Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2014 - Anul XIX, nr. 260 (5769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Padrino Lounge

Elevii Colegiului „Petru Muşat” au rescris povestea „Doamnei şi Vagabondului”, la Balul Bobocilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seara de miercuri a fost una specială pentru elevii Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava, ajutaţi de profesori, aceştia pregătind un spectacol menit să-i introducă pe proaspeţii boboci în atmosfera vieţii de licean, într-un spirit caracteristic adolescenţei.

Chiar dacă evenimentul care i-a avut în centrul atenţiei pe colegii din clasa a IX-a a fost lipsit de amploarea, diversitatea sau strălucirea altor baluri ale bobocilor, elevii s-au simţit bine, s-au distrat şi şi-au sărbătorit cei mai proaspeţi colegi aşa cum se cuvine.

Prin demersul artistic de peste două ore, organizatorii şi-au propus să rescrie povestea „Doamnei și Vagabondului”, spectacolul stând sub semnul antitezei dintre eleganţă şi rafinament şi stilul lejer, chiar uşor neglijent, al opoziţiei dintre stilul unei „doamne” şi cel al unui „vagabond”.

 

14 boboci în cursa pentru titlurile de Miss şi Mister

Spectacolul a adus în scenă 14 boboci, şapte fete şi şapte băieţi, care au intrat în cursa pentru mult râvnitele titluri de Miss şi Mister Boboc 2014, probele propuse de organizatori testându-le elevilor spontaneitatea, eleganţa sau creativitatea.

Dat fiind faptul că spectacolul organizat de liceeni a fost unul dedicat muzicii, ritmurilor pline de vigoare ale tinereţii şi bunei dispoziţii, balul de miercuria debutat cu un momente de vals, urmat de o repriză de hip-hop în cadrul căreia a fost scandat de mai multe ori numele patronului spiritual al liceului.

Doar cinci cuvinte au avut voie să folosească bobocii aspiranţi la titlurile de Miss şi Mister pentru a se descrie şi pentru a face cunoştinţă cu publicul şi mai ales cu juriul pe umerii căruia a apăsat greutatea deciziilor de miercuri seară.

După succinta prezentare în cadrul căreia competitorii au ales să-şi consemneze, în cinci cuvinte, doar calităţi, programul artistic pregătit de organizatori a continuat cu „Ceaiul de la ora 5”, moment de teatru încurajat cu aplauze de colegii din sală.

Apreciată de public a fost şi interpretarea Ştefaniei, elevă îndrumată de prof. Elena Stănescu, aceasta optând să-şi pună în valoare talentul artistic prin intermediul piesei „Impossible”, de la James Arthur.

Momentul acesteia a fost urmat de cea de-a doua testare pregătită pentru cei 14 boboci ai liceului, respectiv proba de perspicacitate, în cadrul căreia elevii de-a IX-a au trebuit să răspundă unor întrebări (Cum latră câinii în Ardeal?, Care este diferenţa dintre 1.000 de urşi albi şi un urs alb, Care cer nu are stele?, Care an durează doar o zi?). Nu toţi elevii au trecut cu brio de această testare, unii răspunzând greşit (greşeli ce nu au mai fost corectate ulterior de moderatori), iar alţii dând senzaţia că au învăţat răspunsurile pe de rost. De menţionat că la proba de perspicacitate bobocii au purtat ţinute cu semnătura fostului elev al liceului Iulian Semeghin.

O variantă stilizată, modernă şi inedită a dansului şi portului popular a fost redată pe scenă de patru eleve de clasa a XI-a, acestea prezentând un moment coregrafic care a expus publicului, pe lângă clasicele mişcări de dans popular, şi noi valenţe ale acestui dans. Mai mult de atât, iile de pânză albă, cu broderii, au fost asortate cu şepci băieţeşti şi pantaloni scurţi de blugi, dovadă a faptului că cele două stiluri pot face casă bună împreună.

Pentru spectacolul de miercuri, elevii au pregătit şi un moment de pantomimă cu priză la public, care a ilustrat o situaţie frecventă în cuplurile zilelor noastre şi care a adus o porţie sănătoasă de râs în rândul spectatorilor.

După ce spectatorii au avut ocazia să-i cunoască în ţinute de zi, să le aprecieze sau nu spontaneitatea şi creativitatea, bobocii concurenţi au putut fi încă o dată admiraţi în ţinute elegante de seară.

Cu toate că elevii s-au distrat, iar profesorii au admirat munca acestora, spectacolul liceenilor de la „Petru Muşat” a lăsat impresia, pe alocuri, de stângăcie, fiind uneori sinuos, ba mai mult, sala care a găzduit petrecerea a făcut ca unele momente să se desfăşoare anevoios.

 

Dansuri fierbinţi şi ţinute de scenă provocatoare, la concertul Alessiei

După „un moment de respiro” impus de organizatori, nejustificat am putea spune, îndrăgita interpretă Alessia şi-a făcut apariţia pe scenă, alături fiindu-i trei tinere dansatoare.

Ţinutele mulate şi provocatoare, mişcările fierbinţi, dansurile lascive şi pasionale, îndrăzneala fetelor de pe scenă au uluit audienţa. Desigur artista s-a făcut remarcată şi prin repertoriul ales (din care nu au lipsit piese precum „Boro na sou po”, „Find me”, „Ale Kumaye”, „Plouă”, „Fată rea”, „Vorbe letale”), Alessia electrizând aproape la fiecare refren întreaga sală de spectacol, mai ales partea feminină.

S-a dansat, s-au făcut poze, selfie-uri, muzica Alessiei generând entuziasm,  dinamism şi bună dispoziţie. Totuşi, din păcate, vocea artistei s-a făcut prea puţin auzită, aceasta alegând să-şi demonstreze veleităţile în a face play-back.

De partea cealaltă, dansatoarele artistei nu s-au abţinut să adopte poziţii provocatoare şi să facă incitante demonstraţii de acrobaţie. Deşi o apariţie controversată, Alessia a reuşit să mobilizeze publicul timp de aproximativ o oră, interacţionând bine cu cei din sală.


Câştigătorii serii

După aproape trei ore de spectacol, juriul a desemnat câştigătorii concursului de Miss şi Mister al Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava, titlurile fiind câştigate de Bianca Pîntea şi Ionuţ Pânzariu. Locul I a fost obţinut de Andreea Cozma şi Ilie Codruţ. Locul al II-lea a fost adjudecat de Bianca Clim şi Răzvan Cheche, iar locul al III-lea a fost ocupat de Mirela Petrariu şi Cristi Stavovei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Petru Muşat” au rescris povestea „Doamnei şi Vagabondului”, la Balul Bobocilor.
 Vizualizări articol: 2933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Elevii Colegiului „Petru Muşat” au rescris povestea „Doamnei şi Vagabondului”, la Balul Bobocilor3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei