Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 246 (7247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Multiculturalism

Spectacol inedit în jurul lumii, la Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava

Click aici pentru VIDEO

Ediţia din acest an a Balului Bobocilor de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, care a avut loc pe dată de 18 octombrie, a adus pe scenă culturi din toate colţurile lumii: irlandeză, jamaicană, franceză, arabă, spaniolă, greacă, indiană, hawaiană, japoneză, precum şi cultura gipsy.

Publicul a făcut cunoştinţă cu „bobocii” competitori prin intermediul unui film care i-a arătat întâlnindu-se într-un aeroport şi discutând în contradictoriu, din cauza culturilor diferite. Cei care i-au calmat şi i-au împăcat, chemând pe toată lumea la joc, au fost cei doi reprezentanţi ai culturii Gipsy.

La competiţia „Miss şi Mister Boboc” au participat 10 perechi de elevi ai claselor a IX-a. Fetele au intrat în scenă sigure pe ele, energice şi zâmbitoare, iar băieţii, plini de viaţă şi încrezători, gata să se aventureze într-o călătorie multiculturală, cu ţinute specifice fiecărei ţări de pe itinerariul adolescenţilor: culori vii şi accesorii tipice abordate de jamaicani şi gipsy, alb strălucitor pentru greci, lejeritatea şic a vestimentaţiei pariziene etc.

În cursa pentru coroana de Miss Boboc 2019 au fost Xenia Atănăsoaei, Lavinia Florescu, Ioana Varzari, Iulia Lungu, Ana Maria Sandu, Irina Alexa, Denisa Mintari, Clara Avram, Alexandra Luca şi Miruna Cozgarea, avându-i ca parteneri pe Ştefan Păduraru, Giulio Stanciuc, Alex Condorovici, Alex Aguşoaiei, Mihnea Nichitean, Sebastian Hostiuc, Andrei Gavriliuc, Eusebiu Horga, Mario Camilar şi Andrei Bordianu. Prezentatori au fost, conform tradiţiei, elevi din clasele a XII-a:  Roxana Lupu cu Simon Maniga şi Catalina Butnariu cu Ştefan Tărăboanţă.

 

Momente artistice

La balul de vineri seară, în prim-plan au fost frumoşii boboci, însă ei au împărţit scena şi cu alţi elevi care s-au evidenţiat prin momentele artistice special pregătite şi performanţe remarcabile.

Astfel, Alexandru Gheorghiţă a sensibilizat publicul încă de la început cu o piesă interpretată la chitară, după care surorile Teodora şi Diana Seserman împreună cu Ana Maria Roman au trecut în registrul muzicii populare cu „Bătrâneasca”, “Bătuta” şi “Foaie verde-a bobului”. Elevii au înveselit publicul cu scenete şi au încântat cu calităţile lor vocale. Unul dintre cele mai dinamice momente, aplaudat intens, a fost cel al trupei BDS, care a prezentat un colaj de hip-hop şi street dance. La capitolul energie au punctat cu succes demonstraţiile de arte marţiale.

Foarte bună a fost evoluţia Raniei Kutkut, a cărei voce, talent şi dinamism au fost extrem de apreciate şi îndelung aplaudate de public.

 

Clara Avram şi Mihnea Nichitean sunt Miss şi Mister Boboc CNME 2019

Pe parcursul balului, cei 20 de boboci şi-au pus în lumină carisma şi calităţile pentru a câştiga titlul de Miss şi Mister, iar pentru proba de aptitudini şi-au exprimat talentele într-o diversitate de forme.

O probă consistentă, cu numere în care munca şi-a spus cuvântul, cu detalii bine puse la punct, prin care bobocii au demonstrat că frumuseţea este pusă în evidenţă şi de talent şi creativitate.

Cea mai mare parte dintre aspiranţii la titlul de Miss şi Mister Boboc a mizat pe prezentarea unui dans în pereche, de exemplu cel contemporan, care a şi predominat, urmat de dansul modern şi cel sportiv. Perechea Alexandra Luca şi Andrei Gavriliuc a optat pentru dans contemporan, cu un paravan între interpreţii aflaţi sub reflector şi public, în care elementul definitoriu a fost umbra.   Alţi competitori au mizat pe interpretări vocale sau instrumentale, precum Clara Avram, la pian şi Eusebiu Horga la chitară, sau pantomimă, ca Ştefan Păduraru şi Mario Camilar. 

La sfârşitul concursului, juriul a acordat titlul de Miss Boboc CNME 2019 elevei Clara Avram, iar titlul de Mister CNME 2019 lui Mihnea Nichitean. Locul II a fost acordat pentru Miruna Cozgarea, respectiv Sebastian Hostiuc şi locul III - Xenia Atănăsoaei, respectiv Alex Aguşoaiei. Titlul de Miss şi Mister Eleganţă a fost acordat Denisei Mintari şi lui Mario Camilar

 

Liviu Teodorescu - un artist al generaţiei noastre

Invitatul special al evenimentului a fost Liviu Teodorescu, într-un recital de 40 de minute pe durata căruia şi-a ţinut fanii permanent în priză. Foarte prietenos cu publicul, cu care interacţionează nu doar prin muzică, Liviu Teodorescu a ridicat sala în picioare şi a cântat fiecare refren alături de toţi elevii din public şi de fanii de toate vârstele. Fanii au înconjurat scena, au dansat, au aclamat, au aplaudat şi au cântat cu însufleţire fiecare piesă alături de artist. Concurenţii la „Miss şi Mister Boboc” au fost invitaţi de Liviu pe scenă pentru a dansa împreună, iar la final artistul s-a fotografiat alături de ei şi a cântat din nou cea mai populară piesă a sa, “Fanele”. Balul s-a încheiat într-o atmosferă efervescentă, cu îmbrăţişări, flori şi chiar lacrimi de emoţie.

 

Ariana CUZUBAN, Roxana HOTINCEANU, Corina TABIRTA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol inedit în jurul lumii, la Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 3922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Spectacol inedit în jurul lumii, la Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei