Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2012 - Anul XVII, nr. 241 (5146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Primii... la bal

„Între iubire şi artă“, Balul Bobocilor organizat de Colegiul „Petru Rareş“

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Între iubire şi artă“ a fost tema aleasă în acest an de elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş“, pentru cea mai aşteptată petrecere a anului, Balul Bobocilor. Elevii de la „Petru“ au spart gheaţa balurilor din acest an şi au făcut-o într-un mod romantic, într-un decor bine ales, în care culoarea roşie a fost predominantă. Pentru ca bobocii să se familiarizeze cu tema aleasă de organizatori, elevi din clasele a XII-a, pe scenă se aflau şevalete, pe care erau aşezate câteva tablouri, care să-i îmbie spre artele frumoase, instrumente muzicale, care să le trezească interesul pentru muzică, un raft cu cărţi, care să-i îndemne spre lectură, iar inima roşie mare din spatele scenei, înconjurată de fotografii romantice, asemeni unei pagini dintr-un album vechi, de familie, să le sugereze că îi aşteaptă o viaţă plină de iubire, de provocări, de lucruri pe care această vârstă generoasă de adolescent şi le permite cu prisosinţă.

 

Flash-mob, la debutul balului

Balul Bobocilor a debutat cu un moment special, cu un flash-mob, în care elevii de la „Petru Rareş“ şi-au dat întâlnire pe scenă, au dansat, după care s-au dispersat rapid pentru a lăsa loc bobocilor să arate că sunt pregătiţi pentru provocările competiţiei. O surpriză plăcută pentru spectatorii care au umplut până la refuz sala mare a Casei de Cultură Suceava a fost prezenţa bobocilor de clasa a V-a, care au dansat şi au avut câte un mic discurs amuzant, la final fiind răsplătiţi cu cadouri din partea organizatorilor.

 

Au luptat pentru un loc pe podium

Bobocii de clasa a IX-a au avut de trecut prin trei probe: proba de zi, proba de dans şi proba ţinutelor de seară, moment în care au fost supuşi unui şir de întrebări fulger, pentru a le testa spontaneitatea. Bobocii frumoşi, eleganţi, cu aptitudini de dansatori, actori, interpreţi de muzică sau de sportivi, care s-au luptat între iubire şi artă pentru cele mai râvnite locuri de pe podium, au fost Ilinca Surdu, Paul Ştefan Popovici, Ana Maria Sfichi, Bogdan Berezoschi, Ana Mihail, Cezar Ţigănaşu, Alexandra Repciuc, Daniela Buliga, Monica Grigorovici, Eduard Mario Mazilu, Bianca Coştiug, Cătălin  Fusadin, Ema Pânzariu, Andrei Palamariu, Alexandra Berari, Andrei Cristian Vizitiu, Andreea Atanasoaie, Mircea Fechet, Raluca Dascălu şi Iulian Pescaru. Prezentatorii spectacolului au fost Ioana Mititelu, Andrada Perhinschi şi Robert Jijie.

 

Muzică, dans, pantomimă

Programul artistic pregătit de elevii Colegiului „Petru Rareş“ a fost unul bine legat, fără greşeli majore, în ciuda timpului destul de scurt de pregătire a spectacolului, dovedind că au în liceu elevi talentaţi, care oricând pot evolua pe o scenă, în faţa a sute de spectatori. În aplauze a fost primit Adrian Petraş, elev în clasa a V-a, care a cântat vocal, dar şi la chitară, piesa „Cât de departe“, fiind urmat de trupa Lexicon, formată din elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a, care au interpretat melodia „Get Back“.

Momentele artistice au fost strecurate printre probele de concurs ale bobocilor. La proba de dans, bobocii au lăsat o impresie plăcută atât juriului, cât şi publicului, prezentât dansuri separat, băieţi, fete, pentru ca, la final, totul să se termine cu o întâlnire romantică, din care nu au lipsit trandafirii roşii, pe care cavalerii i-au oferit frumoaselor domniţe. În timp ce concurenţii s-au retras să-şi tragă puţin răsuflarea, după proba de dans, pe scenă şi-a făcut apariţia Răzvan Leparda, care a prezentat un moment umoristic, după un studiu atent al propriului arbore genealogic, stârnind hohote de râs în sală. Nu au lipsit momentele de dans, cu trupa Ritm Dans, coordonată de profesoara Mihaela Schiotis, care, cu fiecare apariţie, stârneşte admiraţie şi adună aplauze. Rock-ul, muzica care are mulţi fani în rândul adolescenţilor, a avut un loc bine ales în programul balului, prin prezenţa trupei The Mechanix, care a transmis multă energie.

 

Momente artiste, printre probe

Aplauze la scenă deschisă a primit din partea publicului un alt elev al Colegiului „Petru Rareş“, Vlad Palamariu, din clasa a XI-E, care, împreună cu partenera sa de dans sportiv, a prezentat câteva momente coregrafice deosebite. Nici fratele său, Andrei Palamariu, concurent în cursa pentru Mister Boboc, împreună cu partenera sa, Cezara Melniciuc, nu s-a lăsat mai prejos, iar la proba de aptitudini a dansat ca la marile concursuri de dans sportiv la care s-a clasat de fiecare dată pe primele locuri.

Ceilalţi boboci concurenţi au pregătit scenete, dansuri, pantomimă, toate pentru a impresiona în primul rând juriul, demonstrând că nu sunt doar frumoşi, ci sunt şi talentaţi. După proba de aptitudini susţinută de boboci, a urmat un alt moment coregrafic gustat de public, dansul trupei The Ladies, aplaudat îndelung, interpretarea vocală a Medeei Soroceanu, din clasa a VI-a B, pantomima pregătită de elevi din clasele a XI-a, dar şi dansul trupei „Back to the 20’s“, care îl are lider pe Octavian Roşu.

 

Proba de seară şi testarea spontaneităţii

Odată cu emoţiile bobocilor s-au scurs şi minutele de spectacol, s-au succedat şi probele de concurs, ultima fiind cea a ţinutelor de seară, la care bobocii au strălucit prin frumuseţea şi rafinamentul rochiilor, ale costumelor purtate. Inedită a fost şi defilarea concurenţilor la ultima probă, nu pe muzică înregistrată, ci pe muzică live, interpretată, pe rând, de Cezara Adam, Ioana Robciuc şi Ioana Sinescu. Întrebările adresate concurenţilor, pentru a le testa spontaneitatea, au fost de genul: „Cine are pene şi nu zboară?“ (perna), „Cine spune numai adevărul?“ (oglinda), „Care este capitala Nilului?“ (Nilul este un râu), „Cine l-a bătut prima oară pe Ştefan cel Mare?“ (mama lui), „Care este distanţa dintre pământ şi Terra?“ etc., întrebări la care bobocii, din cauza emoţiilor evidente, au cam căzut în plasă, spre amuzamentul celor din sală.

 

Premierea

Miss Boboc a fost desemnată Monica Grigorovici, iar Mister Boboc a fost ales Iulian Pescaru. Pe poziţia a doua a podiumului au urcat Ilinca Surdu şi Andrei Palamariu, iar pe locul al treilea s-au situat bobocii Andreea Atănăsoaie şi Mircea Fechet. Cei mai populari boboci de la „Petru Rareş“, Miss şi Mister Popularitate, au fost desemnaţi de juriu Bianca Coştiug şi Eduard Mazilu. Portalul TuşiRomania a acordat două premii concurenţilor Raluca Dascălu şi Iulian Pescaru.

 

Distracţie maximă cu trupa Hi-Q

Trupa Hi-Q, invitată la balul Colegiului Naţional „Petru Rareş“, a făcut superatmosferă, iar elevii s-au ridicat în picioare, au aplaudat şi au cântat împreună cu artiştii piese cunoscute. Aproape o oră, membrii trupei, Mihai Sturzu, Florin Grozea, Dana Nălbaru şi cei trei instrumentişti (la clape, tobe şi chitară) au cântat piese vechi, reorchestrate, au dialogat cu publicul şi chiar au avut două mesaje pentru tineri: „Dragilor, nu vă drogaţi! Etnobotanicele sunt droguri. Şi (...) folosiţi prezervativul!“.

Dacă, la începutul concertului, publicul a aplaudat stând pe scaune, după două, trei melodii, artiştii i-au atras de partea lor. Cu mici trucuri ale lui Mihai, de peste zece ani în showbiz, tinerii s-au ridicat în picioare, au cântat mai multe refrene şi s-au distrat pe cinste. Nu au lipsit piese precum „Bună dimineaţa“, „Dă muzica mai tare“, „Gaşca mea“, „Un minut“, „Dor de tine“.

Balul Bobocilor organizat de Colegiul „Petru Rareş“ s-a dovedit a fi o poveste cu miez de iubire şi artă, iar trupa Hi-Q s-a potrivit perfect spiritului liber şi inventiv al elevilor de la „Petru“.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Între iubire şi artă“, Balul Bobocilor organizat de Colegiul „Petru Rareş“.
 Vizualizări articol: 7188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
„Între iubire şi artă“, Balul Bobocilor organizat de Colegiul „Petru Rareş“3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei