Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2014 - Anul XIX, nr. 262 (5771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

„Toate-s vechi şi nouă toate”, tema Balului Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Dom Polski a avut loc vineri seară Balul Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza” din Suceava, manifestare artistică pe care elevii colegiului o organizează în anotimpul în care, firesc, se numără bobocii. Tema aleasă în acest an de elevii de la „Cuza” a fost „Toate-s vechi şi nouă toate”, inspiraţi de marele poet Mihai Eminescu, în creaţia filosofică „Glossa”.

Organizatorii balului au dorit să dea un suflu nou şi să scuture de praf o filă din moda interbelică a unor vremuri boem-libertine. „Fără paranteză, dar cu virgulă, ne permitem şi un sfat: Conservaţi-vă garderoba pentru că şi romantismul anului 2014 se reinstalează pe podiumul eleganţei!”,au spus prezentatorii balului. Inspiraţi, elevii Colegiului Tehnic au adus în lumină o perioadă foarte interesantă a istoriei, şi anume perioada interbelică, pe care au valorizat-o prin prisma perioadei contemporane.

 

Muzică, teatru

Ca la orice concurs care se respectă, a existat şi un juriu exigent, care a avut greaua misiune de a alege cei mai frumoşi boboci din concurs. Juriul a fost format din prof. Beatrice Filipiuc, director adjunct al Colegiului Tehnic, profesorii Marian Rebei, Monica Huţu şi Loredana Gaşpar. După prezentarea juriului, pe ritmurile fascinantei melodii „Zaraza”, care a făcut furori în perioada interbelică, bobocii de la „Cuza” au intrat în scenă pentru a prezenta ţinuta cu elemente de vestimentaţie specifice perioadei alese.

A urmat în spectacol charlestonul, exponent al dansului din perioada interbelica, care face furori şi astăzi, moment realizat de elevii colegiului, sub îndrumarea profesoarei Luminiţa Cazan. Nu a lipsit din spectacol nici muzica folk, pentru că folkul nu are vârstă. Coordonat de profesoara Cristina Macovei, un grup folk a interpretat piesele „Fără tine” şi „Dacă o iubeşti”. Elevii Colegiului Tehnic au adus în faţa publicului şi umorul, prezentând o adaptare a unui basm clasic, „Cenuşăreasa”, aceasta fiind interpretată de Bianca Semeniuc, surorile vitrege Vanesa şi Bianca Bălănoaie, iar prinţul - Alexandru Vieriu. Elevii au fost coordonaţi de profesoara Alina Crăciun. Nu a lipsit nici muzica uşoară, în interpretarea elevilor Nicoleta Catargiu şi Ionuţ Vaşcovici.

Elevi din clasa a IX-a F, coordonaţi de profesoara Loredana Buculei, au prezentat sceneta „Noul director al şcolii”, inspirată din eternele tipuri umane interpretate de Horaţiu Mălăele. Trupa Black Stars a dansat pe ritmurile melodiei „Bailando”, moment urmat de „Dactilografa” de Dan Mihăescu, în care au jucat elevii Daniela Negrea şi Teodor Puşcuţă, sub îndrumarea prof. Mihaela Şerban.

 

Pantomimă, rock, folclor

Bobocii au revenit pe scenă în ţinută office, după care a continuat petrecerea balului cu umor de bună calitate, comedie şi magie. Elevul Mirel Ichim a combinat comedia cu magia, creând un show spectaculos, elevii Bianca Bălănoaie, Alexandru Muraru, Santi Cherar şi Teodor Puşcuţă au făcut publicul să viseze „în stil francofon”, pe ritmurile deja celebrei Indila. Sceneta „Nota 4 la teză” i-a adus pe scenă pe „actorii” Ioana Pavăl, Sebastian Zănoagă şi Alexandru Vieriu, sub îndrumarea prof. Silvia Pintea. Sabin Barboşelu şi Dumitru Daniel Stoica au pregătit pentru Balul Bobocilor un moment instrumental şi vocal deosebit, urmat de o piesă a lui Tudor Muşatescu, cu vorbe de duh: „În dragoste singurul adevăr este minciuna”, scenetă interpretată de Andreea Lazăr şi Teodor Puşcuţă.

Nu a lipsit din program pantomima. Elevi ai clasei a XII-a D (Alexandra Popescu, Laura Diaconescu, Vasile Lateş şi Leon Oghinciuc) au prezentat pantomima „Eternele iubirii”. A urmat o scenetă, cu personaje amuzante: regizorul (Diana Şutac), bunica (Alexandra Grecu) şi fetiţa (Santi Cherar). Un alt moment vesel, „Plăceri simple”, a fost susţinut de elevi ai colegiului coordonaţi de profesoara Oltiţa Sbierea. După atâtea momente vesele, au urcat din nou pe scenă bobocii, în ţinute de seară, demonstrând, totodată, că sunt şi buni dansatori. Spectacolul a oferit momente artistice pentru toate gusturile, de la muzica rock, folk, dance, la dansuri populare, muzică populară (Ana-Maria Diaconescu, din clasa a XII-a A, a interpreta melodia „Badea-i ciobănaş la munte”, Nicoleta Catargiu şi Ionuţ Vaşcovici au interpretat o suită de melodii populare), culminând cu invitatul special, maestrul Ovidiu Şvarţ, dirijor, interpret şi coordonator al unor ansambluri şi grupuri instrumental-vocale, cu o contribuţie importantă la lansarea unui număr impresionant de artişti suceveni.

 

Premierea

Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza” şi-a ales vineri seară cei mai frumoşi boboci. Juriul a decis ca titlul de Miss Boboc să-i revină Ștefaniei Lungu, iar titlul de Mister Boboc să ajungă la Andrei Piftor. Miss Dans a fost aleasă Iuliana Paiu, iar Mister Dans este Ovidiu Scutelnicu. Miss Popularitate a fost desemnată Mihaela Pavel, iar titlul de Mister Popularitate i-a revenit elevului Dumitru Gheorghiță. Juriul a mai acordat şi un Premiu special pentru eleganță, titlu care i-a revenit Danielei Condrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Toate-s vechi şi nouă toate”, tema Balului Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 4385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Toate-s vechi şi nouă toate”, tema Balului Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei