Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2012 - Anul XVII, nr. 264 (5169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exotic

„Safari”, tema Balului Bobocilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava au făcut „safari” la Balul bobocilor desfăşurat joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu ora 18:00. Zece perechi de boboci au pornit în expediţia de vânătoare direct din „colibe”, cu scopul de a prinde cele mai râvnite titluri de Miss şi Mister Boboc. Spectacolul a început în forţă, cu dansul Haka, cu care îşi încep neo-zeelandezii meciurile de rugby, cu strigătele Ka-Mate, cu o imagine foarte inspirată a bobocilor, care s-au prezentat în faţa publicului îmbrăcaţi sumar, în acord cu tema balului, cu căldura Africii. Băieţii aveau în mâini săgeţi de lemn, asemeni războinicilor masai, şi erau vopsiţi pe faţă şi desculţi, la fel ca şi partenerele lor.
 
15 minute de beznă, în „safari”
 Călătoria la care au pornit elevii de la „Pedagogic” a fost chiar palpitantă, întreruptă după o oră şi jumătate de spectacol de o pană de curent, produsă în centrul municipiului Suceava, care i-a lăsat pe boboci pe întuneric. Singura sursă de lumină din sala de spectacol a fost lampa folosită de colegul nostru de la Monitorul de Suceava, care filma secvenţe din spectacol, pentru a fi postate pe www.monitorultv.ro.
Organizatorii nu s-au pierdut cu firea şi au început să cânte „Gaşca mea”, să îi îndemne pe elevii din sală să aplaude cel mai „tare” liceu din Suceava sau cel mai bun profesor. Au fost chemaţi pe scenă şi câţiva elevi ai liceului, cu instrumentele populare, pentru a interpreta câteva piese folclorice. După 15 minute de beznă, totul a reintrat în normal. S-a făcut lumină şi programul a fost reluat, conform graficului.
 
Momente artistice
 Chiar dacă spectacolul a început foarte alert, pe parcurs s-a mai „tăiat”. Au fost momente reuşite, dar şi momente mai puţin inspirate, care pe alocuri nu au smuls aplauzele aşteptate, dar care s-au succedat cu rapiditate, astfel că lumea nu a avut timp să se plictisească. Nu au lipsit cântecele şi dansurile populare, care prind de fiecare dată la public, dansurile orientale, dansul modern, dans ţigănesc (o încântare a ochiului, datorită costumelor autentice, colorate, a fetelor frumoase şi a mişcărilor ritmate), muzică, pantomimă şi multe scene umoristice, inspirate din tema balului.
Eleva Ştefania Lazăr a interpretat piesa „Sweet Dream”, iar Raluca Olariu - „You lost me”. Nicoleta Afrăsinei şi Radu Andonie au interpretat două piese de muzică populară, trezind interesul publicului spre această latură a muzicii. Au urmat şi fraţii Ana Maria şi Vasile Cazac, care i-au invitat la dans pe cei din sală, pe ritmuri de muzică populară, dar şi Maria Grigorean sau Roxana Sava, tot cu muzica strămoşilor. De apreciat felul cum s-au prezentat pe scenă toţii elevii care au interpretat folclor. Fie că au dansat în perechi, fie că au interpretat vocal sau instrumental muzică populară, cu toţii au purtat cu mândrie costumul popular. Nu a lipsit nici muzica folk, dar nici cea hip-hop, în interpretarea elevilor Pavel Cazac sau a elevului care-şi zice „Tamazo”, acompaniat la chitară de Eugen Toboş, şi nici dansul oriental, prin Diana Vălean, sau muzica aromână, interpretată foarte bine de Roxana Sava. Spre final, a intrat pe scenă Grupul de fete „Veselka”, care a interpretat cântece în limba ucraineană, fetele purtând costume viu colorate, ucrainene, cu cizme scurte din piele roşie, cu flori şi panglici lungi în păr.
 
Proba aptitudinilor
Bobocii au depăşit stadiul şi cultura... de „colibă”, de la începutul spectacolului. Au ajuns la proba aptitudinilor, au evoluat şi au arătat că sunt buni dansatori, umorişti, interpreţi, fiecare în parte fiind notat de juriu pentru momentul artistic prestat pe scenă. Fie că au ales un dans oriental, vals, pantomimă, muzică, în perechi sau separat, bobocii au demonstrat că s-au pregătit şi au luat în serios concursul de Miss şi Mister. Eleganţa, graţia au fost elementele pe care concurenţii şi le-au etalat la proba de seară, ultima din concurs, în timp ce prezentatorii balului îi familiarizau pe cei din public cu pasiunile, visurile şi motto-urile bobocilor...la 15, 16 ani.
 
 
Alex Velea, „leopardul”, show total la Balul de la „Pedagogic”
 Invitatul special al balului, Alex Velea, „leopardul”, după ce şi-a vopsit părul blond şi şi-a făcut câteva pete negre pe cap, coincidenţă sau nu, în ton cu tema aleasă de boboci, a făcut un show de 40 de minute, pe placul tinerilor spectatori, care au cântat, ţipat şi s-au distrat la maxim. După cum era programat să intre în spectacol, la ora 20:00, fără să se lase aşteptat, artistul a intrat pe scenă, pe muzica DJ-iului, de unde a mai plecat după zeci de minute de muzică, dans, mişcare, de multe ori provocatoare, alături de dansatorii săi. Alex Velea a interpretat mai multe piese, printre care „Don’t say it’s over“, „Minim doi“, „Cai verzi pe pereţi“, „No tengo dinero“, „Bumpy Ride“ şi „Danza Kuduro“, piese care au ridicat publicul în picioare.  
Apariţia celor trei dansatori, un băiat şi două tinere sexy, îmbrăcate sumar, pe tocuri, cu mişcări provocatoare, uneori lascive, dar toate făcând parte din show, a „încălzit” tineretul. Spectatorii au început să fredoneze melodiile lui Alex, au aplaudat şi au creat o atmosferă frumoasă. Artistul a fost însoţit la Suceava şi de DJ SpeakOne Speak's, de la HaHaHa Production, împreună cu care a interpretat câteva piese cunoscute.
Dacă apariţia uneia dintre dansatoare, rase în cap... pe jumătate, pe cealaltă jumătate a capului cu păr lung, împletit în codiţe, a fost una cool, iar mişcările ei, dintre cele mai... interzise minorilor, au smuls ţipete din sală, nici Alex nu i-a dezamăgit pe fani, arătându-şi aproape toate tatuajele (cele care se pot vedea) şi dansând frenetic.
 
Premierea bobocilor
Miss Boboc Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava a fost aleasă Ioana Sabina Todiraş, iar Mister Boboc a fost desemnat Ciprian Pozderie. Locul II a fost ocupat de Elena Roxana Raţă şi Andrei Istrate. Pe poziţia a treia au urcat concurenţii Veronica Maria Slevoacă şi Andrei Teofil Iftode. Portalul TuSiRomania a acordat câte o diplomă bobocilor Liviu Florin Lupaşcu şi Eliza Ioana Şerban.
 
 
Participanţii la concursul de Miss şi Mister
 Au intrat în concursul pentru Miss şi Mister, ieşind, iniţial, din „colibe”, apoi reprezentând timpurile actuale, clasele a IX-a, bobocii: Alexandra Bejinariu, Marius Florin Săvuţ, Maria Veronica Slevoacă, George Bărgăuan, Eliza Ioana Şerban, Liviu Florin Lupaşcu, Florentina Bianca Huţuleac, Ilie Laurenţiu Ungureanu, Teodora Stepniţchi, Iulian Silviu Budeanu, Roxana Raţă, Claudiu Bîrzu Apostol, Georgiana Andreea Nechifor, Andrei Teofil Iftode, Iulia Podariu, Robert Zhang, Alexandra Antonoaie, Andrei Istrate, Ioana Sabina Todiraş, Ciprian Pozderie. Prezentatorii balului au fost elevii Narcisa Anghel, Iulia Moşneagu, Dragoş Parasca şi Ionuţ Nechita.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Safari”, tema Balului Bobocilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 7255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
„Safari”, tema Balului Bobocilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dans Tiganesc trimis de
(10 nov 2012, 12:30:55
De ce nu este filmat tot balul ?
2.   Terci trimis de
(10 nov 2012, 18:33:05
Ce au in comun "SAFARI" cu dansul specifiv neo-zeelandez? NIMIC.
Safari se refera strict la expeditiile in savana africana; basca ieri, o candidata din parte partidului balbaitilor PP-DD, a spus ca Trinidad Tobago e in Africa.
3.   Pentru GIGI_79 trimis de
(12 nov 2012, 17:46:58
Stimate domn, daca ati fi urmarit cu atentie inceputul balului, poate ca acum erati mai luminat in legatura cu " ce au in comun safari cu dansul specific neo-zeelandez".

Pentru cultura dumneavoastra, textul suna cam asa:
" Plecând de la ritmurile războinice ale aborigenilor maori , în strigătul Ka-Mate şi dansul Haka , prin înlănţuirea mişcărilor unduitoare ale valurilor oceanului , canoiele din Noua Zeelandă au adus dansul şi în nordul Tanzaniei , la poalele masivului Kilimnjaro , Muntele Alb al Africii . " Probabil, nu ati sesizat faptul ca intreg balul a fost construit ca o poveste. Dar...

“Cine are urechi de auzit sa auda!"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei