Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 nov 2010 - Anul XV, nr. 262 (4553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul Bobocilor

Petrecere ca-n Bucovina în „bătătura” Colegiului de Artă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scena Casei de Cultură din Suceava s-a transformat joi seara într-o adevărată „bătătură”, loc de întâlnire a tuturor bucovinenilor plecaţi în străinătate şi reîntorşi pe meleagurile natale, în vacanţă. „Return to Bucovina” a fost titlul şi tema Balului Bobocilor organizat de către elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, un bal original, o adevărată petrecere bucovineană, cu muzică, dans şi umor.

Şi pentru că de la o petrecere cu adevărat bucovineană nu pot lipsi oamenii de vază ai satului, în bătătura Colegiului de Artă au fost invitaţi primarul comunei, domnul Vasile Încuieţeanu, şeful de post, general maior Doru Mintescurtă, părintele paroh Eutanasie, badea Gheorghe, ciobanul satului, domnişoara doctor Paraschiva Stetoscop, hangiţa Elodia Ţuicomiceanu, care au dat startul distracţiei. Totodată, nu au fost neglijaţi fetele şi feciorii satului, care au fost chemaţi în faţa publicului şi a juriului desemnat să-i aleagă pe cei mai frumoşi dintre ei.

 

Bucovinenii, cu laptop, conectaţi la „Internaut”

Astfel, liceenii de la Arte au încercat să transpună cât mai fidel ce se întâmplă într-un sat bucovinean când „stranierii” plecaţi prin toate colţurile lumii revin în vacanţă acasă.

Balul bobocilor a început cu un film în care doi ţărani bucovineni îşi povestesc unul altuia ce mare lucru e să fii în pas cu vremurile, să ai laptop, să fii conectat la „Internaut” şi mai ales să fie „din ăla vireles”.

După acest scurt film, balul a continuat cu o descriere a Bucovinei, după care, în scenă au fost invitate cele zece perechi de boboci concurenţi pentru competiţia de frumuseţe. Îmbrăcaţi în ţinute etno, realizate de către elevi ai Colegiului de Artă, bobocii au intrat în scenă şi s-au prezentat publicului şi juriului. Intrarea concurenţilor s-a făcut original, pe un fundal muzical live, realizat de către Trupa Fevers şi Bogdan Boicu.

După prezentarea candidaţilor, trupa ADN a interpretat două piese muzicale, „Black & Gold” şi „This is the Life”, după care balul a continuat cu un dans realizat de un grup de elevi de la Colegiul de Artă, Colegiul „Ştefan cel Mare” şi Colegiul de Informatică. După dans, reporterul Florina Bleancă, de la „Paisant TV”, i-a luat un interviu plin de umor şi culoare ţăranului bucovinean Alexandru Laza, singurul ţăran pe care l-a mai găsit în sat, întrucât restul locuitorilor erau la Căminul Cultural, la ora de engleză.

The One Models au continuat balul bobocilor cu o prezentare de modă cu ţinute de zi, după care frumoşii satului bucovinean au fost chemaţi din nou în scenă, să se întreacă la joc, la proba de dans din cadrul concursului.

Născută din prietenie şi pasiune pentru muzică, Trupa Fevers a venit din nou pe scenă şi a încântat publicul cu câteva melodii, iar apoi, în pas de dans, trupa Sincron le-a prezentat celor prezenţi la petrecere un dans irlandez.

 

Primarul Încuieţeanu la şcoală

Petrecerea bucovineană a decurs ca la carte, iar orice neajuns era imediat mediat şi rezolvat de primarul Vasile Încuieţeanu. De data aceasta, primarul avea el o problemă, trebuia să-şi dea copilul la liceu, şi unde în altă parte decât la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”. Problema, supărarea, nemulţumirea şi dezamăgirea edilului Încuieţeanu a apărut în momentul în care a aflat că la Colegiul de Artă nu există secţie de manele, secţie pe care ar fi vrut să o urmeze copilul său. Toată această poveste s-a derulat în cadrul scenetei „Primarul la şcoală”, pusă în scenă de Florentina Bleancă şi Vlad Tailup.

După această parodie, concurenţii au defilat pe scenă în ţinute de zi, iar apoi au fost supuşi unei noi probe din concurs, probă în care nu numai talentul şi frumuseţea trebuiau evidenţiate, ci şi spiritul de echipă. Fiecare pereche de concurenţi a trebuit să extragă câte un bilet dintr-o urnă şi să urmeze instrucţiunile de acolo.

Proba nu a fost una deloc simplă pentru candidaţi, întrucât acestora li s-a cerut să împletească, să toarcă lâna dintr-un caier, să sară coarda simultan, să cureţe cartofii cu foarfecele sau să danseze cu un măr între frunţile lor. Cu toţii s-au descurcat bine şi la această probă şi s-au retras pentru o mică pauză, până la o nouă provocare.

În acest timp, manechinele de la The One Models au avut o nouă prezentare de modă, de data aceasta cu ţinute de seară.

 

Muzică şi dans la petrecerea bucovineană

Formaţia de dansuri „Flori din Bucovina” a intrat apoi în scenă, de data aceasta nu în costum popular, ci în ţinută de bal clasic, pentru a dansa pe ritmuri de tango. Coregrafia a fost realizată de profesorul Ciprian Hreţcanu. De la dans clasic, s-a făcut o schimbare de ritm, iar trupa heavy-metal „Aura Neagră” a interpretat pentru public câteva piese.

Petrecerea a continuat cu un dans oriental realizat de un grup de fete din clasa a XI-a şi a XII-a, coordonate de către eleva Silvia Ciobanu, din clasa a XII-a B.

Expulzarea ţiganilor din Franţa a fost subiectul următoarei scenete umoristice realizată de către elevi şi care a fost apreciată cu aplauze de către public.

După umor, se cerea din nou puţină muzică, iar atmosfera a fost întreţinută de către Trupa NFB, trupă din care fac parte elevi ai liceului şi care a interpretat câteva piese creaţie proprie, dar şi din repertoriul internaţional.

Eleganţa, stilul şi rafinamentul au intrat din nou în scenă în momentul în care bobocii au trecut printr-o altă probă, cea de prezentare a ţinutelor de seară. Aspiranţii la titlul de „frumosul şi frumoasa petrecerii” au defilat cu graţie, şi-au demonstrat talentele de dansatori şi au arătat că ştiu să lucreze în echipă, însă mai lipsea ceva, de aceea au fost supuşi unei noi probe, de cultură generală, dar şi de grai bucovinean. Mai exact, acestora li s-a cerut să „traducă” regionalisme din Bucovina, precum ogheal, foraibăr, şparhat, balmoş, leucă, şuflă sau şoapră. Unii s-au dovedit a fi „aşi” în graiul bucovinean, în timp ce pentru alţii, limba din Bucovina suna a limbă străină. Cu acest „test de limbă”, bobocii şi-au încheiat misiunea pe scenă şi s-au retras în culise până ce juriul a deliberat rezultatele.

În acest timp, Trupa Simbol a încântat publicul cu muzică folk de calitate, iar apoi, Ansamblul Folcloric „Flori din Bucovina”, de data aceasta în straie populare, a intrat în scenă şi preţ de jumătate de oră a dat o petrecere pe cinste, cum numai în Bucovina vezi. 

 

Miss şi Mister 2010 - Anabela Ferenţ şi Emilian Clipa

Emoţiile bobocilor erau din ce în ce mai mari cu cât momentul premierii era mai aproape. Cele 10 perechi au fost invitate pentru ultima oară în faţa publicului pentru a-şi primi premiile.

Portalul TuSiRomania şi-a premiat mai întâi favoriţii balului, aceştia fiind Georgian Barbă şi Laura Marta Iţcou.

Şi The One Models a avut premii pentru boboci, iar pe locul III a fost desemnată Larisa Lucanu, pe locul II, Diana Boca, iar pe primul loc, răsplătită şi cu 250 de euro, fiind, din nou, Laura Marta Iţcou. Dintre băieţi, The One Models l-a premiat pe Emilian Clipa.

A urmat apoi decernarea titlurilor de Miss şi Mister, iar premierea a debutat cu nominalizarea candidaţilor care s-au clasat pe locul III, şi anume Georgian Barbă şi Adelina Sîrghie, urmaţi de cei de pe locul II, Vlad Dumitru şi Laura Marta Iţcou. Miss şi Mister 2010 ai Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava sunt Anabela Ferenţ şi Emilian Clipa.

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrecere ca-n Bucovina în „bătătura” Colegiului de Artă din Suceava.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 16 voturi
Petrecere ca-n Bucovina în „bătătura” Colegiului de Artă din Suceava4.1516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei