Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Spectacol

„Întâlnire la muzeu”, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru a-i întâmpina aşa cum se cuvine pe bobocii din acest an, joi seară, elevi şi profesori ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava au organizat un spectacol menit să aducă voioşie, energie şi zâmbete în rândul tuturor spectatorilor care au asistat la Balul Bobocilor 2013.

În cinstea celor mai proaspeţi dintre artiştii colegiului, pantomime, dansuri şi momente muzicale au întreţinut atmosfera în Casa de Cultură a Sindicatelor, vreme de mai bine de trei ore.

Pasionaţi de artă, organizatorii din acest an au propus tema „Întâlnire la muzeu”, astfel că, încă de la debutul spectacolului, într-un decor cu arcade şi bolţi, ce îi înfăţişa pe Venus din Milo, sculptură din Grecia Antică, şi pe David, capodoperă a Renaşterii a lui Michelangelo, şi-au făcut apariţia patru exponate vii – Stan, Bran, Marylin Monroe şi Cleopatra, nimeni alţii decât amfitrionii evenimentului.

Primul moment a reconstituit o serie de elemente ce puteau aminti de o vizită la muzeu, însă, cu toate că tema aleasă a fost una extrem de ofertantă, aceasta a fost prea puţin valorificată pe parcursul întregului spectacol, astfel că după debutul balului nici un alt moment nu a evidenţiat ideea principală de la care a pornit evenimentul.

 

Nouă perechi de boboci s-au înscris în cursa pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc 2013

18 boboci, nouă fete şi nouă băieţi,au intrat în cursa pentru dobândirea titlurilor de Miss şi Mister Boboc 2013, pe durata întregului spectacol aceştia trecând printr-o serie de testări ce au ajutat juriul să ia cea mai bună decizie. Pentru început, concurenţii au făcut cunoştinţă cu publicul printr-o scurtă prezentare în care şi-au menţionat calităţile, pasiunile sau planurile de viitor.

După ce aceştia s-au retras pentru a se pregăti pentru probele ulterioare, elevele din clasa a XII-a au adus în atenţia publicului un moment de balet energic, bine sincronizat, oferind o demonstraţie pe măsura talentului lor. În antiteză cu diafanitatea lor, în mijlocul celor opt balerine şi-a făcut apariţia, îmbrăcat în negru, unul dintre elevii colegiului, care a adoptat un stil de dans mai nonconformist – breakdance. Deşi în opoziţie cu suavele balerinele, breakdancerul s-a încadrat perfect în momentul pregătit de organizatori.

Prestaţia acestora a fost urmată de recitalurile elevelor Magdalena Drăgoi, din clasa a IV-a A, aceasta interpretând melodia „Până la stele”, şi Bianca Scutariu, din clasa a XI-a, secţia muzică, „Hora din Moldova” fiind piesa cu care aceasta a animat spectatorii.

Pentru ca momentele muzicale alese de organizatori să mulţumească pe fiecare din cei ce au asistat la spectacol, din program nu puteau lipsi nici momentele de muzică clasică, astfel că pe scenă şi-au făcut apariţia membrii cvartetului Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, unul din punctele forte ale balului, fapt confirmat şi de aplauzele publicului.

Următoarea încercare pe care bobocii concurenţi la titlurile de Miss şi Mister Boboc au trebuit să o treacă a fost reprezentată de proba de dans, latino şi vals fiind stilurile pe care micii artişti au fost nevoiţi să-şi dovedească măiestria şi îndemânarea.

„Prăpastia” dintre două generaţii, dintre tânărul crescut în agitaţia oraşului şi badea de la sat, a fost sursă de inspiraţie pentru una dintre pastilele umoristice pregătite de organizatori şi bine cotată de publicul spectator.

 

Probe de dicţie, întrebări capcană şi declaraţii de dragoste

Cu toate că au dovedit că se pricep într-ale dansului, cei 18 boboci au fost din nou invitaţi pe scenă pentru proba de aptitudini. Concurenţii au fost supuşi fie unor probe de dicţie, jocurile fonetice dând bătăi de cap unora dintre participanţi, fie au trebuit să formuleze o declaraţie de dragoste folosind cuvinte fără nici o legătură între ele (atunci, mare, geam sau balustradă, chibrituri, brăţară), fie au trebuit să răspundă unor întrebări capcană (Cine intră prima dată într-o casă? Ce nu se poate mânca la micul dejun? Care an durează numai o zi?, etc.).

Sub îndrumarea prof. Ciprian Hreţcanu, parodia „Coceanul de aur” s-a dovedit a fi unul din cele mai bine gustate momente umoristice, liceenii asumându-şi diverse roluri (Fuego, Alex Velea) menite să stârnească valuri de hohote de râs sănătos în cadrul spectacolului.

Înainte ca cei 18 boboci să treacă prin furcile caudine ale ultimei probe, eleva Alexandra Herghelegiu şi-a prezentat propriile creaţii vestimentare, moment ce, împreună cu proba de seară, a adus un plus de rafinament şi eleganţă pe scena Casei de Cultură.

Până juriul a deliberat, scena a aparţinut elevilor Eugen Toboş, Tomazo şi Ovidiu Grămesc, dar şi orchestrei de muzică populară a Colegiului de Artă, aceştia din urmă servind publicului o porţie sănătoasă de bună dispoziţie. Mai mult de atât, atât bobocii, cât şi organizatorii, au acceptat invitaţia de a urca pe scenă alături de orchestră, iar tinerii nu s-au sfiit să încingă hore chiar pe scena de spectacol.

 

Alexandru Cozaciuc – elevul nevăzător care a uimit audienţa

Elev în clasa a IX-a la colegiul sucevean, Alexandru Cozaciuc a fost apreciat la unison de toată suflarea Casei de Cultură. Elevul nevăzător a cântat la şapte instrumente, printre care cimpoi, tilincă, aval, ocarină, nai sau fluier, colegii săi din sală răsplătindu-i talentul, voinţa şi perseverența prin ropote aplauze. Câștigător a numeroase premii în cadrul competițiilor de profil, Alexandru a uimit prin măiestria sa interpretativă, dovadă a faptului că elevul a investit timp, răbdare şi stăruință neclintită în cultivarea talentului său, în ciuda tuturor impedimentelor. 

La finalul spectacolului, atmosfera a fost animată de trupa Fevers, bobocii şi organizatorii urcând din nou pe scenă pentru a cânta alături de artişti.

 

Miss şi Mister Boboc 2013 - Antonela Laibiuc şi Ilie Tihulcă

Locul IV, oferit de compania Oriflame, a fost adjudecat de eleva Adelina Macoveiciuc, în vreme ce premiul al III-lea a fost obţinut de Alexandru  Andronic şi Rebeca Ieremie. Premiul al II-lea a fost câştigat de Eduard Oanea şi Georgiana Bumbu. Titlurile de Miss şi Mister Boboc 2013, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, au fost obţinute de concurenţii Antonela Laibiuc şi Ilie Tihulcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Întâlnire la muzeu”, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 3315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Întâlnire la muzeu”, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fișierul video trimis de
( 2 nov 2013, 12:10:15
Fișierul video cam pe când preconizați că-l veți adăuga?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei