Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În Cetatea de Scaun a Sucevei

Deschiderea oficială a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei a găzduit ieri, puţin după ora 16:00, festivitatea deschiderii oficiale a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, deschidere care-i succede momentului de vestire de la începutul săptămânii, moment organizat cu prilejul premierei spectacolului „Apus de Soare” susţinut de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani.

 

„Pentru pomenirea vremurilor de mult trecute”

În prezenţa tuturor membrilor trupelor, companiilor şi asociaţiilor artistice participante, a membrilor ordinelor cavalereşti, care s-au desfăşurat în cerc în jurul podiumului amplasat sub unul din cei doi stejari seculari din curtea interioară a cetăţii, directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, a dat din nou citire „cărţii” prin care organizatorii, „cu inima curată şi luminoasă”, au anunţat deschiderea festivalului, în „leatul 7516, luna august”, de data aceasta „în 15 zile”, festival organizat „pentru pomenirea vremurilor de mult trecute”.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, le-a urat tuturor „bun venit în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare”, „acasă la cel mai mare român”, salutând prezenţa celor veniţi de departe (Sibiu, Mediaş...), din zone în care asemenea manifestări au tradiţie, asigurându-i că şi noi, sucevenii, „avem autenticitatea şi originalitatea noastră”.

 

Vremuri bune în Cetatea Sucevei

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, şi-a exprimat speranţa că şi festivalul medieval sucevean, ajuns acum la cea de-a treia ediţie, va deveni o tradiţie, o manifestare care să se înscrie în rândul celor de nivel naţional.

Urându-le tuturor să învingă canicula, oficialii prezenţi (alături de cei menţionaţi au participat la festivitatea de deschidere vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, viceprimarul sucevean Viorel Seredenciuc şi consilierul local Neculai Barbă) au încheiat cu cuvintele „Vremuri bune!”, gândindu-se probabil, deopotrivă, la vremea care să fie prielnică manifestării, dar şi la „vremurile” de bună şi paşnică vieţuire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea oficială a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Deschiderea oficială a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei