Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 195 (5402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Mobilizare generală: molimă la porţile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Văd cu surprindere cât de infantil este tratată problema alipirii Sucevei la o regiune care urmează să fie condusă de pesedistul nichita. Se detaşează dintre ei Nechifor, care înţelege că trebuie să-şi slujească partidul, în detrimentul locului de care aparţine.

„Incompetent şi lacom”, aşa l-a descris deputatul Daniel Oajdea pe nichita, groparul Iaşului. A făcut din el un oraş în care e imposibil de trăit. Un oraş înecat, în funcţie de anotimp, când în praf, când în noroaie. Despre incompetenţa lui vorbeşte nu numai aspectul edilitar, ci şi faptul că l-a îndatorat pe zeci de ani de acum înainte, cu credite nejustificate. Când o firmă publică nu mai merge, o bagă în insolvenţă. Aşa a făcut cu echipa de fotbal Politehnica, febleţea sa pentru regizarea meciurilor la pariuri.

Omul e şi dus tare cu capul. Paranoia i se vede în isteria de a tăia 80 de tei din centrul oraşului, ignorând legile şi protestele publice. Teii i-a înlocuit cu sălcii japoneze, Garda de Mediu l-a amendat cu 60.000 de lei, bani pe care tot oamenii, săracii, i-au plătit.

Oraşul e o ruină de care turiştii au înţeles că e bine să se ferească. S-a publicat în presă numărul turiştilor străini care au vizitat Iaşiul în luna iunie. Scriu pe litere, să nu se creadă că omit vreun zero. Două mii cinci sute. 2.500. Atât.

Nici cu cinstea nu e nichita în relaţii de dragoste. Este supranumit „domnul zece la sută.” S-a înţeles de ce. E comisionul din lucrările publice, care i se lipeşte de portofel. Când iei comisioane nu poţi cere calitate la lucrări. Din acest motiv, ceea ce azi se construieşte sau repară, mâine se strică la loc. Acest ins limitat din toate punctele de vedere abia aşteaptă să pună gheara pe Bucovina. Zona e perfectă pentru apetitul său. Va face aici toate nenorocirile care l-au consacrat. Va dărâma mănăstiri, va distruge drumuri, îşi va pune oamenii în funcţiile de conducere, va sfida legile.

Forţele politice din Suceava trebuie înţeleagă că o molimă e la porţile cetăţii. Şi să treacă peste orgoliile personale. Flutur trebuie să îi atragă atenţia preşedintelui, dar să fie atent să-l prindă lucid. Cu ăsta nichita are relaţii excelente, bazate tot pe aportul de sunători. Nechifor trebuie să insiste la premier să-şi respecte cuvântul dat şi să recunoască statutul Bucovinei de regiune independentă. Nechifore, lasă joacă! Ieşi din covată şi speculează faptul că premierul ştie câte parale face nichita, chiar dacă se foloseşte de el.

Hai, la treabă! O să ne certăm iar între noi după ce vom alunga molima.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare generală: molimă la porţile Sucevei.
 Vizualizări articol: 3001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Mobilizare generală: molimă la porţile Sucevei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei