnul Severin este faptul ca a acumulat niste voturi intr-un computer comptor din siteul galeriei cu pricina. Or, asa se datoreaza voturilor cersite pe la prieteni pe internet, unde trimitea prin email adresa unde sa fie votaat, iar oamenii, milosi cu artistii ratati, il acordau dintr-un click.

Este un asa zis succes bazat pe frauda. "a fost de 12 ori �n TOP 50 - cea mai buna pozitie locul 6" asta se obtine prin vot online, nu prin selectie de critici si public real. Daca un autor se voteaza pe sine insusi, plus voturile cercului de prieteni, de n ori, acumuleaza un scor si...pac. Reprezinta, chipurile, Romania. Sau Patagonia. E ridicol, dar Severin nu pare sa realizeze...Nici prietenii.
3.   Felicitari!!! trimis de
( 5 oct 2008, 08:35:16
Numai niste frustrati ar putea posta astfel de comentarii...pe care sa nu le luati in seama , d-le Severin! Din pacate , majoritatea romanilor nu se pot bucura de realizarile celorlalti.

Felicitari si s-o tineti tot asa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei