Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dom Polski

„Petru Muşat” şi „Ciprian Porumbescu” au sărbătorit Unirea Principatelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sala „Dom Polski” a fost, joi, 24 Ianuarie, gazda spectacolului dedicat Unirii Principatelor Române, organizat de Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Prima parte a spectacolului i-a avut drept protagonişti pe elevii de la „Petru Muşat”. Aceştia au evocat însemnătatea istorică a zilei de 24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române, moment însoţit şi de imagini proiectate pe un ecran montat în sala de spectacol.

A urmat un colaj de versuri patriotice, recitate de câţiva elevi ai Colegiului Tehnic (recitatorii arau îmbrăcaţi în costume populare), după care liceenii au montat o scenetă sub genericul „Moş Ion Roată şi Unirea”.

Tinerii, îmbrăcaţi în straie ce semănau cu vechile costume purtate pe timpul lui Cuza, au reprodus, pe scurt, întâlnirea dintre Moş Ion Roată, om cinstit şi cuviincios, şi o parte dintre membrii Divanului ad-hoc din Moldova în 1857. Întâlnirea cu Vodă, căruia Moş Ion Roată, cu lacrimi în ochi, i-a sărutat mâna, iar Cuza, la rândul său, a sărutat obraji Moşului, în faţa mulţimii, a stârnit ropote de aplauze în sala de spectacol.

 

„Hora Unirii”

Şi-au dat concursul pentru montarea acestei scenete elevi din clasele a IX a C, a IX a D şi a XI a B, sub îndrumarea profesoarelor Luminiţa Vatamaniuc şi Liliana Bilan.

În partea a doua a spectacolului, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” a prezentat cântece şi dansuri populare. Corpul de balet al Ansamblului a interpretat un dans popular din zona Rădăuţi, pentru ca, la finalul spectacolului, să revină cu un dans de pe Valea Milcovului.

Au interpretat soliştii vocali Nicolae Vieru, Sorin Filip, Rodica Andronic. O tânără speranţă a cântecului popular din Bucovina, Andreea Chiseliţă, de doar 12 ani, a adunat aplauze prelungi din partea publicului, în majoritate tânăr.

Soliştii instrumentişti Ionuţ Ţanţa şi Leonard Zamă au completat momentele de folclor oferite de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”. La sfârşitul manifestării culturale dedicate Unirii Principatelor Române, atât artiştii de pe scenă, cât şi publicului, au cântat „Hora Unirii”, au aplaudat şi dansat împreună.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Petru Muşat” şi „Ciprian Porumbescu” au sărbătorit Unirea Principatelor.
 Vizualizări articol: 2481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
„Petru Muşat” şi „Ciprian Porumbescu” au sărbătorit Unirea Principatelor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte