Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bal

Spectacol în cinstea bobocilor Universităţii „Ştefan cel Mare”, pe scena Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seara de miercuri a aparţinut studenţilor de la Universitatea “Ştefan cel Mare”  Suceava (USV), aceştia concentrându-şi toate eforturile și energia pentru realizarea celui mai reușit spectacol din mediul universitar sucevean, un spectacol de tradiţie menit să-i celebreze pe bobocii instituţiei.

Game of USV Thrones a fost tema Balului Bobocilor din acest an, iar lupta pentru tronul Universităţii s-a purtat cu graţie, dar şi îndârjire, între 11 perechi de boboci aleşi pe sprânceană, juraţii concursului având misiunea de a-i alege pe cei mai demni şi merituoşi urmaşi pentru tronul instituţiei.

Rând pe rând, cu forţe proaspete, bobocii şi-au făcut intrarea în scenă în uralele colegilor lor din sală, aceştia susţinându-şi înflăcăraţi preferaţii, cu exces de zel, ce-i drept, pe alocuri, când din sală s-au auzit urlete şi vuvuzele. Fiecare pereche a reprezentat o familie din îndrăgitul serial Game of Thrones.
După încheierea formalităților (prezentări, defilări, menţionarea sponsorilor etc.), a fost timpul ca organizatorii să testeze spontaneitatea bobocilor, carisma şi creativitatea acestora. După ce a extras câte un bilet, fiecare competitor a trebuit să răspundă unei întrebări sau provocări – să cânte 30 de secunde fără negativ, să facă o declaraţie de dragoste folosind trei cuvinte date, aparent fără nici o legătură între ele, să enumere trei lucruri pe care le-ar lua pe o insulă pustie, să povestească o întâmplare de la repetiţiile pentru Balul Bobocilor.

Demersul artistic pregătit pentru ultimul bal al bobocilor din acest an a debutat cu un moment de BellyDance tribal, o fuziune de mister şi senzualitate, nelinişte şi frumuseţe, Bianca Coştiuc fiind cea care şi-a descătuşat energia pe ritmurile muzicii orientale cu tentă tribală.

Cu straie încinse la brâu de curele late de piele, cu cizme îmblănite, membri ai trupei Ordinul Solomonarilor, enigmatice personaje ale mitologiei româneşti, au mânuit cu destoinicie şi îndemânare câteva arme medievale, demonstraţie apreciată de întreg auditoriul.

 

Frumuseţe dublată de talent şi creativitate

Pastile de umor, momente de dans senzual sau mişcări antrenante, stand-up comedy, monolog, pian, balet şi costumaţii deosebite, în ton cu fiecare moment pregătit, au fost ingredientele uneia dintre cele mai reuşite secvenţe ale spectacolului care a avut loc pe scena Casei de Cultură.

Proba de talent a adus în faţa spectatorilor un maraton de momente artistice, mare parte dintre ele fără cusur, tinerii dovedind că într-adevăr deţin calităţile necesare pentru a cuceri tronul USV. O probă consistentă, cu numere trudite, prin care bobocii au demonstrat că frumuseţea lor este dublată de talent, inteligenţă şi creativitate.

S-au remarcat momente precum prestaţia plină de candoare a candidatei Anca Maranduc, care a executat un număr de balet, dansul contemporan al Marianei Bejinariu, exerciţiul de improvizaţie denumit sugestiv „limbajul mâinilor” al Arabelei Băcănaru, momentul umoristic al lui Nicolae Vornicu, interpretarea Alexandrei Todosi, monologul spumos al bobocului Lucian Clipa, dansul pe ritmuri latino-americane al lui Vlad Palamariu, interpretarea la pian a Dianei Murariu.

Mai mult, cei mai expresivi dintre studenţi şi-au asumat diverse roluri în cadrul unor scenete de teatru, care au livrat porţii sănătoase de bună dispoziţie în sală. Prin talent actoricesc s-au evidenţiat Cosmin Iurea, Vasile Apetrei,Vasile Gabriel Popovici, Gabriel Chiţac.

Demersul artistic al bobocilor a fost urmat de un dans energic al fetelor de la Bucovina Dance Studio şi de un scurt recital al tânărului Lucian Leşanu. Proba de seară a fost ultima testare pregătită pentru cei înscrişi în cursa de Miss şi Mister, eleganţa şi graţia fiind coordonatele acestei ultime probe.

Balul Bobocilor din acest an a fost organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS) şi Casa de Cultură a Studenţilor USV.

 

Satiră, romantism şi temperaturi vitrege, cu trupa Taxi

Invitaţii speciali ai serii au fost membrii trupei Taxi.

În prima parte a recitalului, atmosfera din sală a fost destul de amorţită, iar spectatorii au reacţionat cu greu la piesele pline de haz, pe alocuri şi de sensibilitate, ale trupei. Însă combinaţia dulce amăruie de romantism şi ironie, satiră şi umor a cucerit uşor, uşor publicul universitar, astfel că studenţii au reacţionat tot mai bine, tot mai zgomotos şi tot mai energic la prestaţia veteranilor de la Taxi.

„Cele 2 cuvinte”, „Subtitrarea la români”, „Gelozia”, „Stelele care cad”, „Te văd în toate femeile”, pe de o parte, şi remarcile solistului Dan Teodorescu, de cealaltă parte, au alternat pe durata show-ului şi au alcătuit o călătorie unde buna dispoziţie şi chicotelile au dominat.

La finalul spectacolului, uralele publicului s-au oprit cu greu, iar la insistenţele prezentatorului formaţia a revenit pentru încă două piese, dintre care şi un cover suculent după „You can leave your hat on”.

O trupă surprinzătoare pentru unii, de neînţeles pentru alţii, însă cu siguranţă spontană şi sinceră pentru toţi.

 

Miss şi Mister Universitatea Suceava 2014 - Andreea Ţăran şi Vlad Palamariu

Câştigătorii competiţiei de Miss şi Mister USV au fost anunţaţi de rectorul instituţiei, Valentin Popa, acesta felicitându-i pe cei implicaţi în organizarea balului, un spectacol cu adevărat academic, cum l-a numit acesta.

Cei mai frumoşi şi cuceritori boboci ai USV au fost desemnaţi Andreea Ţăran şi Vlad Palamariu, distinşi cu titlurile de Miss şi Mister USV 2014. Locul al II-lea a fost ocupat de Gabriel Lucian Clipa şi Diana Andreea Murariu, iar locul al III-lea a fost adjudecat de Nicuşor Vasile Apetrei şi Violeta Mariana Bejinariu.

Totodată, în urma voturilor acumulate pe pagina de Facebook a Universităţii din Suceava, titlurile de Miss şi Mister Facebook au mers către Andreea Diana Murariu şi Vlad Palamariu. Distincţiile de Miss şi Mister Farmona au fost obţinute de Alexandra Todosi şi Artiom Ceban. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol în cinstea bobocilor Universităţii „Ştefan cel Mare”, pe scena Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 5888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Spectacol în cinstea bobocilor Universităţii „Ştefan cel Mare”, pe scena Casei de Cultură4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei