Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2012 - Anul XVII, nr. 253 (5158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La „Curtea lui Cantemir”

Paralelă între secolele XVIII şi XXI, Balul Bobocilor organizat de Colegiul Economic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe scena Casei de Cultură Suceava a avut loc vineri, 26 octombrie, Balul Bobocilor organizat de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava. Tema aleasă de organizatori a fost o paralelă între secolele XVIII şi XXI. Balul de la „Curtea lui Cantemir” a bătut toate recordurile ca timp de desfăşurare. Circa patru ore de spectacol: 18:00, ora programată pentru începerea spectacolului, 18:30, ora la care a început balul, ora 22:00, finalul balului, încă o oră de aşteptare pentru a o întâmpina pe invitata serii - Corina, apoi recitalul artistei, care pentru unii liceeni nici n-a mai contat, au părăsit sala de spectacol şi s-au dus în discotecă. Un bal generos prin tema aleasă, dar lung şi de multe ori cu stângăcii, cu momente mai puţin inspirate, dovadă reacţia publicului, care nu prea avea chef să aplaude.

 

A cui a fost vina?!

Efortul făcut de organizatori, elevi şi profesori, pentru a realiza un spectacol cu haz, cu probe ale bobocilor interesante, cu momente amuzante, nu trebuie spulberat în totalitate de critici, pentru că, după cum am aflat de la profesorii implicaţi în organizarea evenimentului, ştiau înainte de începerea spectacolului că „vedeta” Corina nu va ajunge la ora programată pentru a intra în spectacol, cel târziu la ora 21:00, aşa că au fost nevoiţi să întârzie începerea spectacolului şi să lungească, să adauge, să improvizeze momente artistice, pentru a trage de timp.

„Vedeta” şi-a început show-ul în jurul orei 23:00, când, deja, mulţi elevi părăsiseră sala de spectacol, iar cei care au rămas stăteau ţintuiţi în scaune, fără să aplaude şi să o susţină pe cântăreaţă. Un public răbdător, zicem noi, după ce a stat cinci ore pe scaune pentru a se întâlni cu... Corina.

 

Combinaţie de dans, muzică, umor

Spectacolul a fost transpus în două perioade istorice diferite, secolul XVIII şi secolul XXI, astfel că pe scenă au urcat tineri îmbrăcaţi în costume de epocă, s-au comportat şi au dansat ca în acele vremuri, dar şi elevi îmbrăcaţi modern, dansând pe muzica secolului în care trăim. Decorul spectacolului a fost sugestiv pentru cele două perioade, iar bobocii au trecut şi ei prin maşina timpului, chiar la prima probă, când au apărut pe scenă, în aplauzele spectatorilor. O combinaţie de dans din sec. XVIII şi sec. XXI a fost adus în faţa publicului de mai mulţi elevi de la „Cantemir”, pregătiţi de coregrafii Sergiu Tihon şi Mihai Semeniuc.

Au urmat în program momente muzicale, de dans, multe scenete, pantomimă, unele având legătură cu evenimente petrecute în timpul domnitorului Cantemir.

 

Folclorul, pe placul publicului

O probă interesantă la care au fost supuşi bobocii a fost „proba invenţiilor”. Fiecare pereche a avut de extras dintr-un bol un bilet pe care scria o invenţie din sec. XVIII. O pereche trebuia să mimeze acea invenţie, iar următoarea pereche trebuia să intuiască despre ce era vorba. A fost o probă amuzantă, având în vedere că bobocii au mimat un balon cu aer cald, un joben, o paraşută, un termometru, o baterie, un motor cu aburi, un cronometru, o lampă de iluminat.

Dacă la secvenţele de umor din spectacol publicul nu a fost mereu generos cu aplauzele, la momentele de folclor, când au urcat pe scenă membri ai Ansamblului „Dor Bucovinean”, publicul s-a ridicat în picioare şi a dansat pe melodiile populare interpretate de elevele Cornelia Robciuc, Anca Golea, Vasilica Maruneac şi Diana Giligan.

Dansul serii, valsul, le-a aparţinut bobocilor, care au impresionat atât prin eleganţă, cât şi prin atitudine. Merită amintiţi doi elevi suceveni care au cântat la Balul de la Economic muzică hip-hop, unul dintre el făcând biss în pauza lungă de aşteptare a Corinei, după premierea bobocilor.

 

Perechile care au concurat pentru Miss şi Mister Boboc „Economic”

În concursul pentru Miss şi Mister Boboc Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” au participat perechile de boboci: Andreea Bondar şi Cornel Sorohan, Ana-Maria Suciu şi Robert Catargiu, Claudia Corina Toma şi Răzvan Panţiru, Elena Daniela Dobroghiu şi Alexandru Marian Puiu, Ioana Rodica Havarneanu şi Răzvan Paicu, Georgiana Parasca şi Sorin Hâncu, Ioana Ochrim şi Constantin Ciutac, Georgiana Maria Sava şi Irinel Iordăcheanu, Bianca Alexandra Sârghie şi Mihai Giurcă, Alexandra Taşcă şi Liviu Pintileasa, Roxana Jar şi Adrian Tănase. Prezentatorii balului: David Beltic, Mădălina Scripcar, Sebastian Berizoschi, Mălina Daria Ţical, Marin Ungureanu şi Raluca Cerlincă.

 

Cei mai frumoşi boboci de la „Cantemir”

Cei mai frumoşi boboci de la „Dimitrie Cantemir” au fost desemnaţi următorii concurenţi: Miss Boboc - Georgiana Maria Sava, Mister Boboc - Răzvan Paicu, Locul I - Ana-Maria Suciu şi Constantin Ciutac, Locul II - Elena Daniela Dobroghiu şi Robert Catargiu, Locul III - Ioana Ochrim şi Răzvan Panţiru, Locul IV - Andreea Bondar, care a obţinut şi titlul de Miss Oriflame, şi Mihai Giurcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paralelă între secolele XVIII şi XXI, Balul Bobocilor organizat de Colegiul Economic.
 Vizualizări articol: 5657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Paralelă între secolele XVIII şi XXI, Balul Bobocilor organizat de Colegiul Economic5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei