Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul bobocilor

Liceenii din Siret, călători prin lume cu un mesaj central: „Români, întoarceţi-vă la ţara voastră”!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O călătorie în nouă state de pe Pământ, călătorie în care candidaţii la concursul de Miss şi Mister Boboc, alături de personajele din scenetele lor, au încercat să prezinte şi să scoată în relief ce are mai frumos fiecare ţară. O revenire bruscă apoi la origini, ceea ce s-a vrut un mesaj al bobocilor, călători prin lume, dar mereu cu gândurile acasă.

Aceasta a fost tema ediţiei 2010 a Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, singurul liceu din oraş, eveniment desfăşurat vineri seară, la Casa de Cultură locală. Un spectacol de patru ore, cu un decor şi cu ţinute destul de bine adaptate la momente, cu tineri entuziaşti, din păcate încă cu o sonorizare proastă, mai ales în prima parte.

 

Din Austria până în Jamaica

Tema generică a balului a fost „Unicitate în diversitate”. Cu plecare din Gara Suceava bobocii, prezentatorii şi personajele din scenete au ajuns în Austria, Grecia, Turcia, Brazilia, Jamaica, SUA, Rusia, Cuba şi Spania.

Faptul că organizatorii şi elevii au muncit mult pentru acest bal a fost evident încă de la început, copiii făcând eforturi mari pentru a-şi adapta garderoba la specificul ţărilor pe care le reprezentau şi în lumea cărora au încercat să intre. Din acest punct de vedere, chiar dacă au fost şi momente mai puţin inspirate, cu unele scenete prea lungi, care nu au spus mai nimic, reuşitele au fost mai numeroase, elevii excelând la dansuri şi de multe ori şi la replici.

 

Roxana Atofanei, vedetă la 11 ani

Printre călătoriile din cele nouă ţări, publicul care a umplut sala Casei de Cultură Siret a avut parte şi de un episod umoristic realizat de câţiva elevi ai şcolii, dar şi de un moment emoţionant. Roxana Atofanei, în vârstă de 11 ani, elevă de gimnaziu a Colegiului Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, tânără care suferă de o boală gravă, a interpretat două cântece din scaunul în care a fost adusă şi apoi luată de pe scenă de colegii mai mari. Ea este deja o mică artistă, având la activ participări la numeroase concursuri şi un recital susţinut la „Cerbul Copiilor Junior”. Roxana a participat la emisiunea televizată din Iaşi „Trigong”, iar astăzi va putea fi urmărită în direct pe Antena 2, în cadrul unei emisiuni ce va fi difuzată de la ora 19.30.    

 

Proba de aptitudini a diferenţiat clar concurenţii    

După ce au încercat să impresioneze juriul (format din Adrian Popoiu, primarul oraşului Siret, Paul Râpă, sponsor principal, Oana Diaconescu, Janeta Maidaniuc, Carmen Duduţă, profesori şi Lavinia Dumitraş, reprezentanta elevilor) în călătoria lor prin lume, cele nouă perechi de concurenţi, împreună sau individual, au susţinut proba de aptitudini.

Tinerii de clasa a IX-a şi-au ales momente diferite, unii recitând poezii, alţii dansând, doi interpretând piese la orgă, iar un altul evoluând la vioară. Au fost şi momente mai stângace, cu versuri uitate sau ritmuri de dans puţin scăpate de sub control, însă concurenţii care îşi arătaseră dezinvoltura încă din călătoria lor prin lume au confirmat-o din plin şi la proba de aptitudini.

 

Întoarcerea acasă, de la ritmuri jamaicane la dansuri populare

Spre sfârşitul spectacolului, organizatorii au pus în scenă o revenire a bobocilor la origini, acesta fiind şi momentul central al evenimentului. Perechile care reprezentau cele nouă ţări parcurse în cadrul spectacolului au devenit reprezentante ale regiunilor României, dansurile populare şi o horă a tuturor tinerilor de pe scenă încercând să transmită un mesaj frumos: „Români, întoarceţi-vă la ţara voastră”!

Ideea de a face o revenire în ţară după călătoria pe Glob a fost apreciată de public şi se poate spune că a fost o reuşită, singurul aspect mai puţin inspirat părând a fi cel legat de vestimentaţia bobocilor: deşi întorşi la origini, aceştia au păstrat hainele specifice ţărilor pe care le-au reprezentat în spectacol.      

 

Câştigătoarea Miss Boboc, favorita publicului, confirmare pe scenă

Cele nouă perechi de boboci înscrise la concursul de Miss şi Mister au fost: Claudia Zebrenciuc şi Alexandru Cost, reprezentând Austria, Ana Maria Petraşuc şi Robert Muscoi, reprezentând Grecia, Ionela Cozobeac şi Alin Platec, Turica, Adriana Corobco şi Victor Franciuc, Brazilia, Oana Gheorghiţă şi Bogdan Gherasim, Jamaica, Laura Prelipcean şi Florin Catrici, SUA, Alina Reşetnic şi Ionuţ Pşeniţchei, Rusia, Alexandra Boiciuc şi Narcis Vivsenco, Cuba, Mădălina Maftei şi Daniel Boiciuc, reprezentanţi ai Spaniei.  

Cel puţin în cazul candidatelor la titlul de Miss Boboc, încă de la început publicul a avut o mare favorită: Mădălina Maftei. Pe lângă simpatia colegilor din sală, tânăra a avut şi alte argumente, apariţiile sale pe scenă arătând multă dezinvoltură, de la prezenţă scenică, dans şi până la replici, astfel că obţinerea titlului de Miss Boboc nu a surprins pe nimeni, aproximativ aceeaşi situaţie fiind valabilă şi în cazul lui Bogdan Gherasim, cel declarat Mister Boboc 2010 la Colegiul Tehnic Laţcu Vodă.

 

Toţi bobocii intraţi în concurs au luat câte o distincţie

Titlul de Miss Popularitate a fost obţinut de Oana Gheorghiţă, acelaşi premiu în variantă masculină fiindu-i acordat lui Daniel Boiciuc. Un alt premiu important acordat la acest bal a fost cel de Miss Frumuseţe, câştigători fiind desemnaţi Ionuţ Pşeniţchei şi Claudia Zebrenciuc, cu precizarea că şi toţi ceilalţi  concurenţi au primit câte o distincţie, pentru că au fost cei mai descurcăreţi, cei mai buni dansatori, cei mai amuzanţi, cei mai sensibili ori cei mai copilăroşi.

Balul a fost organizat de colectivul claselor a XII-a al liceului, sub coordonarea profesorului Mirela Bologa. De coregrafie s-au ocupat Bogdan şi Louana Popovici, decorul a fost conceput de Loredana Cost, în timp ce sonorizarea a aparţinut Disco System.

 

 

Momentul Andreea Bălan: playback, chiloţi, sutiene şi puţin entuziasm  

Întins pe durata a patru ore, balul a avut-o ca invitată specială pe Andreea Bălan. Cu patru dansatoare şi cu toalete schimbate de mai multe ori, fosta membră a trupei Andre s-a remarcat prin mişcări lascive şi multă generozitate în ceea ce priveşte expunerea dedesubturilor, bineînţeles acompaniată din plin de cele patru dansatoare. A încercat să comunice mult cu publicul, însă cu expresiile clasice gen „Vă iubesc”! „Sunteţi cei mai tari”, nu a avut prea mare succes.

Cu un playback care a dat rateuri şi un spectacol destul de scurt, Andreea Bălan nu a reuşit să-i impresioneze prea mult pe tinerii din Siret, doar câţiva dintre ei ridicându-se răzleţ în picioare la piesele sale.

Pentru prestaţie, aceasta a încasat suma de 1.400 de euro.   

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii din Siret, călători prin lume cu un mesaj central: „Români, întoarceţi-vă la ţara voastră”!.
 Vizualizări articol: 2672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 31 voturi
Liceenii din Siret, călători prin lume cu un mesaj central: „Români, întoarceţi-vă la ţara voastră”!4.7531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Balurile Bobocilor

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei