Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 258 (7259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul Bobocilor, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Click aici pentru VIDEO

În fiecare an, evenimentul foarte aşteptat de elevi, părinţi şi cadre didactice deopotrivă este Balul Bobocilor. La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului acesta reprezintă altceva pentru fiecare dintre noi. Pentru elevii claselor a XII-a este gala efortului depus, pentru părinţi este încununarea suportului şi a implicării, pentru concurenţi este evaluarea finală a laturii lor artistice, pentru cadrele didactice prilej de a descoperi alte laturi ale bobocilor din clasele la care sunt diriginţi şi şansa de a revedea foşti elevi care acum studiază departe de oraş.

În acest an, tema a fost „Exploring Wonderland” şi s-a regăsit în permanenţă în desfăşurătorul spectacolului organizat la Sala „7 Izvoare Toaca Events”, vineri, 1 noiembrie, la ora 18:00.

Nimic deosebit la prima vedere, dar cât de special chiar de la primele momente! Am vizionat noi, publicul, un film care ne-a purtat pe crestele munţilor, deasupra norilor, prin verdele crud al coniferelor, pe căi neumblate şi aproape ireale, de parcă tărâmul „Wonderland” s-ar fi deschis pentru a fi explorat. Filmul a fost realizat de domnul profesor George Checheriţă, diriginte la clasa a XII-a F, undeva în Ceahlău, pe la Dochia, cu bobocii în haine de poveste şi intraţi în pielea personajelor. Acolo i-am văzut urcând şi coborând pe culmile magiei pe cei care urmau să intre în rolul personajelor de poveste: Peter Pan şi Tinker Bell, Aurora şi Filip, Rapunzel şi Flynn Rider, Aladin şi Iasmina, Belle şi Bestia, Albă ca Zăpada şi Prinţul, Cenuşăreasa şi Prinţul, Ariel şi Eric.

Şi cine ar fi putut să înceapă incursiunea pe tărâmul magiei mai bine decât cei doi prezentatori, Narcisa Nechitoaia şi Lucian Faraon, ambii din clasa a XII-a A?

 

Momente

Seniorii, elevii din clasele a XII-a, au intrat în poveste prin coregrafia dansului şi prin costumele albe sau negre care au sugerat lupta dintre bine şi rău, a întunericului cu lumina, întrecerea prin forţă, dibăcie sau iscusinţă. Tot seniorii au fost protagoniştii unui alt moment, cel al tangoului. Coregrafia s-a împletit perfect cu jocul de lumini, perechea Smărăndiţa Mureş şi Andrei Orheian, dansatori prezenţi mereu la spectacolele organizate de colegiul humorean, au încântat publicul. Mulţumim lui Andrei Podariu, care a gândit coregrafia spectacolului.

Tot despre poveşti a fost şi momentul tânărului bariton Vlăduţ Sărmaş, student la Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare Muzicală, Canto şi Arta spectacolului muzical, care a interpretat câteva arii.

Perechile de boboci şi-au prezentat povestea şi numele şi s-au înfăţişat, cu abilităţi şi talente, celor din lumea reală, publicului. Aceştia au dansat cu pricepere şi uşurinţă genuri diferite, au interpretat piese din repertoriul internaţional, au imaginat momente de pantomimă, au gândit şi prezentat stand-up comedy sau monologuri plin de trăire sinceră. Fiecare dintre boboci a susţinut proba de talent, a apelat la prieteni pentru recuzită sau coregrafie. Scena s-a umplut de ritm, culoare, lumini şi tinereţe. Proba de cultură generală nu i-a găsit nepregătiţi pe bobocii care s-au descurcat foarte bine, au prezentat ţinuta de seară, iar valsul interpretat de ei a încântat privitorii prin ţinută, eleganţă şi stil.

 

Premierea

Premierea a fost, ca de fiecare dată, pretext de emoţie şi bucurie. Personajele din basme au fost invitate pe scenă şi au primit diplomele în urma centralizării votului publicului: Miss şi Mister Originalitate - Larisa Hurjui şi Andreas Crăiuţ; Miss şi Mister Naturaleţe - Ana Gherghel şi Ciprian Boca; Miss şi Mister Atitudine – Ana Sofia Roibu şi Narcis Popa; Miss şi Mister Creativitate - Giuditta Turtureanu şi Ştefan Aldea; Miss şi Mister Spontaneitate - Mădălina Procopeţ şi David Volanschi; Miss şi Mister Eleganţă – Claudia Danilevici şi Edy Drilea; Miss şi Mister Popularitate - Miruna Cojocaru şi Alexandru Luchian. Titlul de Miss Boboc a fost oferit Biancăi Babuc, iar Mister Boboc a fost desemnat Andrei Nuţescu.

Invitatul special, Argatu, a creat atmosferă, a energizat publicul şi a ridicat lumea la dans. Petrecerea a continuat până dimineaţă cu DJ Mercore, un nume foarte des invitat la Gura Humorului.

Undeva, la limita dintre real şi imaginar, într-o seară rece de noiembrie, seniori şi juniori ai colegiului humorean, animaţi şi organizaţi de inimosul profesor George Checheriţă, ne-au ajutat să explorăm o lume a poveştilor, a copilăriei eterne, a imaginaţiei.

Alături de ei s-au aflat în permanenţă Primăria Gura Humorului, domnul primar Marius Ioan Ursaciuc, sponsorul principal „Balance”, prezent prin domnul Ionuţ Sturzu, toţi sponsorii care încurajează acest gen de activităţi. Mulţumiri şi echipei manageriale de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, publicului, profesorilor, părinţilor.

 

Profesor Brînduşa Luminiţa Cîmpan

Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Balul Bobocilor, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei