Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2011 - Anul XVI, nr. 257 (4855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Călătorie în viitor

Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional “Spiru Haret”, “A step in the future”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional de Informatică (CNI) “Spiru Haret” Suceava, desfăşurat vineri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut ca temă “A step in the future”.

Într-un decor bine ales, din care nu au lipsit roboţi, nave spaţiale, planete, cele 12 perechi de elevi din clasele IX-a, de la „Spiru Haret”, au pornit o călătorie în viitor, pentru ca, la final, să fie aleşi cei mai frumoşi boboci. Nu au lipsit din spectacol nici momentele artistice, scurte piese de teatru, muzică uşoară şi populară interpretată de elevi ai şcolii, dar şi dans modern şi popular.

Primul pas spre viitor a fost prezenţa pe scenă a unui robot, elev deghizat, care a „întreţinut” tema spectacolului cu mici momente satirice, generate de discuţiile sale cu pământenii (printre alţii, un travestit care se dorea Miss Boboc).

 

Ce ştim despre boboci?

Prima probă din concursul de Miss şi Mister Boboc a fost de prezentare a concurenţilor, probă la care imaginaţia nu le-a lipsit bobocilor, care şi-au pregătit ţinute haioase, „asezonate” cu materiale reciclabile: ziare, capace, CD-uri, pliante, nailon, hârtie creponată, folie de aluminiu, carcase de telefoane mobile, bancnote, care-i teleportau într-o lume a viitorului.

De la cei doi prezentatori ai spectacolului, Alina Chis şi Bogdan Holca, am aflat câteva secrete ale bobocilor: Dana Şincai (o fire optimistă şi ambiţioasă, îşi ghidează paşii după proverbul: „După muncă şi răsplată”), Albert Petrencic (mottoul său în viaţă este: “Viitorul este prezentul de mâine”), Luiziana Fodor spune despre ea că este o fire tonică, energică, veselă, plină de viaţă şi sociabilă, Paul Ştefan Chirilă face fotbal de performanţă la o echipă din judeţ, îi place să se distreze cu prietenii şi să încerce lucruri noi, Mihaela Alexandra Macovei (convinsă de atuurile sale, ea spune că este o fire îndrăzneaţă care trăieşte fiecare clipă la maxim), Alexandru Roman (o fire emotivă, dar foarte ambiţioasă), Petronela Georgiana Niga (o persoană sociabilă şi prietenoasă), Cosmin Ionel Aiuriesei (îi place rugbiul şi să petreacă timp alături de prieteni, motto-ul său este: “Cine nu mă suportă aşa cum sunt, să mă uite”), Doina Magaleas (printre hobby-urile sale se numără excursiile, fiind dornică să întâlnească oameni noi), Ştefan Zamfir (hobby-urile sale sunt fotbalul, tenisul de masă şi pescuitul, îi plac excursiile şi să se distreze cu prietenii), Laura Emanuela Bogdan (o fire calmă şi deschisă la noi provocări, mottoul care o reprezintă este : “Îmi pictez singură visele”), Ionuţ Miron (îşi trăieşte viaţa la maxim), Ana-Maria Ioana Luca (urăşte minciuna şi nesimţirea, iar mottoul ei este: ”Trăieşte clipa!”), Alexandru Havriliuc (îi place foarte mult muzica), Elena Valentina Macoveiciuc (o fire energică, spontană, căreia în place să încerce lucruri noi, concursul de Miss Boboc îl consideră o provocare), Alexandru Şuhan (îi place să petreacă timpul liber alături de prieteni şi să danseze), Anda Cristina Aioanei (o fire amuzantă şi spontană, iubeşte provocările şi experienţele noi), Ioan Ciprian Frasiniuc (nu agreează linguşitorii şi consideră că principalul lui defect este faptul că uneori se ruşinează prea repede), Rodica Danilov (nu se lasă influenţată de ceilalţi şi are încredere deplină în forţele proprii), Alexandru Popinciuc (nu îi plac temele şi trezitul de dimineaţă), Mădălina Rusu (îşi ghidează paşii după mottoul: “E frumos ce-mi place mie” şi nu se lasă intimidată de ceilalţi), Alexandru Paul Onisan (îi plac jocurile pe calculator şi să se distreze cu prietenii), Claudia Ichim (mottoul ei este: “Dacă tu îţi consumi viaţa, eu nu am de gând să ţi-o plătesc), Ion Crucerescu (s-a născut în Republica Moldova, iar copilăria şi-a petrecut-o acolo, fiind în Suceava doar de trei luni. Pasiunea lui o reprezintă muzica).

 

Muzică şi robo-dance

După ce publicul, dar şi juriul au făcut cunoştinţă cu bobocii, aceştia s-au retras în culise pentru a pregăti proba de dans, moment în care şi-a făcut apariţia pe scenă Black and White, o trupă de fete care a prezentat un dans modern, aplaudat de public. După dans a urmat muzică live cu trupa Rejected 5, înfiinţată recent, formată din Nesquick - bass, Iustin - chitară, Bob - chitară electrică, Puiu - voce şi Dan – percuţie.

Pentru ca publicul să nu uite că tema spectacolului a fost „A step in the future”, pe scenă a urcat „The Terminator”, cu un moment umoristic. Pentru a linişti într-un fel provocările „din viitor”, Răzvan Lupu, un elev din clasa a X-a C, a interpretat „Ceasornicarul” şi „Întoarcerea la Orient”, două piese aparţinând trupei Pasărea Colibri.

Spectacolul a fost completat şi de un dans robotizat, robo-dance, realizat de băieţi, aplaudaţi de întreaga sală, semn că mişcările lor au fost apropiate de ale unor roboţi... adevăraţi.

Sub cupola viitorului, şi Mister Goe a fost prezent într-o scenetă futuristă, urmat de Bianca Zaharia, care a interpretat o piesă de muzică uşoară din repertoriul internaţional.

 

Dans cu măşti, ţinute originale

O probă spectaculoasă a fost cea pregătită de boboci, proba de dans. Îmbrăcaţi la fel, băieţii cu pantaloni negri şi bluze albe, fetele îmbrăcate în alb, asemeni unor balerine, bobocii au realizat un moment coregrafic apreciat de public, un dans stilizat, care s-a finalizat cu secvenţa în care cu toţii şi-au pus măşti pe faţă, „a step in the future”, un mesaj din viitor primit cu aplauze de spectatori.

De remarcat şi coafurile concurentelor, foarte bine realizate, în stil futurist.

 

Folclor, pentru viitor

După ce s-au retras bobocii, au mai dansat fetele de la Black and White, sub alt nume - Fly Dance, moment artistic urmat de o suită de dansuri populare, cu Ansamblul „Bucovina”, care a ridicat sala în picioare. La fel s-a întâmplat şi la momentul artistic pregătit de Raluca Gemanariu, din clasa a IX-a H, care a interpretat două piese de muzică populară, în aplauzele colegilor din sală, semn că tradiţia poate fi dusă... în viitor. Trupa Crosside (Claudiu – voce şi chitară solo, Robert – chitară armonie, Alex – chitară bass şi Ovidiu – tobe) a interpretat la balul de la „Info” o piesă a trupei Fără Zahăr, care a prins la public. Un moment inedit din spectacol a fost şi prezenţa unei trupe de fete, de la Energy Fitness Club, care a prezentat un dans aerobic (sărituri cu ghete kangoo), instructor Laura Antoniac, îndemnându-i pe tineri către sport şi sănătate.

Ultima probă din concurs a fost prezentarea ţinutelor de seară, probă la care, din nou, a primat originalitatea bobocilor, care şi-au ales ţinute asemănătoare. Băieţii au purtat la gât eşarfe în nuanţe de mov, fetele rochii scurte, albe, cu trenă, în aceleaşi nuanţe ca eşarfele băieţilor.

 

Deepside Deejays au ridicat sala în picioare cu muzică house

Alex (MC), Răzvan (voce) şi Silviu (clape), pe scurt Deepside Deejays, invitaţi la balul de la „Info”, au făcut o superatmosferă în sala mare a Casei de Cultură Suceava, unde publicul s-a ridicat în picioare chiar după primele acorduri ale piesei „Never Be Alone”. Pentru 40 de minute, elevii de la „Spiru Haret” au fost cu mâinile în aer, au aplaudat şi au cântat refrene alături de Deepside Deejays, care au adus ceva nou în muzica house românească. Cei trei băieţi le-au cântat sucevenilor şi noul lor single, „Stay With Me Tonight”, despre care au spus că este o piesă de dragoste, „în stilul nostru, dar care are şi câteva surprize pe care vă invităm cu drag să le descoperiţi”. Nu au lipsit din concert nici remixuri la piese cunoscute, pentru ca, la final, să cânte împreună cu publicul, din nou, „Never Be Alone”.

 

Miss şi Mister Boboc „Info”, felicitaţi de directorul Virginel Iordache

Premierea celor mai frumoşi boboci ai Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava s-a făcut după ce trupa invitată, Deepside Deejays, şi-a încheiat concertul.

Directorul Colegiului „Spiru Haret”, profesorul Virginel Iordache, a urcat pe scenă şi i-a felicitat mai întâi pe concurenţi, pentru evoluţia de pe scenă, apoi, pe elevii din sală, pentru felul în care şi-au susţinut colegii. Pentru a prelungi suspansul, directorul Virginel Iordache i-a anunţat pe elevii de la „Info” că în urma controlului de la Ministerul Învăţământului, care tocmai s-a încheiat, Colegiul „Spiru Haret” a primit calificativul „Foarte bine”. Bucurie şi aplauze în sală. Momentul s-a prelungit în acelaşi fel şi după ce directorul Iordache a anunţat câştigătorii concursului: Miss Boboc „Info” - Elena Valentina Macoveiciuc, Mister Boboc „Info” - Ion Crucerescu.

Miss Popularitate a fost aleasă de juriu Ana-Maria Ioana Luca, iar Mister Popularitate este Ioan Ciprian Frasiniuc. Juriul a ales şi cei mai buni dansatori: Miss Dance – Mădălina Rusu, Mister Dance - Alexandru Popinciuc. Miss TuSiRomania a fost desemnată Elena Valentina Macoveiciuc, iar Mister TuSiRomania este Alexandru Şuhan.

Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava
Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava
Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava Balul Bobocilor 2011 - Colegiul National de Informatica Spiru Haret Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional “Spiru Haret”, “A step in the future”.
 Vizualizări articol: 5257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Balul Bobocilor organizat de Colegiul Naţional “Spiru Haret”, “A step in the future”5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(31 oct 2011, 14:36:24
Evenimentele astea sunt mai penibile de la un liceu la altul..
2.   SIRJERKALOT trimis de
( 1 nov 2011, 00:03:57
mars ma cine te pune sa te uiti?:))
3.   FOLCLOR trimis de
( 1 nov 2011, 09:07:37
Candva, cand eram elevul acestui minunat COLEGIU, distractia pe ritmuri de folclor era asigurata de formatia de dansuri populare a colegiului, RITMURI BUCOVINENE infiintata de elevii clasei a xII-a C....condusi de dna profesoara GROSARIU MARIA, acum vad ca altii ne incanta cu folclor....intrebarea mea este DC???? Oare sunt elevii acestui colegiu mai preocupati mai mult de invatat??? Promotiile sunt din ce in ce mai slabe...la fel si balurile....insa merita APRECIATA MUNCA ACESTOR MINUNTATI ELEVI care maine poimaine vor ajunge oameni de baza ai acestei tari....FELICITARI CNI....
4.   Directorul, virginel la balul bobocilor... trimis de
( 1 nov 2011, 10:18:08
Cum d racu' sa te cheme Virginel..????
4.1  RE: Directorul, virginel la balul bobocilor... trimis de
(11 nov 2011, 14:11:28
=)) H@H@H@H@ "(^_^)" buna asta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2011

Topul Balurilor Bobocilor 2011
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei