Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concurs

Marele premiu al festivalului de folk „La Suceava în Cetate” merge la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Marele premiu al primei ediţii a festivalului concurs de muzică folk „La Suceava în Cetate” merge anul acesta la Iaşi. Cel care a reuşit să convingă juriul că a fost cel mai bun dintre participanţi este folkistul Paul Arva.

Înainte de a primi premiul, ieşeanul a fost apreciat de artista suceveană Mihaela Popescu, care a spus despre acesta că „este un artist despre care în mod sigur vom mai auzi în viitor”.

După ce a primit trofeul, Paul Arva a cântat în faţa celor câteva sute de spectatori unul dintre cântecele prezentate în concurs, iar cu permisiunea juriului, încă o piesă „de suflet” care aparţine unui bun prieten de-al său.

Juriul festivalului, format din Mădălina Amon - Craiova, şi sucevenii Mihaela Popescu, Carmen Agoutin, Doina Boghean şi Cornel Angelescu, a decis că premiul I îl merită grupul „Doar Atât”, din Ploieşti. Premiul al doilea al festivalului a fost obţinut de bucureşteanul Ovidiu Scridon, în timp ce premiul III a fost obţinut de ieşenii din grupul „Sui Generis”.

Juriul a mai decis ca „Premiul Bucovinei” să fie acordat membrilor grupului „Simbol”, format din elevi ai Colegiului de Artă din Suceava. Pentru cei care nu au reuşit să obţină premii, organizatorii festivalului au acordat diplome de participare, acestea fiind primite de tinerii artişti Mihaela Pătran, Teoana Goreci, Ciprian Cotruţă şi grupul din Craiova HI Sis.

 

Mircea Vintilă, la primul spectacol în Cetatea de Scaun

După terminarea festivităţii de premiere, scena le-a aparţinut celor doi membri ai formaţiei „Ţapinarii”, Adrian Tănase şi Cosmin Covei, aflaţi pentru prima dată în Suceava pentru a susţine un spectacol.

Cântând un folk – alternativ, aşa cum a declarat unul dintre membrii formaţiei, „Ţapinarii” au avut succes în faţa publicului sucevean, cu piese precum „Un ungur mic”, „Doi bani”, „Şi zeii”, şi nu în ultimul rând, „Sunt fericit”, una dintre cele mai cunoscute cântece ale celor doi artişti.

Ultima seară de folk din Cetatea de Scaun a Sucevei a fost încheiată de recitalul „veteranului” Mircea Vintilă, câteva sute de spectatori rezistând până aproape de miezul nopţii pentru a-i asculta piesele.

Mircea Vintilă şi-a început recitalul acompaniat doar de chitară, cu piesa „Un om pe nişte scări”. Fără a face playback, Mircea Vintilă a susţinut un concert apreciat aşa cum se cuvine de public, fie că a fost vorba de tineri sau de spectatori care au crescut odată cu piesele artistului. Astfel se face că spectatorii au cântat împreună cu Mircea Vintilă cântece precum „Lordul John”, „Strada Popa Nan”, „Pe Corso”, „Madama de Pică” sau „Hanul lui Manuc”.

 

„Aveţi un festival minunat”

La sfârşitul concertului, impresionat de publicul sucevean, Mircea Vintilă a declarat că îşi doreşte să revină în Cetatea de Scaun a Sucevei cu „Cei 4 Corifei”, ultimul proiect în care este implicat, alături de Mircea Baniciu, Nicu Alifantis şi Alexandru Andrieş.

„A fost o surpriză teribilă acest concert. Este pentru prima dată când vin aici în Cetatea de Scaun, şi prima dată când vin la acest Festivalul Medieval. A fost o seară de basm. M-am simţit bine, pentru că nu am fost singur, am cântat şi m-am bucurat împreună cu spectatorii. Aveţi un festival minunat şi cred că trebuie să continue şi în anii următori. Suceava are o şansă uriaşă şi sucevenii ar trebui să facă tot posibilul să continue acest festival”, a declarat după concert Mircea Vintilă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele premiu al festivalului de folk „La Suceava în Cetate” merge la Iaşi.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marele premiu al festivalului de folk „La Suceava în Cetate” merge la Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei