Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Evenimentul studenţilor

Spectacol în stil country, la Balul Bobocilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seara de vineri a fost una specială pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia pregătind un spectacol pentru a-i celebra şi pentru a-i familiariza pe proaspeţii boboci cu atmosfera vieţii de student, întregul eveniment avându-i în centrul atenţiei chiar pe tinerii din anul I.

Dacă în cadrul spectacolului de anul trecut gladiatori, zeiţe şi frumuseţi diafane ale Romei Anticeau renăscut preţ de câteva ore pe scena Casei de Cultură, în acest an, organizatorii balului şi-au propus să meargă pe un alt continent. Dat fiind faptul că America este continentul care a născut cele mai multe curente muzicale, vineri seară studenţii au ajuns în sud-vestul american, întregul bal, care s-a circumscris temei „Country”, amintind de obiceiurile, tradițiile americane din anii '20, vestimentația și, bineînțeles, muzica acelor vremuri.

Cât priveşte concursul de Miss şi Mister 2013, 18 boboci, reprezentanţi ai celor nouă facultăţi ale USV, şi-au disputat aceste titluri.

 

18 boboci înscrişi în competiţie

După ce a fost intonat imnul USV, evenimentul studenţilor a debutat cu o scenetă inspiratădin atmosfera din barurile western. Totuşi, în loc de talent actoricesc, protagoniştii şi-au evidenţiat, mai curând, veleităţile în a face play-back, replicile celor de pe scenă fiind înregistrate anterior şi doar mimate stângaci de studenţi în seara spectacolului.

A urmat prezentarea celor nouă perechi de boboci care au avut curajul să se înscrie în cursa pentru titlurile de Miss şi Mister, competitorii fiind încurajaţi de spectatori care şi-a aclamat permanent favoriţii.

Pornind de la întrebarea dacă dansul majoretelor este sport sau artă, trupa de majorete a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul USV, coordonată de prof. Mărioara Salup, a fost invitată în scenă. Joviale şi energice, fetele au transpus pe scena de spectacol elemente de gimnastică armonizate cu mişcări elegante, toate bine sincronizate, orele de muncă, efortul, dar şi talentul fetelor fiind aplaudate de colegii din sală.

 

Proba de aptitudini a ridicat întregul concurs la rang de spectacol

A doua intrare în scenă a celor 18 boboci a coincis cu proba de aptitudini.

Spre deosebire de celelalte spectacole de acest gen, testarea în cadrul căreia fiecare boboc a trebuit să-şi etaleze talentele a fost momentul central al balului, atât ca durată, cât şi ca importanţă. Cu certitudine, proba de aptitudini a competiţiei de Miss şi Mister a ridicat întregul concurs la rang de spectacol, fiind evident că în spatele maratonului de momente artistice pregătit de boboci au stat ore lungi de pregătire.

Astfel, pe scenă au evoluat dansatori pe ritmuri latino americane, country, cha-cha, interpreţi de muzică uşoară sau populară.

Dintre cele mai bine cotate momente de publicul format din studenţi, profesori, prieteni şi sponsori amintim numărul de mimă inspirat de filmele lui Charlie Chaplin, pregătit de Ilie Iulian Cristian, momentul de street dance presărat cu popping, hip hop și îmbinat cu new style al lui Eduard Rusu, dansul country al concurentei Diana Grăjdianu, dansul cha-cha pregătit de Dan Hreniuc şi Dumitrița Nucă, dansul ţigănesc al concurenţilor Ioana Ilie și Ioan Adrian Zavate şi mai ales dansul celor de la Arcanul.

În timp ce majoritatea competitorilor s-au remarcat prin numere consistente ce le-au pus în valoare creativitatea şi talentul, alţii s-au remarcat prin momente anoste, fără greutate, pe alocuri penibile (improvizaţia haotică şi fără coerenţă a Andreei Scutaru, pantomima pe ritmuri de manele a Cristinei Burlincă).

 

50 de ani de învăţământ superior, marcaţi şi de studenţi

Organizatorii au ţinut să amintească faptul că în acest an întreaga comunitate academică a celebrat împlinirea a 50 de ani de învățământ superior la Suceava. Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS) au adus un omagiu acestui moment esențial din existența USV şi a marcat încă o dată jubileul academic printr-un moment de dans.

Deja cunoscută printre studenţii suceveni, trupa Icarus a fost reprezentată, în seara de vineri, doar de Andrei Cicioc, acesta fiind primit cu prietenie şi căldură de colegi şi profesori, care au fredonat piesele de folk pe care tânărul le-a ales pentru spectacolul din acest an.

Întregul spectacol de vineri seară a fost condimentat cu coregrafii antrenante pregătite e cei de la Fit For Fun, Tae Bo sau Fitball ToneUp fiind doar câteva dintre pachetele de exerciţii propuse de aceştia.

Înainte de alegerea celor mai frumoşi boboci ai USV, concurenţilor de la Miss şi Mister le-a fost acordată încă o şansă de a dovedi că merită primul loc al podiumului, proba de seară fiind ultima încercare prin care au trecut tinerii.

Balul din acest an a fost moderat de Alexandru Stan şi Iulia Sîrgie.

 

Distracţie cu Emil Lassaria şi Caitlyn

Invitatul special al studenţilor a fost Emil Lassaria, acesta fiind însoţit de interpreta Caitlyn. Chiar în ziua balului, DJ-ul a fost recompensat cu premiul de cel mai bun remixer al anului 2013, iar pe parcursul a 20 de minute acesta le-a dovedit şi sucevenilor că îşi merită distincţia. Studenţii au fredonat, alături de invitaţi, piese precum “Dame tu amor”, “Andale”, “Loca”, “Milionar de vară” sau “Guantanamera”.

 

Miss şi Mister Boboc USV - Paula Andreea Torac şi Iuliu Ciprian Petroaie

Punctul culminant al serii a fost, evident, anunţarea câștigătorilor.

Paula Andreea Torac şi Dan Hreniuc au fost desemnaţi Miss şi Mister Facebook, aceştia adunând cele mai multe voturi pe reţeaua de socializare.

Premiu special din partea sponsorului Farmona a fost adjudecat de Dumitriţa Nucă şi Eduard Rusu.

Pe poziţia a III-a s-au clasat Daniela Zaharia şi Matei Victor Ignătescu, iar locul al II-lea a fost ocupat de Dumitriţa Nucă şi Marius Adrian Cioacă.

Miss şi Mister Boboc 2013 ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava au fost desemnaţi concurenţii Paula Andreea Torac şi Iuliu Ciprian Petroaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol în stil country, la Balul Bobocilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 4447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spectacol în stil country, la Balul Bobocilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
( 9 dec 2013, 11:18:27
Un mega bal mega penibil. Tema country a fost prezenta doar la inceputul scenei, pe parcurs nu am mai vazut nimic country.
Acest bal nu a fost altceva decat o injurie adusa inteligentei. Nu stiu de ce, dar ca si in ceilalti ani, la un bal boboc pentru studenti, am fost nevoit sa revad scene cu manele si travestiti. Asta chiar reprezinta inteligenta studentilor? Chiar atat pot cei din ASUS?
Un bal care a inceput cu intarziere, intr-o sala friguroasa.
Un bal penibil, plictisor si de prost gust.
Unul din cele mai proaste baluri de boboci din istoria USV, marca ASUS (din nou).
1.1  RE: Penibil trimis de
( 9 dec 2013, 12:49:45
da prietene. suntem atât de inteligenţi încât ne curge scuipat din gură,care e problema? anul viitor te poţi implica în organizare ca să faci un bal perfect,în sensul să nu mai fie plictisitor,să aduci aeroterme la casa de cultură să fie cald,că de criticat e uşor,dar de făcut ceva mai greu
2.   Mda. trimis de
( 9 dec 2013, 11:28:41
Sunt curios daca anul acesta cei din ASUS au facut la fel ca anul trecut. Vorbeste lumea ca 3 baieti destepti din ASUS au impartit intre ei incasarile din afterparty-iș organizat in club-ul din centru de langa casa de cultura ... anul asta au impartit iar intre ei? Baieti destepti ...
3.   :)))) trimis de
( 9 dec 2013, 12:30:22
Lumea vorbeste prost ... de la acel club nu s-a incasat nici un ban ...
4.   Lol trimis de
( 9 dec 2013, 13:07:23
Intradevar, balul de anul acesta a fost o mare prostie. Dezamagitor. Anul trecut parca a fost mult mai bun.
Fiti siguri ca au impartit incasarile.
5.   EPIC trimis de
(10 dec 2013, 10:23:30
sunt unii studenti, care, daca nu au cantat, nu au deschis deloc gura. Interesting ...
6.   :) trimis de
(11 dec 2013, 01:11:40
Imi place ca o turma de betivani notorii care nu stiu sa faca nimic altceva decat sa bea si sa faca scandal in universitate, acum sunt atat de revoltati pentru niste comentarii. Comentariile sunt parerile personale. Dar de unde sa stiti voi. Apropo, voi ASUS, ce altceva stiti sa faceti ca asociatie inafara de betii? Degeaba scrieti romane pe internet ca imaginea voastra ramane aceeasi.
7.   Lol trimis de
(13 dec 2013, 11:16:45
Domnule Vitelariu, timp de o luna, 3-4 ore de repetii pe zi ... si ce a iesit? Un colaj cu manele, o scena cu travestiti si un student in pampers. Felicitari atunci voua si lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei