Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul Bobocilor

“Generaţia Contra” de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de liceeni de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (fostul Industrial 1) şi-au dat întâlnire, marţi seară, la Casa de Cultură din municipiul Suceava, acolo unde a avut loc balul bobocilor, cu tema „Generaţia Contra”.

Contra egoismului, contra minciunii, contra cuvintelor urâte şi contra lipsei de educaţie, au explicat tema aleasă pentru bal cei patru prezentatori: Mădălina Balan, Ciprian Negruţu, Loredana Lăzăroaia şi Nicu Mândrilă.

Din păcate, în sală, printre spectatori, au fost şi elevi care erau şi ei contra, însă contra bunului-simţ şi a celor şapte ani de acasă, huiduind ca pe stadion anumite candidate la miss care nu erau pe placul lor.

Balul celor de la „Alexandru Ioan Cuza” s-a remarcat prin faptul că a fost cel mai scurt bal dintre toate cele desfăşurate până în prezent (aproximativ două ore), dar şi pe accentul pus de organizatori pe costumele populare şi momentele de muzică şi dansuri populare.

 

Bile albe

Balul a început fără întârzieri mari, ceea ce nu poate fi decât o bilă albă pentru organizatori, care au respectat ora trecută pe bilet (n.r.-18:00), deşi în sală erau mai multe locuri neocupate.

Un alt aspect de apreciat este şi faptul că cei de la fostul Industrial nr.1 au mizat în mare pare în spectacolul pregătit pe talentele din propriul liceu, alternând momentele de muzică şi dans cu scenete de comedie şi parodii muzicale.

Elevii claselor de-a XII-a de la Alexandru „Ioan Cuza” au organizat doar concurs de Miss Boboc, nouă adolescente de clasa a IX-a fiind selectate pentru balul de marţi seară.

Emoţiile le-au mai fost diminuate de faptul că nu au intrat primele pe scenă, gheaţa fiind spartă de un elev al colegiului, Călin Mihai Ciobanu, care a interpretat la orgă fragmente din melodiile „Epilog” şi „Dacă Ploaia s-ar opri”.

Înaintea primei apariţii a boboacelor pe scenă, în ţinuta de zi, mai mulţi elevi din clasele a X-a, XI-a şi a XII-a au dansat un vals.

 

Nouă candidate şi una (unul) surpriză

Pe o scenă decorată cu tente rustice şi motive populare, în aplauzele spectatorilor, au apărut cele nouă candidate la titlul de Miss Boboc 2010 al Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”: Ema David, Amanda Gabriela Voinea, Mihaela Ungureanu, Cristina Popovici, Alexandra Spătariu, Ilona-Eliza Ţugui, Lavinia Georgiana Colbu, Diana Denisa Tiperciuc şi Ana-Maria Lungu.

Surpriza oferită de organizatori a fost cea de-a 10 candidată la titlul de Miss, un tânăr travesti care a defilat şi el pe scenă precum contracandidatele sale.

 

„Taverna rataţilor”

După un dans oferit de trupa colegiului, „Black Stars”, a urmat apoi o scenetă, cu priză la public, în care doi tineri căsătoriţi i-au explicat judecătorului de ce vor să divorţeze, fiecare venind cu argumente care aveau efectul scontat, acela de a-i face pe spectatori să râdă.

În colanţi şi cu eşarfe, boboacele au reapărut pe scenă, de data aceasta pentru un dans sportiv, ce a reprezentat a doua probă de concurs.

„Taverna rataţilor”, o piesă de teatru de George Ostafi, a fost pusă în scenă de elevi de la „Alexandru Ioan Cuza”, momentul fiind urmat de o suită de dansuri populare din zona Bucovinei, dansuri prezentate de elevi ai liceului.

 

„Bădiţa se şoşmodeşte”

După dansurile populare, în scenă au reapărut cele nouă candidate la titlul de Miss Boboc, îmbrăcate în costume populare.

Prezentatorii le-au cerut boboacelor să-şi prezinte costumul popular, însă această probă le-a pus probleme unora dintre cele nouă adolescente, care, de emoţie, au uitat lecţia învăţată de acasă despre ie, catrinţă, bundiţă ori brâu.

Anca Curcă a interpretat melodia „Bădiţa se şoşmodeşte”, iar boboacele au „rupt” podeaua scenei Casei de Cultură.

Deşi a întârziat pe scenă, cea de-a zecea „candidată” la titlul de Miss şi-a făcut şi ea apariţia şi şi-a prezentat costumul pe care îl purta.

Pentru că, aşa cum au anunţat prezentatorii, „ritmul muzicii populare a fost întotdeauna apreciat de tinerii din liceul nostru”, următorul moment în desfăşurătorul spectacolului a fost –ghiciţi!- încă o melodie de muzică populară, interpretată de Cătălina Baltaru.

 

„19 fete de la Căpâlna”, „Actorul şi poliţaii” şi dansatoare lăsate fără pantaloni pe scenă  

După „doza” de muzică populară, au urmat „Fetele de la Căpâlna”, o parodie după cunoscutul dans popular jucată de nu mai puţin de 19 eleve.

Din păcate, textul cântat de tinerele în cauză nu a fost inteligibil din cauza lipsei microfoanelor de fond.

„Actorul şi poliţaii”, o nouă scenetă a trupei de teatru a colegiului „Ioan Cuza”, a fost momentul care a precedat următoarea probă a candidatelor la concursul de Miss, prezentarea ţinutei de seară.

„O fantezie coregrafică şi muzicală, cu nuanţe de eleganţă şi mister”, au anunţat prezentatorii dansul de tango pregătit de patru perechi de elevi din clasele terminale.

Pentru proba de dans, organizatorii au pregătit un colaj muzical, iar boboacele, fiecare cu partener, au dansat pe mai multe genuri muzicale.

Cristian Gavril a pus în scenă unul dintre cele mai apreciate momente ale spectacolului, interpretând o adaptare după un monolog al lui Horaţiu Mălăele, tânărul, elev al colegiului, primind aplauzele bine meritate la sfârşitul reprezentaţiei sale.

O coregrafie inedită au pregătit pentru cel de-al doilea moment al lor şi membrii trupei de dans „Black Stars”, fetele fiind lăsate fără pantalonii de pe ele, la propriu, de singurul băiat dansator de pe scenă.

 

Ansamblul „Arcanul”,  unul dintre cele mai apreciate momente 

Unul dintre cele mai apreciate momente ale spectacolului au fost intrările în scenă ale ansamblului „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, care, în două reprize, a prezentat o suită de dansuri populare bucovinene şi un dans din Maramureş.

Între intrările celor de la „Arcanul”, organizatorii au pregătit un dans latino al unei trupe de eleve ale colegiului.

 

Alexandra Spătariu, de două ori Miss

Cel mai aşteptat moment al serii, cel puţin de organizatori şi rudele celor nouă boboace care au urcat pe scena balului, a fost premierea concursului de Miss Boboc.

Premierea a început cu anunţarea candidatei desemnate câştigătoare de portalul „Tu şi România”, Alexandra Spătariu. 

Candidata cu cea mai mare susţinere a publicului a fost Diana Denisa Tiperciuc, cea care, de altfel, a şi primit premiul de Miss Popularitate.

Ana Maria Lungu, boboaca cu nr. 9, a primit titlul de Miss Dance.

Miss Boboc 2010 a Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” a fost desemnată tot Alexandra Spătariu, candidata cu numărul 5 în concurs, care a primit cu puţin timp înainte şi titlul de Miss „Tu şi România”.

 

A cântat încurajată de aplauze

Aplaudată şi susţinută de o sală întreagă a fost eleva Lizuca Nicolae care, deşi, chiar de la începutul piesei pe care o interpreta, s-a trezit fără muzică, din cauza unor probleme de sonorizare, nu a renunţat şi a continuat să cânte, fiind încurajată de mare parte dintre spectatori, pentru că nu s-a pierdut cu firea şi a avut curaj să meargă până la capăt. 

 

Sală aproape goală la ultimul moment din desfăşurătorul spectacolului

După premierea celor mai frumoase boboace din liceu, mare parte dintre spectatori au părăsit sala de spectacole, deşi în desfăşurătorul balului figura încă un moment: Mixaj –DJ Shadow, un tânăr din liceu care a apărut pe scenă alături de Sandu aka MC AXXL.

Cei doi nu au fost probabil în sală ori nu au fost atenţi când prezentatorii au anunţat că muzica populară a fost întotdeauna apreciată de tinerii de la „Cuza” şi nu cea electronică.

Acesta poate fi unul dintre răspunsurile care să explice de ce, la jumătatea primei piese, erau mai mulţi tineri pe scenă decât în sala de spectacole, iar primul mixaj al celor doi împătimiţi ai muzicii electronice a fost şi ultimul la balul celor de la „Alexandru Ioan Cuza”.

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava Balul Bobocilor 2010 - Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Generaţia Contra” de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 4498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
“Generaţia Contra” de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei