Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2014 - Anul XIX, nr. 268 (5777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Boboci talentaţi

Călătorie în „Ţara Minunilor”, la Balul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii au talent – asta au dovedit vineri seara elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, într-un spectacol de mai bine de trei ore, în urma căruia au fost desemnaţi Miss şi Mister Boboc 2014.

Balul, conceput ca o incursiune în lumea uimitoare din „Alice în Ţara Minunilor”, a pus în evidenţă numeroasele talente existente în acest „sălaş al artelor” din municipiul Suceava, spectacolul fiind susţinut în întregime de actuali şi foşti elevi ai Colegiului de Artă.

Pe fundalul unui decor creat special de elevi – o imensă pânză pictată cu o scenă de basm – viziunea lor asupra „Ţării Minunilor”, în acordurile ceremonioase ale trompetiştilor, Alice şi Pălărierul, care stăteau la un ceai, află că regina a plecat la Marele Turneu de Golf şi le-a dat ordin să găsească doi înlocuitori la tron, un rege şi o regină.

Cu ajutorul Marelui Iepure Alb, care a adus în scenă cele nouă perechi de concurenţi la titlul de Miss şi Mister Boboc 2014, cei doi încep o călătorie în lumea artelor frumoase, la capătul căreia juriul a avut de luat o decizie grea. Cuplurile de boboci au fost alese foarte bine şi toţi şi-au demonstrat talentul pe scenă, încântând publicul cu muzică vocală şi instrumentală, cu dansuri ori cu acrobaţii.

 

Muzică, dans, acrobaţii şi iar muzică

Momentele artistice ale balului au fost deschise de trupa Free Education – trei tineri din Fălticeni, cu piese precum „Dacă ai fi” şi „Se poate”, urmaţi de o frumoasă demonstraţie de dans a tinerelor de la Bucovina Dance Studio.

O domnişoară din „Ţinutul Piticilor” - Magdalena Drăgoi, elevă de clasa a V-a, a impresionat sala cu îndrăgita piesă „Un actor grăbit”, în vreme ce Teo, Luci şi Cristina au făcut un număr magic de dans, în semi-întuneric, la lumina beţelor fosforescente pe care le manevrau pe ritmurile muzicii.

Muzica i-a adus împreună, pe scenă, pe doi fraţi – Carmen şi Vlad Roba, ea interpretând la nai, iar el la pian piesa „Besame mucho”, a Cesariei Evora.

Elevii din toate clasele au avut apoi ocazia de a-i cunoaşte mai bine pe colegii lor „bobocei”, cele nouă perechi formate fiind prezentate în aplauzele publicului, unii beneficiind de o puternică susţinere din sală – afişe, bannere, scandări şi aplauze.

Spectacolul a continuat cu Silvia Golovati şi Robert Nechifor, laureaţi a numeroase concursuri de folk, care au interpretat piesele „RIP” a Ritei Ora şi „Use somebody” de la Kings of Leon, cu dansul sportiv al lui Robert Catargiu, dar şi cu o demonstraţie de acrobaţie pe bicicletă, care a încremenit publicul prin săriturile periculoase pe deasupra unora dintre colegii lor, inclusiv a Marelui Iepure Alb, care risca să rămână fără codiţă dacă acest număr artistic ar fi avut chiar şi o mică eroare.

Trupa Simbol, un adevărat simbol al Liceului de Artă, în care au evoluat generaţii de elevi talentaţi, a apărut pe scenă în actuala ei componenţă, cu Eduard Hanuseac ca solist vocal. Edy, cum îi spun colegii, a demonstrat, pe parcursul spectacolului, că se pricepe foarte bine şi la a da „viaţă” instrumentelor muzicale, la proba de talente susţinând un solo pian-voce, iar spre final, evoluând pe scenă ca solist al trupei Immodium, cu un repertoriu diferit de piese - „Noi ne potrivim” a lui Connect-R şi „Bunica bate toba”, de la Zdob şi Zdub.

De altfel, toţi bobocii au evoluat pe scenă, la proba de talent, cu dansuri, cântece, vocal sau instrumental, demonstrând că nu degeaba se află la Colegiul de Artă.

Singurul moment de comedie al serii a fost un monolog al lui Horaţiu Mălăele, în interpretarea elevei Giorgiana Bumbu.

 

Talent orb

Timp de mai bine de 20 de minute, atenţia sălii a fost captată apoi de un frumos spectacol de muzică populară, al unui ansamblu care s-a grăbit atât de tare să înceapă să cânte, încât nici nu a mai fost prezentat publicului. Evoluţia antrenantă, bine sincronizată a membrilor ansamblului a captat atenţia întregii săli, solistele dovedindu-se din plin înzestrate cu har pentru interpretarea unor asemenea melodii populare.

Un moment extrem de emoţionant a fost cel în care un tânăr, care nu se remarca cu nimic deosebit în rândul atâtor muzicieni talentaţi din cadrul ansamblului, a venit în faţa publicului, îndrumat de o femeie care l-a ajutat să folosească mai multe instrumente de suflat, el făcând trecerea de la unul la altul cu o abilitate surprinzătoare.

Lipsit de vedere, tânărul, care a învăţat foarte bine să-şi folosească suflul şi buzele pentru a obţine muzică pură, fermecătoare, i-a impresionat pe toţi cei prezenţi, fiind prelung aplaudat.

Aptitudinile bobocilor au fost apoi testate la probele de defilare, de dans şi de cultură generală. Pe lângă ţinutele lor de seară, au putut fi admirate şi creaţiile vestimentare a  doi fraţi talentaţi, Marius şi Tiberiu Iftode.

Înainte ca bobocii să revină pe scenă, pentru decernarea premiilor, publicul a făcut cunoştinţă, ori a revăzut, de la caz la caz, doi foşti absolvenţi ai colegiului, Eugen Toboş şi Mihai Voicu, al căror talent muzical le-a adus nu doar faimă, ci şi numeroase premii naţionale şi internaţionale.

 

Miss şi Mister Boboc

Un premiu special i-a fost acordat boboacei Andrada-Ştefania Plăcintă.

Titlul de Miss Popularitate a fost câştigat de Anastasia Cristurean, care s-a bucurat de o susţinere deosebită din partea publicului, în vreme ce Mister Popularitate a fost desemnat Adelin Andriciuc.

Locul III a fost ocupat de Daniela Ciubotariu şi Nicolae Robciuc, în vreme ce locul II le-a fost decernat Ligiei Bucuriană şi lui Florin Ştefan Lungu.

Dacă, de obicei, cel mai aşteptat titlu este cel de Miss Boboc, de această dată, cel mai mare entuziasm l-a stârnit acordarea titlului de Mister Boboc. Deloc surprinzător, ba chiar total predictibil, Eduard Hanuseac a fost desemnat ca reprezentant al generaţiei sale de boboci de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, pe lângă talentul său muzical, acesta bucurându-se şi de o popularitate foarte mare.

În cele din urmă, puţin pus în umbră de entuziasmul din sală pentru premiul de Mister, a fost anunţată şi decernarea titlului de Miss Boboc, care a fost câştigat de Anna Tocari.

Balul „artiştilor” de la „Ciprian Porumbescu” nu a mai avut nevoie de vreun invitat special care să le cânte pe mii de euro, ei înşişi făcând un spectacol reuşit, cu talentele  din şcoala lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorie în „Ţara Minunilor”, la Balul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 4930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Călătorie în „Ţara Minunilor”, la Balul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei