Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2016 - Anul XXI, nr. 261 (6374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul Bobocilor

Elevii Colegiului de Industrie Alimentară i-au sărbătorit pe boboci „acasă-n Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Suita spectacolelor organizate de liceeni în cinstea boboceilor aflaţi la început de drum a continuat vineri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, când elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au pus în scenă Balul Bobocilor, ediţia 2016.

A fost o nouă provocare pentru profesori şi colegii mai mari de a-şi etala creativitatea şi talentul şi de a pune în scenă un spectacol care să cucerească laudele şi aprecierile celor din sală.

Pentru o seară, elevii Colegiului de Industrie Alimentară s-au străduit să aducă cât mai aproape de sufletele celor prezenţi un crâmpei din ce reprezintă Bucovina, şi-au propus să deschidă ochii celor din jur pentru a vedea frumuseţile ei şi inima pentru a o înţelege. Tema spectacolului a fost „Acasă-n Bucovina”,  momentele artistice pregătite reprezentând o invitaţie de a-şi îndrepta atenţia spre tot ceea e frumos şi valoros în vatra satului românesc. Iar pentru ca elevii să cunoască mai bine ce înseamnă Bucovina, scena a fost decorată cu o imensă hartă a teritoriului întregit, pe care au fost bifate câteva dintre elementele şi obiectivele reprezentative.

Astfel, segmentul de folclor al spectacolului a fost foarte bine reprezentat, fie prin costume, dans popular sau cântec. 

Desigur, nu au fost uitate nici momentele în ton cu preocupările liceenilor – beat box, hip-hop, dans sincron.

 

11 perechi de boboci

11 perechi de boboci au trecut prin probele concursului de Miss şi Mister 2016, organizatorii pregătindu-le adevărate testări pentru a-i departaja pe cei care merită să fie câştigători.

Prima probă a fost de prezentare, un moment întâlnit la toate spectacolele de acest gen, în care bobocii fac cunoştinţă cu publicul printr-o scurtă caracterizare în care îşi evidenţiază calităţile, pasiunile sau planurile de viitor.

După câteva momente artistice, bobocii au revenit în centrul atenţiei odată cu cea de-a doua testare a concursului de Miss şi Mister, respectiv proba costumelor populare, o probă inedită ce a presupus o minimă documentare a tinerilor cu privire la costumul popular românesc. Astfel, îmbrăcaţi în port tradiţional, liceenii au prezentat piesele costumului, de unde provine şi vechimea acestuia.

Toate bune şi frumoase, doar că proba a mai cuprins şi o serie întrebări cu trimitere la Bucovina, istorie, ceva geografie, cu un nivel de dificultate destul de mare: „Care este comuna muzeu a Sucevei şi care sunt elementele care i-au adus acest titlu?”, „Numiţi două cetăţi din Bucovina şi menţionaţi anul atestării acestora”, „Numiţi minim şapte etnii din Bucovina”, ”Numiţi trei munţi din Bucovina şi altitudinea acestora”, „Care este semnificaţia zilei de 28 noiembrie 1918?”.

Cerinţe care ar pune în încurcătură chiar şi un student la Istorie sau Geografie, dar la care, culmea, elevii de clasa a IX-a au răspuns mecanic, fără să ezite. A fost evident micul scenariu pregătit, întrebările fiind probabil date concurenţilor înainte de concurs, însă chiar şi aşa au existat poticneli suficiente. 

Cert este că întrebări care să testeze spontaneitatea şi prezenţa de spirit a bobocilor, adecvate vârstei lor, sunt mult mai potrivite în spectacole de acest gen, unde ezitările au farmecul lor, mai curând decât câteva răspunsuri memorate pe de rost.

În fine, cea de-a treia probă rezervată boboceilor a fost cea de dans, adolescenţii fiind invitaţi să se mişte pe ritmuri de polka, vals sau merengue. 

 

Spectacolul liceenilor

Cât priveşte celelalte momente artistice pregătite pentru seara de vineri, folclorul a avut întâietate.

Bălăceana sau şezătoarea elevilor, un prilej de a aduce în scenă farmecul vremurilor de altă dată, o întâlnire a poveştilor, ghicitorilor şi basmelor, au ilustrat bine tema aleasă de organizatori.

Succes la public au avut şi elevii Cosmin Druţu şi Edi Rusu, care au adus în luminile rampei două momente de beat box şi hip-hop, „Fare Girls”, care au pregătit câteva dansuri energice şi ameţitoare, dar şi alţi elevi talentaţi ai liceului, mulţi dintre ei cunoscuţi de cei din sală.

 

Câştigătorii concursului de Miss şi Mister

Cât priveşte rezultatele concursului bobocilor, pe poziţia a treia a clasamentului s-au aflat Ioan Lungu şi Andreea Morari, iar locul al II-lea a fost ocupat de Andrei Stoica şi Diana Rusu. Titlurile de Miss şi Mister Boboc ale Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au fost acordate elevilor Diana Popovici şi Marian Creţan.

 

Emil Lassaria şi Caitlyn

Invitatul special al evenimentului a fost Emil Lassaria, acesta fiind însoţit de interpreta Caitlyn. Unul dintre cei mai apreciaţi DJ din ţară a fost bine primit de adolescenţi, care au fredonat alături de solista Caitlyn cele mai de succes piese ale duetului: “Tu amor”, “Andale”, “Loca”, „Dejame” sau “Guantanamera”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului de Industrie Alimentară i-au sărbătorit pe boboci „acasă-n Bucovina”.
 Vizualizări articol: 5740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Elevii Colegiului de Industrie Alimentară i-au sărbătorit pe boboci „acasă-n Bucovina”2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei