Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un important rom român, mai meseriaş ca Winston Churchill

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sir Winston Churcill a căpătat, cu câteva decenii în urmă, mai precis în anul 1953, supremul premiu Nobel, după care toată planeta oftează adânc. Nu premiul Nobel pentru pace l-a obţinut Churcill, ci fratele acestui premiu - mai mare şi mult mai rezistent la uzura anilor – Nobel-ul pentru literatură.

Meritele literare ale acestui obez, care l-a strivit ca pe o muscă pe Hitler, i-au fost descoperite în memoriile şi discursurile sale. Însemnările şi cuvântările lui Churchill, deşi nu şi-au propus un asemenea scop, aveau valoare artistică. Mai au încă, vreau să spun, că arta e un bun conservant, fără E-urile alea, atât de prezente şi în artă.

Să nu se supere englezoii, dar Churcill al lor nu-i decât un ageamiu, faţă de ce avem noi aici, în România. Unde, un analfabet de marcă a ajuns şi el celebru pentru jurnalul său, chiar dacă din el au dispărut pagini importante. Dar nu-i tragedie: mai sunt opere mari neterminate – vezi „Suflete moarte” de Gogol -, a căror valoare nu este ştirbită de amputările suferite din cauze interne sau externe.

Analfabetul de care vorbim este, cum v-aţi dat cu siguranţă seama, Sir Bercea Mondialul. În jurnalul său erau notaţi, cu talentul literar de care e capabil un analfabet de anvergura acestui ins vomitiv, toate personalităţile din viaţa politică a României care s-au aprovizionat cu saci de parale de la acest autor rom. Un rom celebru în toată lumea, că nu de pomană i se spune Mondialul, şi nu Naţionalul, Judeţeanul, Municipalul sau Comunalul.

Dacă dumneavoastră sau eu am fi vrut vreodată să-i spunem două cuvinte – doar două cuvinte, nu mai mult - lui Băsescu, lui Stolojan ori altuia ca ei, ne-ar fi tratat cu sictir, zicându-ne să ne vedem de drum, că nu au timp de prăpădit. Dar cu oribilul ăsta de Sir Bercea Mondialul aveau timp să mănânce, să bea, să se distreze şi să pună la cale strategia de dezvoltare a ţării noastre.

„Strategia de dezvoltare”, am spus?

Rectific, strategia de subdezvoltare.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un important rom român, mai meseriaş ca Winston Churchill.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Un important rom român, mai meseriaş ca Winston Churchill5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe bune ca mondialu e mai "meserias" trimis de
( 3 aug 2014, 20:30:10
Mey nenea betivu ala de Churchill ne-a vandut pe un biletel la Ialta. O fi mondialu analfabet dar fara sa vrea lupta pe fata impotriva basalaului. Dap mondialu ne da lectii de curaj si ne arata asa cum santem adica niste cacutze oportuniste incapabile sa-si gestioneze tara cu responsabilitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei