Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”

Halloween-ul economiştilor, original, distractiv, provocator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Halloween-ul economiştilor, spectacolul în care s-au ales cei mai frumoşi boboci de clasa a IX-a, s-a dovedit a fi un eveniment foarte apreciat de public, pentru că au fost îmbinate probe originale, costume „la modă” de vampiri, vrăjitoare, fantome, decor în concordanţă cu tema aleasă de organizatori şi multe momente artistice de bună calitate.

Timp de aproape patru ore, universul Halloween al celor de la „Dimitrie Cantemir” a fost alcătuit din dovleci cu feţe scobite, costume de poveste, măşti fioroase, muzică, lumini, într-un cuvânt - distracţie.

Într-una din scenete, s-a auzit chiar şi colindul pe care americanii îl folosesc cu prilejul Halloween-ului, “Ne daţi ori nu ne daţi” (“Trick or Treat”), pentru ca tabloul să fie complet. Din decor nu a lipsit nici placa funerară inscripţionată cu „învăţământul românesc”, sugerând situaţia învăţământului actual. Un rol important în reuşita balului de la „Economic” l-au avut profesorii coordonatori, pentru care avem un mesaj: „Jos pălăria”.

 

11 perechi de boboci, în lupta pentru titlu

Balul Bobocilor organizat de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a avut loc joi seară, pe 28 octombrie, la Casa de Cultură Suceava, unde şi-au dat întâlnire peste 700 de „economişti” veseli şi puşi pe distracţie. Gazdele evenimentului au fost Anca Maierean, Diana Gheteş, Silviu Pădurariu şi Alex Nistor.

În spiritul Halloween-ului, la debutul spectacolului, pe scenă au fost descoperiţi din priviri, printre „pânzele de păianjen şi mucegaiul depus”, în loc de boboci, „nişte absolvenţi care au fost metamorfozaţi”.

A urmat prezentarea concurenţilor, 11 perechi de boboci, despre ale căror pasiuni şi aspiraţii juriul a aflat în timp ce aceştia defilau pe scenă. Momentele artistice s-au succedat unul după altul, adunând aprecieri şi aplauze la scenă deschisă. Au spart gheaţa patru băieţi simpatici din a XII-a A, care au intuit cam ce stil de dans li se potriveşte fantomelor şi s-au „mişcat” ca atare, după care au urcat pe scenă câţiva elevi trăsniţi din a XI-a A, care, cu mult tupeu, au parodiat nuvela „Un pedagog de şcoală nouă” a lui I. L. Caragiale.

Dansul a fost introdus în spectacol, pentru început, de trupa „Extreme dance”, formată din şapte fete talentate, „transformate” coregrafic în feline. Fără să se abată de la obiceiurile din noaptea de Halloween, în care vrăjile şi farmecele nu trebuie să lipsească, câţiva elevi din a XI-a C şi XI-a E  au realizat o scenetă în care au ilustrat întâlnirea vrăjitoarelor, „Maya şi vrăjitoarele sale”, care pun ţara la cale. Este de remarcat originalitatea costumelor, dar şi textele pline de umor la care au recurs „actorii”.

 

Bostan metamorfozat

Prima probă de concurs a fost una originală. Plecând de la elementul de bază al sărbătorii, dovleacul scobit şi lumânarea plasată în interiorul său, organizatorii le-au cerut perechilor de boboci să-şi etaleze imaginaţia, talentul artistic, pentru a intra în spiritul sărbătorii de Halloween. Fiecare pereche a trebuit să metamorfozeze, în calitate de vrăjitori, după cum sugerau şi costumele pe care le purtau, un banal bostan într-un personaj de Halloween, cu câteva accesorii surpriză, pe care le-au avut la dispoziţie: scobitori, carioci, mănuşi, steguleţe, hârtie creponată. Bobocii s-au dovedit a fi foarte ingenioşi şi au creat personaje precum „Dracula”, spiriduşi, clovni, piraţi.

 

Pantomimă, colaj muzical, dans

Nu au lipsit din spectacol momentele de pantomimă, colajele muzicale care au mereu succes dacă sunt bine alese şi bine puse în scenă de elevi. A fost şi cazul unor elevi din clasa a XII-a A, cu momentul „Emoţii de Halloween”, dar şi al „fantomelor” din a XI-a C, care au prezentat un ritual al vrăjitoarelor, „născut din aspiraţia unei lumi superioare, cea a iubirii”. „Moartea”, înfricoşătoare, de altfel, nu le-a speriat pe două tinere aspirante la vrăjitorie, pe care, precum „blondele” din Mondenii, nimic nu le mai înspăimântă.

Aplauze meritate au primit şi elevii din clasele a XI-a D şi a X-a J, care au interpretat „Caravana romcultura”, un colaj „de bun gust”. Trupa „Ritm dance”, de la Palatul Copiilor, coordonată de profesoara Mihaela Schiotis, a avut o prestaţie de excepţie.

Cu un repertoriu bine ales, ţinute elegante, având drept accesorii măşti elveţiene, în ton cu tema balului, cele opt dansatoare au arătat frumuseţe, rafinament, talent, într-un cuvânt artă de cea mai bună calitate.

 

DJ Sava & Raluka au electrizat publicul cu muzica lor de clubbing

Invitaţii speciali ai balului au fost DJ Sava &Raluka, care au electrizat publicul cu muzica lor de clubbing. De aprecieri şi aplauze îndelungi s-au bucurat şi cele două dansatoare, Lili şi Lori, care au însoţit-o pe Raluka la Suceava. Sexy, provocatoare, cu mişcări precise, uneori, lascive, alteori, dar nu vulgare, îmbrăcate sumar, dar „avându-l pe vino-n coace”, au sucit minţile adolescenţilor. Fetele au executat perfect câteva şpagate, au arătat că ştiu şi mişcări de dans sportiv, mişcări care le-au tăiat respiraţia, mai ales celor din primele rânduri.

Vocea Ralukăi, experienţa lui DJ Sava în materie de muzică de club, dar şi publicul au făcut ca preţ de jumătate de oră, atât pe scenă, cât şi în sala de spectacol, să fie distracţie maximă.

Atât organizatorii, elevi din clasele a XII-a, cât şi bobocii, au dansat în spatele DJ-ului pe tot parcursul concertului, bucurându-se de momentele de neuitat ale Halloween-ului.

Cu piese precum „The Day Of September”, „My Love”, „Love You”, „I like” (The Trumpet), „Sunshine”, invitaţii s-au dovedit a fi pe placul „economiştilor”, care au scos din buzunare 35, 30 sau 20 de lei pentru un bilet, în funcţie de aşezarea locurilor în sala de spectacol.

În preţul biletului a fost inclusă şi intrarea în Club Babylon, unde s-a prelungit distracţia, după desemnarea celor mai frumoşi şi talentaţi boboci.

Pentru prestaţia de la „Dimitrie Cantemir”, DJ Sava & Raluka au primit 1.200 de euro. Este cel de-al doilea bal din acest sezon la care DJ Sava & Raluka au fost invitaţi să cânte în judeţ, după balul de la Colegiul Agricol Fălticeni.

 

Întrebări... de Halloween

După concertul susţinut de DJ Sava & Raluka pe scena Casei de Cultură Suceava au fost şi alte momente muzicale, artistice, apreciate de spectatori. Trupa „Fever’s”, Albert – bas, Silviu – chitară, Alex - saxofon şi Aida – voce, a interpretat câteva cover-uri, dar şi o piesă compusă de ei, având şi publicul de partea lor. Muzica live „prinde” în totdeauna şi merită apreciată.

Înainte de proba de seară, organizatorii le-au pregătit „economiştilor” două momente de umor foarte bine legate, „dansatorii lui Lady Gaga, care au aterizat din Cecenia”, opt băieţi echipaţi în alb şi negru, purtând câte o mănuşă albă drept accesoriu, pentru a putea să-şi pună în evidenţă coregrafia (au fost foarte apreciaţi de public) şi „vampirii în pijamale”, cu elevi din a X-a F.

La proba ţinutelor de aseară, fiecare concurent a primit şi câte o întrebare din partea prezentatorilor, întrebări legate de Halloween („Zombii mănâncă popcorn cu degetele?”, „Unde înoată fantomele?”, „Ce muzică ascultă fantomele?”, „Ce primesc copiii de Halloween?”).

 

„Arcanul” a ridicat sala în picioare

Finalul spectacolului a fost rezervat folclorului. Ansamblul artistic „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, care promovează şi transmite tradiţiile poporului român prin port şi muzică şi în care activează mai mulţi elevi ai Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, a prezentat câteva suite de dansuri populare, „Hora”, „Bălăceana”, care au ridicat şi publicul în picioare. Coregrafia îi aparţine maestrului Friedrich Şvarţ, instructor coregraf Ioan Nemţoi. Ionela Gaveniuc şi Anca Golea, două tinere interprete, au cântat patru piese muzicale, acompaniate şi de aplauzele spectatorilor.

 

Premierea bobocilor

Miss Boboc a fost aleasă Lavinia Rusu, în timp ce Mister Boboc a fost desemnat Radu Auzeac. Locul I la fete a fost obţinut de Paula Mazilu, iar la băieţi de Andrei Litean. Pe poziţia a doua s-au aflat bobocii Raluca Scheuleac şi Marius Reuţ, iar pe poziţia a treia s-au situat Nadejda Albu şi Alexandru Glăvan.

Denisa Crainiciuc şi Tudor Tipa au primit titlurile de Miss şi Mister „TuSiRomania”, iar Lavinia Rusu şi Răzvan Airinei titlurile de Miss şi Mister din partea siteului „ingersidemon.ro”. Premianţii au primit cadouri, eşarfe inscripţionate cu locul pe care l-au ocupat în urma deliberării juriului şi buchete de flori.

Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava
Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava
Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halloween-ul economiştilor, original, distractiv, provocator.
 Vizualizări articol: 2540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.68/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 25 voturi
Halloween-ul economiştilor, original, distractiv, provocator4.7525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
(30 oct 2010, 20:43:46
bravo,bravo,bravo!!
2.   Felicitari! trimis de
(31 oct 2010, 20:22:31
Desi nu am fost, dar am auzit ca a fost super fain, iar pozele vorbesc de la sine...pot spune ca balul de la Eco a fost de 10.000 de ori mai bun decat cel de la Petru sau Stefan. Daca ar fi asa ceva, ar merita premiul pentru cel mai tare bal al anului 2010 dintre toate liceele din judet. N-am nici o treaba cu Eco, pentru ca n-am absolvit la ei, dar pot spune cu mana pe inima ca balul lor a fost unicat! Felicitari tuturor celor implicati!
3.   Super trimis de
(14 oct 2011, 17:58:34
deja mie dor de balu astalaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei