Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2015 - Anul XX, nr. 237 (6049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eleganţă şi mister

Colegiul „Petru Rareş” şi-a sărbătorit bobocii în misterioasa Veneţie, la Balul Bobocilor 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spectacol de excepţie, vineri, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, cu prilejul Balului Bobocilor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Pentru câteva ore, sute de spectatori au păşit vrăjiţi într-o călătorie imaginară, pe străduţele încărcate de istorie ale Veneţiei, au călătorit cu gondolele, au vizitat piaţa San Marco şi Palatul Dogilor şi au asistat la marea sărbătoare dedicată iniţierii tinerilor artişti veneţieni, bobocii colegiului.

Dacă în cadrul spectacolului de anul trecut liceenii şi-au ales regii balului în ţinuturile îndepărtate ale Asiei, în grădini înmiresmate, cu temple orientale, petale de flori de cireş şi şiraguri de lampioane, în acest an organizatorii au invitat audienţa pe meleagurile enigmaticei Veneţii, oraş ce a vibrat de vitalitate, eleganţă şi mister.

Duci sobri şi delicate ducese, chipeşi gondolieri şi frumoase curtezane, prinţi şi prinţese, toţi înveşmântaţi fie cu caftane preţioase sau rochii cu mâneci bufante, din catifea şi dantelă fină, fie cu redingote în culori lucioase, de o eleganţă impunătoare, cu volane şi nasturi aurii, cu chipurile ascunse de măşti delicate, ce le oferea un aer misterios şi seducător, i-au cucerit cu un spectacol memorabil pe cei ce au fost martori ai demersului lor artistic.

Una peste alta, elevii colegiului s-au întrecut pe ei înşişi la balul din acest an, găsind combinaţia perfectă pentru un eveniment de succes – bun-gust, rafinament, un decor somptuos, costume spectaculoase, aduse tocmai de la Opera Naţională din Iaşi, şi nu în ultimul rând momente artistice de calitate (numere de magie, dans contemporan sau medieval, momente muzicale etc.).

Spectacolul liceenilor a fost prezentat de Andrada Petrariu şi Răzvan Ţăran.

 

10 perechi pentru titlul de maeştri ai şcolii veneţiene

Toată suflarea Colegiului Naţional „Petru Rareş” s-a adunat să observe tânăra generaţie de boboci a colegiului. 10 perechi de tineri artişti au concurat pentru titlurile de maestru şi maestră a Şcolii veneţiene de artă „Petru Rareş”, iar pentru aceste preţioase distincţii au trebuit să treacă prin probe de talent, de spontaneitate, de seară, testări ce au desemnat în final câştigătorii întrecerii.

În finalul spectacolului, juriul a ales - Miss şi Mister Boboc 2015 de la Colegiul „Petru Rareş” au fost desemnaţi Georgiana Gagiu şi Mihai Naharneac.

Locul II a fost obţinut de Anca Băiţan şi Andrei Scutelnicu, iar cea de-a III-a poziţie a podiumului a fost ocupată de Ştefana Holenciuc şi Daniel Prichici. Favoriţii publicului şi câştigătorii premiului de popularitate au fost Denisa Cocan şi Ciprian Tuchiluş.

 

„Fantoma de la operă” a captivat publicul

Primul moment al spectacolului de vineri seară a stat sub semnul eleganţei şi al misterului, ce au înconjurat întreaga Veneţie ca o mască ce ascundea sub ea toate tainele lumii.

În ritmurile captivante ale „Fantomei de la operă”, organizatorii, alături de boboci de clasa a V-a, au spart gheaţa şi au intrat în scenă valsând întocmai ca în saloanele balurilor şi banchetelor organizate în palatele veneţiene.

Perechi graţioase, şarmante, pline de forţă şi extravaganţă, s-au coordonat perfect şi au oferit un prim moment deosebit de apreciat de martorii spectacolului.

A fost prima întâlnire a publicului cu lumea magică din urmă cu sute de ani a Veneţiei, cu decorul elaborat, cu bolte de flori naturale, băncuţe aurii, măşti înzorzonate, felinare, tocmai ca într-o fastuoasă sală de bal, dintr-un palat de pe Canal Grande.

După dansul organizatorilor, cei 20 de boboci aspiranţi la Miss şi Mister Boboc 2015 au făcut cunoştinţă cu publicul şi au răspuns întrebărilor de cultură generală pregătite de mai marii Şcolii de arte. Emoţiile nu au stat în calea afirmării lor ca artişti, bobocii dovedindu-şi perspicacitatea şi răspunzând la întrebări precum „Ce se află între Roma şi Veneţia?” (şi), „Ce traversează râul veneţian fără să-l atingă?” (podul), „Cum este numit conducătorul Veneţiei?” (doge).

 

Momente variate la proba de aptitudini

Intrarea în scenă a bobocilor a fost urmată de un număr amuzant de magie prezentat de Gabriel Hriţcu şi Alex Furman. Dincolo de hazul momentului, finalul neaşteptat al trucului cu cărţi al celor doi tineri a surprins şi a entuziasmat deopotrivă întreaga sală.

Din ecuaţia balului de vineri seară nu puteau lipsi numerele de dans, astfel că „tocmai din Viena şi Spania au venit două perechi încântătoare care au hipnotizat publicul fără trucuri”, precum au anunţat prezentatorii spectacolului. Au dansat Andrei Palamariu, Anca Dumitrean, Bianca Palaghiciuc şi Iustin Mureş, care parcă au plutit pe apele liniştite ale Veneţiei, în paşi de tango şi vals. Iar pentru că aspiranţii la Şcoala veneţiană de arte trebuie să fie şi buni dansatori, cei 20 de boboci au fost invitaţi din nou în scenă pentru un nou moment coregrafic, care a avut mare succes la public.

De altfel, şi street-dance-ul prezentat de cinci marionete care au prins viaţă şi bântuie pe străzile înguste ale Veneţiei (Teodora Schipor, Andreea Andrei, Denisa Farcaşiu, Ioana Grămadă, Ştefana Dascălu) a avut efectul scontat printre spectatorii balului de vineri, aceştia apreciind prin aplauze maratonul de mişcări ameţitoare ale tinerelor.

Organizatorii au vrut să se asigure că distincţiile de „maestru şi maestră a Şcolii veneţiene” vor ajunge pe mâini bune, bobocii de clasa a IX-a fiind aşteptaţi pentru proba de aptitudini.

În încercarea de a-i impresiona pe veteranii Şcolii, adolescenţii au pus în scenă un program artistic foarte variat, de calitate, momente alese pe sprânceană, în spatele cărora a stat multă muncă, implicare şi ore întregi de pregătire. 

Competitorii au convins prin numere de street-dance, dans contemporan, jonglerii cu trotineta, scenete de teatru, pian şi au demonstrat că sunt vrednici să fie în rândul artiştilor selectei şcoli veneţiene.

 

Reprezentaţie în Veneţia a maestrei dansului tribal, Bianca Coştiug

Schimbând registrul, dar rămânând în sfera spectaculosului, membri din trupa Ordinul Solomonarilor, enigmatice personaje ale mitologiei româneşti, au mânuit cu destoinicie şi îndemânare câteva arme medievale, pari şi lanţuri cu eşarfe albe la capete, demonstraţie apreciată de întreg auditoriul. Momentul a fost prezentat de Eliza Maxim, Bogdan Petroaie şi Iuliana Aaniţei.

Finalistă a concursului „Românii au talent” şi maestră a dansului tribal, Bianca Coştiug, cea care a cucerit o ţară întreagă cu mişcările ei, a oferit un moment de dans încărcat de mister şi senzualitate. Mişcările sale completate de un machiaj spectaculos şi o vestimentaţie pe măsură au stârnit ropote de aplauze în rândul celor prezenţi.

În cadrul probei de seară, cei 20 de boboci au defilat pentru ultima dată pentru a demonstra că locul lor este în lumea artei veneţiene.

 

Trupa Viţa de Vie, invitată la Veneţia

Parcă în antiteză cu tema propusă de organizatori, cu fastuozitatea decorurilor şi a întregului eveniment, invitaţii serbării dedicate iniţierii tinerilor artişti de la „Petru Rareş” a fost trupa Viţa de Vie. Publicul s-a bucurat de concertul formaţiei de rock alternativ, iar piesele „Basul şi cu toba mare” şi „Sunetul mai tare” au răspândit entuziasm printre tineri.

„Praf de stele”, „Ozosep”, „Vinolamine”, „Totata”, „Iamma” au avut succes la publicul tânăr, reuşind să-i ridice în picioare pe cei mai curajoşi dintre aceştia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Petru Rareş” şi-a sărbătorit bobocii în misterioasa Veneţie, la Balul Bobocilor 2015.
 Vizualizări articol: 7191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Colegiul „Petru Rareş” şi-a sărbătorit bobocii în misterioasa Veneţie, la Balul Bobocilor 20154.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei